sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

3 päivää, 20 kirppistä

Kirppiskiintiöni saattaa olla joksikin aikaa täytetty. Palattiin torstaina illalla neljän päivän Itä-Suomen reissulta. Takana on iso määrä kilometrejä, kasa kirppiksiä, mahtiaikaa ystävien parissa ja järvi-Suomen ihastelua. Olipa taas hieno Itä-Suomen matka, vaikka tänä vuonna ilmat eivät olleet aivan kohdillaan, mutta se ei juurikaan menoa haitannut!Kasa tavaraa matkasi mukanani kotiin, mutta pahempaakin tuhoa olen saanut tällä määrällä kirppiksiä aikaan. Aivan mahdoton kirppisostoskrapula ei siis ole päällä.

Instagramissa postailin reaaliaikaisesti melkein jokaisesta paikasta jotakin, mutta nyt olisi luvassa pitkä postaus löytöjen kera. Ottakaa siis hyvä asento ja virkistävää juomaa lasiin tai mukiin. Kesän 2017 kirppismatka alkaa nyt!

1. Tallikirppis, Hämeenkyrö

Matkasimme itään Hämeenlinnan kautta ja ensimmäinen kirppispysähdys tapahtui Hämeenkyrössä kirppiksen tienvarsikyltin perusteella.


Äkkiseltään Tallikirppiksen pyörähdys ei tuntunut tuottavan löytöjä, mutta hyvä, että katsoin uudelleen pari pöytää ja siellä istuskeli käpyä syövä orava, aivan mahtava pieni tinakynttilänjalka (4 euroa). Nyt täytyy vain vielä löytää tavallista pienempiä kynttilöitä, koska luulen että kuusenkynttilät eivät tuohon jalkaan ahtaudu.


2. Arjen aarteet, Hollola

Myös tämä paikka löytyi puhtaasti tievarsikylttejä katselemalla ja spontaani kurvaus tarjosi ehkä matkan parhaimman kirppistuttavuuden. Arjen aarteet on suht iso hyllykirppis, jonka alakerrassa myydään myös huonekaluja. Arjen aarteissa kuolasin 1950-lukulaista (tai sen henkistä) kukkapöytää, mutta en sitten raaskinut huonokuntoista pöytää 35 eurolla hankkia.

Lopulta valitsin mukaani vain vaatelöydöt: silkkipaita 2 eurolla ja Marimekon pitkä yöpaita 6 eurolla. Katselin myös monia astioita ja kohtuuhintaisia houkutuksia tuli vastaan, mutta tuossa vaiheessa matkaa yritin pitää (vielä) kukkaron nyörit kiinni.


3. Suomi-kirppis, Lappeenranta

Spontaanin Hollolan pysähdyksen jälkeen päätimme jatkaa ns. suorinta tietä Lappeenrantaan, koska kellon viisarit olivat liikkuneet aivan liian nopeaan ja ajatuksena oli katsastaa juuri Lappeenrannan kirppistarjonta. Onneksi en bongannut monia kirppiskylttejä matkalla, koska en ehkä olisi pystynyt jättämään väliin kovinkaan montaa houkuttelevaa paikkaa. Näillä kirppismatkoilla ideana on myös se, että jos kylttejä näkyy, pysähdytään kohteissa, jos se vain suinkin on mahdollista.


Suomi-kirppiksen alkupuraisu oli melko negatiivinen: paljon tyhjiä hyllyjä, kalliita ja huonolaatuisia vaatteita tai muuten epäkiinnostavaa materiaalia. Löysin kuitenkin Marimekon Lokki-kuosista tehdyn pyöreän pöytäliinan. En omista yhtään pöytäliinaa Turun-kodissa ja päätin testata, jospa liina toimisi keittiössä.


Heitin silittämättömän liinan pöydälle ja voin jälleen todeta, että en taida olla pöytäliinaihminen. Mielestäni liina ei näytä hyvältä ja nurkkauksessa on liikaa tekstiiliä. Kuvissa itse asiassa tuo näyttää kivammalta kuin livenä, mutta jotenkin tunnelmasta tulee tunkkainen. Voi olla, että Lokki lähtee piankin kiertoon. Onneksi en pulittanut pöytäliinasta kamalasti, 6 euroa.

