keskiviikko 18. syyskuuta 2019

Suuri kirppismatka 2019, päivä 5 [Varkaus, Mikkeli]

Suuren kirppismatkan viimeinen päivä valkeni Varkaudessa. Olin ihan ekaa kertaa Varkaudessa koskaan. Helteinen viikko Savossa ja Kainuussa oli kääntynyt aivan uuteen ilmanalaan, lämpötila laski kolmenkympin tienoilta alle 20 asteeseen. Oli aikamoisen viileää.

Varkaudessa moni kirppis on kerääntynyt pääkadun, Kauppakadun varrelle.

1. Kimppa-kirppis, Varkaus
Ensimmäiseksi kohteeksi valikoitui urheiluseurojen ylläpitämä Kimppa-kirppis Kauppakadun 'päässä'. Paikka on hyllykirppis, mutta osassa rekeistä oli myös kirppiksen ns. omaa tavaraa. Paljon pöydillä oli vaatteita ja lasten tavaroita, mutta toki myös astioita, kirjoja, kenkiä.


En voinut vastustaa aidosti tosi retroa Lassie sport -merkkistä verkkatakkia. Tästä hauskasta takista maksoin euron.2. Oranssi-kirppis, Varkaus
Toinen paikka oli kompaktin kokoinen Oranssi-kirppis Kauppakadun varrella. Tuolta löysinkin Varkauden-kirppisten parhaat löydöt: vitosella vanhan Fazerin vanerilaatikon ja Scandia-sarjan salaattiottimet.

Fazerin laatikon sain mielestäni edullisesti, mutta salaattiottimet olivat ihan kipurajalla, 12 euroa.

3. Löytötori Helmi, Varkaus

Kolmas kohde löytyi melkein Oranssi-kirppistä vastapäätä. Löytötori Helmi on tyypillinen hyväntekeväisyyskirppis: paljon astioita ja vaatteita, mutta myös muuta tavaraa laidasta laitaan.


Löytötori Helmestä en löytänyt mitään kotiin tuomista, vaikka paikka oli mukavan kompaktin kokoinen ja siistissä kunnossa.

4. Säästö-center, Varkaus


Säästö-centerissä oli vitriineissä ja hyllyillä vaikka mitä houkutuksia, eli paljon vanhempaa lasitavaraa ja astioita, mutta vähän korkea hintataso ja varmasti myös edelliset kirppispäivät painoivat päälle: en lopulta napannut matkaani mitään myöskään Varkauden neljännestä paikasta.

5. Viadia-tori, Varkaus


Viides kohde oli myös Kauppakadun varrelta löytyvä Viadia-tori. Olen käynyt samaisen 'ketjun' paikassa Järvenpäässä ja minulla oli hyviä odotuksia, mutta lopulta en löytänyt tältäkään hyväntekeväisyyskirpparilta mitään.


Hinnat tuntuivat olevan Viadia-torilla aika korkeat, mutta ehkä tuolta voi välillä löytää hyviäkin löytöjä.

6. Ekotori, Varkaus

Varkauden viimeisenä kohteena oli kierrätyskeskus Ekotori. En tiedä, oliko kyseessä kirppisväsymys, mutta mitään kiinnostavaa ei matkaani lähtenyt myöskään tuolta. Tällaistahan kirppistely on, välillä löytyy ja välillä ei.


Ekotorilla on myynnissä vaatteita, huonekaluja, astioita, kirjoja, urheiluvälineitä. Hyvin tyypillinen kierrätyskeskus siis, mutta tällä erää ei löytöjä osunut kohdalle.

Varkauden jälkeen auton nokka osoitti kohti Mikkeliä. Itse asiassa en jaksanut instata enää Mikkelistä, vaikka matka vielä hetken jatkuikin. Mikkelissä käväisimme lounaalla ja samalla pikaisesti kahdella kirppiksellä.

7. Toimintakeskus, kierrätyskeskus Uutta elämää, Mikkeli


Kirjoitin vuonna 2015 Mikkelin parista kirppiksestä ja en ollut nytkään kovin vakuuttunut näistä paikoista. Eka nopea pyrähdys oli Wilmassa ja Wihtorissa ja sitten ajoimme vielä Mikkelin kierrätyskeskukseen, eli Uutta elämää -myymälään. Tuolla kiertsissä emme olleet aikaisemmin käyneetkään.


Uutta elämää -kiertsi oli suht kompaktin kokoinen ekotori ja aluksi vaikutti siltä, että mitään kotiin viemistä ei löytyisi. Lopulta kuitenkin innostuin punaisesta metallikärrystä, mikä toimisi kätevänä kenkätelineenä Helsingin asunnon eteisessä.


