torstai 15. elokuuta 2019

Suuri kirppismatka 2019, päivä 2 [Savonlinna]

Perinteeksi muodostunut kirppispäivä Savonlinnassa toteutettiin tänäkin vuonna totta kai. Aluksi ajatuksena oli, että Jyväskylän kirppispäiväsekoilusta toivuttaisiin hyvässä seurassa Saimaan rannalla mökkeillen, mutta ilmat päättivät toisin. Sade ja vähän kylmempi sää yllättivät ja kirppistelylle ei tullutkaan taukoa, eli toinen kirppispäivä vedettiin heti ensimmäisen perään.


Tänä vuonna kirppiksiä kierrettiin Savonlinnassa yhteensä seitsemän. Yksi uusi kirppis bongattiin ja toinen tulokas olisi löytynyt myös, mutta heinäkuussa tuo toinen putiikki piti ovensa kiinni. Edellisvuosien Savonlinnan kirppisseikkailuihin pääsee tutustumaan täältä: 2015, 2016, 2017, 2018.

1. "mysteerikirppis", Savonlinna

Ensimmäisenä kirppiskohteena Savonlinnassa valikoitui paikka, millä olen ennenkin vieraillut, mutta en tiedä edelleenkään paikan nimeä. Viimeksi kutsuin mestaa autokorjaamokirppikseksi, koska kirpparin yhteydessä toimii autokorjaamo, eli hyllykirppis saattaa olla myös sivubisnes.


Paikka on melko karu, mutta viimeksi löysin tuolta kivan Marimekon paidan. Tällä erää onni ei kuitenkaan potkinut ja lähdin paikasta tyhjin käsin.

2. A-kirppis, SavonlinnaTämä vanhassa puutalossa majaansa pitävä A-kirppis on tainnut tarjota joka vuosi jotakin löytöjä. Näin tänäkin vuonna. Katseeni osui siniseen Kilta-kulhoon heti kirppiksen Tästä eurolla -hyllystä. Kulhossa ei luonnollisesti ole leimaa, eli siksikin hinta oli huokea. Harvemmin näitä korvallisia, ehjiä kulhoja aivan alle eurolla bongaa.


Korutelineessä katseeni kiinnittyi simpukkariipukseen. Vaihdoin korun ketjun hopeiseen heti ja ripustin sen kaulaani kirpparilta poistuttaessa. Kuvassa simpukat ovat ilman ketjua.

Simpukkakoru ja Kilta-kulho lähtivät matkaani yhteensä eurolla.

3. Kympintori, Savonlinna

Kympintori on lempipaikkani Savonlinnassa ja kirppis ei pettänyt tälläkään erää! Sanoisin, että vastaani osui melkeinpä kultakimpale. Heti kirppiksen etuosassa katseeni osui pahvikoteloon, missä oli muumikuvitus. Hintalapussa luki "Muumilaatta 15 euroa". Olin aikamoisen ihmeissäni, kun laatikosta kuoriutui 1990-luvulla tehty Kuka lohduttaisi Nyytiä -seinälaatta. En ole näitä laattoja aikaisemmin tainnut edes nähdä!
Alkuperäisessä laatikossa oli mukana vielä paperiesite tuon ajan ajankohtaisista muumituotteista. Esitteessä komeilee vaikka mitä söpöläisiä. Googlailin laattaa ja kävi ilmi, että Kuka lohduttaisi Nyytiä -tarinasta on 1990-luvulla tehty kuusiosainen koristelaattasarja. Kutakin kuva-aihetta on valmistettu käsittääkseni 10 000 kappaletta. Netistä löysin sarjan neljä muuta laattaa. Omani lisäksi laatoista löytyvät ainakin Nuuskamuikkunen, Kuka lohduttaisi Nyytiä -kirjan kansikuvitus ja värikäs "Hemuli-hetki".
Olen edelleen todella ihastuksissani tästä löydöstä. Tuo laatta on mielestäni aivan ihana! Eikä se aivan kamalan yleinenkään taida olla?Muumilöydön lisäksi kasvatin mustien vaatteiden kokoelmaa. Nanson todella monikäyttöinen trikootakki irtosi 2,50 eurolla.