4. Euro-kirppis, Lappeenranta

Suomi-kirppiksen kanssa samasta sisäänkäynnistä löytyy toinenkin kirpputori. Tällä kertaa Euro-kirppiksellä oli ehkä enemmän tavaraa kuin naapurissa, mutta hinnoittelu oli mielestäni melko korkeaa. Viime metreillä bongasin Arabian valkoisten kukkaruukkujen aluslautasia ja päätin ostaa molemmat itselleni, vaikka hinta ei aivan halpa ollutkaan (à 3 euroa).


Nyt saan vihdoin yhdelle ruukulle samaa sarjaa olevan aluslautasen, vaikka koko ei aivan oikea olekaan. Olin myös päättänyt, että hankin Arabian kukkaruukkuja, jos niitä vain näkyy. Olen etsinyt koko kevään ja kesän näitä ruukkuja sopuhintaan. Tajusin jossain vaiheessa, että ehkä joudun maksamaan näistä ruukuista enemmän, mihin olen tottunut, jotta saan kasvit arvoisiinsa astioihin.

5. Vilma's Second Hand, Lappeenranta

Viides kohde piti jo melkein kellottaa. Aikaa oli vain vajaa puoli tuntia kierrokseen, kun SPR:n Kontti oli kiikarissa vielä ennen sulkemisaikaa.Onneksi tein pikaisen kierroksen, koska vastaan tuli mielestäni todella hyvä kukkaruukkulöytö. Tätä matalaa mallia olen nähnyt vain kuvissa ja ruukku on käyttämätön kaiken lisäksi! Aivan ilmaiseksi ruukkua (17 euroa) en saanut, mutta olen tosi tyytyväinen, että otin tämän kaunokaisen matkaani. SL-mallin ruukku on Richard Lindhin käsialaa ja tämä on ollut Arabian tuotannossa vuosina 19611972. Ruukun oikeaa väriä oli tosi hankala saada kuviin, mutta yleisilme on vaaleanvihreä, hieman harmaaseen taittava.

Samaiseen myyntipöytään jäi toinenkin Arabian ruukku (ruskea ns. tavallinen malli), mutta jätin  sen seuraavalle onnekkaalle.

6. Kontti, Lappeenranta

Päivän viimeinen kohde oli Kontti. Ehdin katsella tarjonnan mielestäni melko hyvin läpi, vaikka aikaa ei enää ollut kovinkaan paljon jäljellä. Tällä kertaa en löytänyt mitään erityistä, eli jätin kaikki "suht kivat" jutut hyllyyn.

7. Wanha koulu, Punkaharju

Wanhan koulun tarjontaan lähdimme niin sanotusti mökin rauhasta. Ystäväni on myös melkoinen kirppishullu ja taas todistettiin kirppiskuumeen kovuutta. Päivä oli kulunut siivillä ja lähdimme liikkeelle hieman myöhään. Huomasimme pienen venematkan jälkeen, että kirppis sulkeutuisi puolen tunnin kuluttua ja paikkaan piti vielä kävellä. Osa matkasta taittui siis puolijuoksussa tienvarrella, mutta ehdimme lopulta ihan hyvissä ajoin paikalle. Myös meitä itseämme huvitti tämä pakkomielteinen kirppismetsästys, mutta ainakin meillä oli hauskaa!


Vaikka lähdimme kirppikselle hyvät löydöt mielessä kiiluen, lopulta kumpikaan meistä ei löytänyt mitään. Toisaalta, tuli ainakin tutustuttua paikkaan.

8. "Autokorjaamokirppis", Savonlinna

Tämän paikan virallista nimeä en saanut selville, mutta kirppis on kirjaimellisesti autokorjaamon kanssa samassa rakennuksessa. Hyllykirppiksen puolellakin haisi bensa, eli kyseessä ei ollut kovinkaan viehättävä tapaus.