Ei ihan priimassa kunnossa oleva kärry maksoi kolme euroa ja palvelee hyvin kenkähyllynä tällä hetkellä. Hyllyssä muuten suurin osa kengistä on kirppislöytöjä!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Nyt on kesän massiivinen kirppismatkatarinointi saatu päätökseen. Tältä näyttää viiden päivän ja 30 kirppiksen löydöt yhdessä kasassa (kenkähylly uupuu kuvista).


Olipa aikamoinen rundi. Myönnettäköön, että viimeisinä päivinä oli jo aikamoisen paljon tullut kierrettyä eri kirppiksiä ja ehkä tämä määrä koluttavia paikkoja oli jopa hieman liikaa suurelle kirppisten ystävälle. No, yhtä aikaa oli aivan mahtavaa nähdä monta paikkaa ja paikkakuntaa, vaikka pientä kirppisväsymystä oli myös ilmoilla. Ehkä myös se, että ekana päivänä teki niin paljon löytöjä, vaikutti siihen, millaisella innolla haalin muina päivinä uutta tavaraa itselleni.

Tässä vielä realistinen tilannekuva keittiöstä, kun kuvailin reissun jälkeen löytöjä. Kaikki oli hetken hujan ja hajan, mutta melkein kaikki löydökset muistin sentään kuvata.

 
Millaisia ajatuksia Suuri kirppismatka 2019 herättää? Muut matkapäivät löytyvät täältä: päivä 1, päivä 2, päivät 3–4

Rentoa viikkoa! Ja palataan taas pian kirppisjuttuihin.

16 kommenttia:

 1. Näitä on tosi kiva lukea! ja hyviä löytöjä olet tehnyt, vaikka varmaan iskee kisaväsymys innokkaimmallekin kävijälle. Itse tulee pyörittyä aina samoissa paikoissa, viimeksi Hämeenlinnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi! Ja juu, kisaväsymys alkoi painaa ja ehkä ihan hyvä niin, ettei kotiin haalinut ihan valtavasti kaikkea.

   Poista
 2. Kivat ostot👍Ihailtavaa pysyä hankinnoissaan noin harkitsevana,vaikka kiertelit noinkin monilla kirpparilla,hyvä sinä🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiitos! Täytyi vähän harkita, muuten olisi voinut lähteä pahemman kerran lapasesta.

   Poista
 3. Tykkäsin, kiitos viihdyttävästä kirppismatkasta.

  VastaaPoista
 4. Varkauden hintatasoa kommentoit aivan oikein. Olen paikkakuntalaisena täysin samaa mieltä korkeista hinnoista. Joitain löytöjä tein halvemmalla Fiskarsin antiikkipäiviltä kuin olisin esineen saanut ”omalta” kirpparilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoista! Tosi hassua, että välillä todellakin antiikkitapahtumista löytää halvemmalla kuin kirppisten hyllyiltä.

   Poista
 5. Mikkelissä jätitte väliin sen ainoan hyvän kirppiksen eli Ajaton -itsepalvelukirpparin! Siellä on parhaat tavarat ja hyvä hintataso siistillä ja suurella kirppiksellä. Mä teen sieltä usein hyviä löytöjä. Ensi kerralla kannattaa suunnata suoraan sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiitos vinkistä! Täytyy seuraavalla kerralla katsastaa todellakin tuo Ajaton.

   Poista
 6. Kiva raportti, kaiken kaikkiaan teit paljon hyviä löytöjä! Kiva lukea vinkkejä kirppiksistä, jos joskus tuonne suunnalle eksyisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Itse tykkään lukea myös kirppisvinkkipostauksia, niiden perässä tulee välillä mentyä ihan uusiin paikkoihin.

   Poista
 7. Erinomainen analyysi Varkauden kirppareista. Vapaa-ajan varkautelaisena jaksaa vielä vuosien jälkeenkin ihmetyttää yleinen hintataso kaupungin lukuisilla kirppiksillä. Yleisesti ottaen muutenkaan, en ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä, jotka ovat kokeneet, että "maaseudulla" olisi kirppareilla hintataso alhaisempi, kun ihmiset eivät ymmärrä tavaroiden arvoa?! Itse olen kokenut ihan yleisesti itä-Suomessa ainakin ihan toisinpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja juu, olen samaa mieltä, että suurien kaupunkien ulkopuolella ei välttämättä todellakaan ole halpaa, välillä tuntuu, että hintataso on ihan päinvastainen.

   Poista
 8. Oli mukava lukea ja katsoa mitä löysit.
  Mä olin pari vuotta sitten J:kyläs kirppiksillä. Varmasti noissa samoissa paikoissa.
  Olin ihan rättipuhki, kun olin takaisin pojan luona. Jotakin löytyi, onneksi ei kovin montaa esinettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Kirppistely on usein aika uuvuttavaa, varsinkin jos käy monessa paikassa samana päivänä.

   Poista