4. Toimintakeskuksen kierrätysmyymälä, Savonlinna

Kierrätysmyymälän vaatteisiin keskittyvästä liikkeestä en löytänyt mitään kotiintuomista. En ole tainnut montaakaan kertaa tehdä löytäjä tuosta paikasta. Kierrätysmyymälässä ei sinänsä ole mitään vikaa  vaatteet ovat ojennuksessa ja paikka on siisti, mutta en ole vain löytänyt itselleni mitään sopivaa pitkään aikaan.5. Pelastakaa lapset -kirpputori, Savonlinna

Pelastakaa lapset -kirppiksellä olisi ollut tarjolla mm. 8 kuppiparia tummaa Kiltaa kohtuulliseen hintaan, mutta aivan tuota määrää kuppeja en koe enää tarvitsevani, sen verran laaja astiakokoisuus on kertynyt jo kotiin.
Tällä kertaa matkaani lähti vain 0,50 eurolla hauskat aurinkolasit. Jyväskylän hätäostoslasit olivat sen verran naarmuiset, että tuntui paremmalta katsella maailmaa vähemmän kuluneiden linssien läpi. Onneksi aurinko paistoikin seuraavat päivät, eli laseille oli käyttöä!

6. A-killan huonekalumyyntiUutena kirppispaikkana Savonlinnasta löytyi vanhalle rautatieasemalle muuttanut A-killan huonekalumyyntikirppis. Paikassa oli nimensä mukaisesti huonekaluja ja joitakin astioita myynnissä. Kierros ei montaa minuuttia ottanut, mutta oli hauska päästä näkemään vanha asema myös sisältä.

7. Toimintakeskuksen kierrätysmyymälä, Savonlinna

Viimeisenä Savonlinnan kohteena oli tuttu kierrätyskeskus. Tänä vuonna onni ei tärpännyt löytöjen suhteen. Ystäväni bongasi sentään ihanan Järvimuodin oranssin silkkitopin, mutta muita löydöksiä paikka ei tarjonnut. Täytyy toki myöntää, että edellisen päivän kirppistelyt painoivat hieman päälle, eli niin sanotusti puolivillaisia ostoksia ei tällä kertaa tullut tehtyä.


+ Orikirppis, Orivesi

Bonuskirpparina vielä menomatkalla ennen Jyväskylää vilkaistu Orikirppis. Orikirppikseltä löysin tuliaislöytöjen lisäksi nipun kultaisia pieniä lusikoita 2,50 eurolla. Tämä oli toinen kerta, kun pääsin kyseisellä kirpparille ja tunnelmat paikasta ovat positiiviset. Kirppis on kompaktin kokoinen ja hyllyissä on tavaraa laidasta laitaan. Hinnoittelukin tuntuu olevan kohdillaan.


Tällaisia kultaisia pikkulusioita olen haalinut ennenkin kirppareilta. Välillä näitä näkee jopa kirppisten vitriineissä. Lusikoissa taitaa olla ihan aito kultaus  ehkä siksikin nämä lusikat ovat välillä hinnoissaan. Omat kultaiset lusikkani olen kaikki löytänyt todella huokeaan hintaan.


. . .

Savonlinnassa saimme jälleen nauttia loistoseurasta, hyvästä ruoasta ja juomasta, saunasta ja uimisesta. Savo ei myöskään pettänyt sienien suhteen. Aivan ihanan kookkaita ja kauniita kantarelleja oli tarjolla vaikka miten! Kiitos jälleen U & O kestityksestä <3


Iloista elokuun jatkoa! Palataan piakkoin taas kirppisasioiden pariin. 

1 kommentti:

  1. Instagramissa minulle vinkattiin linkki Muumijuttuihin. Sivulta 6 löytyy listaus 90-luvun Muumilaatoista: https://docplayer.fi/14552246-Kerailijan-luettelo-arabian-muumiesineista.html

    VastaaPoista