perjantai 24. heinäkuuta 2020

Suuri kirppismatka 2020, päivä 2 [Savonlinna]

Suuri kirppismatka 2020 jatkui vielä Savonlinnan kirppiksillä! Toka päivä oli huomattavasti rauhallisempi kuin tuo eka, joka piti sisällään 14 kirppistä. Savonlinnassa olisimme toki kiertäneet enemmänkin kirppareita, mutta kamalan montaa muuta paikkaa ei varmaankaan olisi ollut edes tarjolla?

Viimeisten vuosien suosikkini, Kympin tori linja-autoaseman huudeilla oli lopettanut (nyyh), mutta elokuussa pitäisi uuden yrittäjän aloittaa samassa paikassa. Ensi kesänä sitten tämä uusi kirppari ehdottomasti testiin!

Jos haluatte kurkata millaisia reissuja on muina vuosina tehty, niin tässä linkit edellisten vuosien matkoihin: 2014 päivä I ja päivä II, 2015 päivä I ja päivä II, 2016 päivät I–III, 2017 päivät IIII, 2018 päivä I ja päivä II, 2019 päivä Ipäivä II, päivät III ja IV, päivä V

S a v o n l i n n a 

Aloitimme päivän kierroksen Kierrätyskeskuksesta, mikä sekin oli muuttanut paikkaa. Vanha kiertsi taisi olla vähän kookkaampi, mutta on tässä uudessakin paikassa ihan mukavasti tilaa. Matkaani lähti vain ystäväni minulle bongaama ja maksama (kiitos U!) kaulakoru (0,50 euroa).


Seuraavaksi kurvasimme minulle aivan uuteen paikkaan: Superkirppis. Tämä kirppis pitää ymmärtääkseni ovensa kiinni yleensä heinäkuussa, mutta tämä kesä taitaa olla poikkeus. Kompaktin kokoinen hyllykirppis vaikutti ihan potentiaaliselta, vaikka matkaamme ei mitään tarttunutkaan.


Päivän kolmas etappi oli A-killan A-kirppis vanhassa rautatieaseman rakennuksessa. Viime vuonna asemalla oli vain huonekaluja, mutta tämä vuonna kirppikseltä löytyi myös astioita ja muuta kodintavaraa. A-kirppis oli aikaisemmin vanhassa puutalossa suht lähellä toria, mutta nyt kirppis on pysyvästi käsittääkseni vain tuossa asemarakennuksessa.


Silmääni osui Aarikan rintaneula ja koru ei ollut hinnalla pilattu: 1 euro. Hauskaa on se, että ystävälläni on aivan vastaava koru sekä kullanvärisellä että metallinvärisellä yksityiskohdalla. No, nyt löysin myös itselleni tämän melko 1990-lukulaisen korun.

Neljäs paikka, Kierrätysmyymälän vaateosasto linja-autoaseman tuntumassa meinasi jäädä väliin, koska edellisinä vuosina paikka on ollut melko epäkiinnostava. Hyvä kuitenkin, että menimme käymään, koska lopulta matkaamme lähti useampi kiva juttu. 

Ystäväni bongasi minulle Pertti Palmrothin jokasään lakerisaappaat. Minullahan on oikeastaan kenkien ostokielto päällä, koska kenkiä pyörii jo nyt nurkissa aivan jumalaton määrä, mutta lopulta tulin kuitenkin järkiini: loskakeliin sopivat hyvin vähän käytetyt kengät koossa 35 ja vielä 12 eurolla, oli liian hyvä bongaus hyllyyn jätettäväksi. 
 


Matkaani tarttui myös Casall-merkin jumppatrikoot (design Ruotsi, tuotanto Latvia  ei hassumpaa). Uudenoloisten trikoiden hinta oli 4 euroa.


Viides ja päivän viimeinen kirppis oli Pelastakaa lapset -kirppari. Heti sisään tullessa ota tästä ilmaiseksi -korissa näkyi jotain etäisesti tuttua. En ollut täysin varma, onko pieni kellertävä maljakko Kupittaan savea, mutta kiitos internetin, tiesin pitäväni kädessä juuri kyseisen pajan maljakkoa. Tämä hieno ilmaislöytö löysi paikan ystäväni kotoa. 


Seuraavaksi silmäni osuivat kookkaaseen silkkihuiviin. Pidän erityisen paljon isokokoisista huiveista ja silkkihuivi on mitä miellyttävin etenkin kesäaikaan. Enpä arvannut paikan päällä, millaisen huivin eurolla bongasin, koska vasta kotona aloin tutkia huivia tarkemmin. Päätin mm. poistaa huivin kulmista löytyneet tupsut, koska tupsut eivät mielestäni istuneet huiviin ja niiden värit olivat jotenkin kummalliset (ei siis samat kuin huivin kukkakuvioissa). 
Tsekkasin huivin kulmasta löytyneen Johny Was -nimen ja kappas, vastaavat silkkihuivit kustantavat uusina lähemmäs 100 dollaria! Ihan mukava bongaus siis yhdellä eurolla.
Päivän viimeinen löydös on lähes samaa kategoriaa kuin kirppismatkan ensimmäisen päivän kissalaukkulöytö. Tällä kertaa kohtalokseni osui hellyyttävä koira... Tässä cocktail-tikku-koirassa yhdistyi vielä yksi heikko kohtani: esineen ensimmäinen omistaja on kirjoittanut telineen pohjaan "Tenerifa 1976 jouluna". En kestä! Tämä on minusta kovin liikuttavaa ja koskettavaa ja viimeistään teksti sinetöi koiran ja minun yhteisen taipaleen (toki yritin myös kovasti ns. kaupata koiraa ystävälleni, mutta kun koirakaupat eivät hänen kohdallaan toteutuneet, oli minun suorastaan pakko uhrautua...). 

Seuraavaksi täytyy kehittää jonkinlainen tapas-ilta tai vastaava, missä koiratelineen haarukat pääsevät käyttöön, ettei tuo teline jää vain koriste-esineeksi sentään.

Tällainen setti löytyi siis kirppismatkan toisena päivänä (kuvassa koko kirppismatkan löydöt). Olisiko joku tokan kirppispäivän löytö lähtenyt matkaasi?


Ps. Välillä on hauska myös tsekata, mitä kirppislöydöt olisivat maksaneet aivan uusina: Casall-trikoot noin 4999 euroa, Aarikan (rinta)koru noin 1525 euroa, Johny Was -silkkihuivi 98 dollaria, Pertti Palmrothin jokasään saappaat 229 euroa. Toki kirppislöydökset eivät ole viimeisintä mallistoa tai edes viime vuosilta, eli sinänsä vertailu on vähän ontuvaa, mutta hauskaa silti.  

4 kommenttia:

 1. Aivan ihania löytöjä, varsinkin tuo teneriffan tuliainen ihastutti kovasti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ja tuo koira oli liian söpö jätettäväksi kirpparille, vaikka ihan ns. järjetön se onkin..

   Poista
 2. Hellyyttävä koira, joka sopii varmasti myös erinomaisestu tapas-käyttöön :) Olen aika kade tuosta Kupittaan maljakosta! Muualla kuin Turun alueella Kupittaan savea voi kyllä löytää todella edullisesti, mutta ilmaiseksi en sentään ole koskaan bongannut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Kupittaan maljakko oli kyllä aikamoinen mäihä! Ja ystävälleni se meni aivan oikeaan kotiin <3

   Poista