Olin aivan varma pikaisen kierroksen jälkeen, että yhtään löytöä ei tule, mutta sitten ystäväni bongasi Marimekon paidan minulle. Paita osoittautui sopivan kokoiseksi ja hintakin oli kohtuullinen 4 euroa. Kyseessä on lasten malli (150 cm) ja paita tuntuu siltä, että sitä ei ole montaa kertaa käytetty.9. Retro-kirppis, Savonlinna

Retro-kirppis oli tuttu minulle edellisvuodesta. Paikka on enemmänkin osto- ja myyntiliike ja hinnat ovat sen mukaisia. Toki, paikan tarjonta on laadukas ja jos jotain tiettyä astiaa etsii, toimii Retro-kirppis hyvin.Löysin paikan ns. kirppispuolelta 4 eurolla Conversen ballerinat. Nämä kengät taitavat mennä mökkikäyttöön, mutta ensin ne pääsevät pesukoneeseen.

10. Lauran kirppis, Savonlinna

Kirppis on lopettamassa toimintansa tämän kuun lopussa. Paikassa oli jo tyhjiä looseja ja melko vähän tavaraa esillä. Sisäänkäynnissä roikkui kuitenkin kiva lajitelma opetustauluja. Katseeni kiinnittyi heti vaaleapohjaiseen kasvitauluun. Olin tiputtaa silmäni, kun tajusin että kaikki opetustaulut olivat omalla mittapuullani todella halpoja. Tämä kaunokainen maksoi vain 10 euroa!
Edellinen omistaja on kirjoittanut lyijykynällä osan kasvien nimistä tauluun, mutta nämä merkinnät eivät minua haittaa. Niitä tuskin näkee kauempaa. Onkohan opettaja kirjoittanut nimet niiden kasvien kohdalle, mitä ei muistanut?

Kasvitaulu on sen verran kookas, että se ei mahtunut auton takaluukkuun. Voitte kuvitella seurueemme riemun, kun taulu sijoitettiin takapenkille. Onneksi istuin itse takana, eli sain kärsiä pahiten suurikokoisesta löydöstä.

11. Kympintori, Savonlinna

Kympintori on melkeinpä oma suosikkini Savonlinnan kirppistarjonnassa: siisti, tarpeeksi isokokoinen ja mukavasti hinnoiteltu paikka. Yritin olla löytämättä mitään, koska takaraivossa oli liian hyvin muistissa kookas kasvitaulu.Nappasin lopulta matkaani viskoositopin kahdella eurolla. Kokeilin paria muutakin vaatetta, mutta sain pidettyä ostokset minimissä.

12. Toimintakeskuksen vaatekierrätysmyymälä, Savonlinna

Vaatekierrätysmyymälä oli muuttanut sitten viime kerran. Nyt se löytyy samasta linja-autoaseman rakennuksesta kuin Kympintori. Silmään tällä kertaa pistivät korkeat hinnat. Emme löytäneet tällä erää mitään mielenkiintoista. Toivotaan, että hinnoittelu ei tuosta nouse, koska minusta ei ole okei pyytää kuluneesta H&M:n trikoopaidasta viittä euroa.

13. Pelastakaa lapset ry:n kirppis, SavonlinnaTämä kompaktin kokoinen paikka on mukava kirppistuttavuus. Nyt mukaani tarttui vain 0,20 eurolla muovinen delfiinirintakoru. Ystäväni löysi hienon Leviksen farkkutakin neljällä eurolla. Kuulemma menneinä vuosina paikka on ollut oikea aarreaitta: silkkiä, villaa jne. sopuhintaan.

14. A-kirppis, Savonlinna

Bongasin heti sisään tullessani Arabia-hyllystä pari mustaa Kilta-lautasta. Peremmältä löytyi vielä leimattomia vihreitä Kiltoja neljä kappaletta. Lautaset maksoivat euron kipale. En voinut myöskään vastustaa Erik Kold -muovipurkkia, minkä kunto on moitteeton. Purnukkakin irtosi eurolla ja päätynee mökille.A-kirppiksen myyjä oli aivan ihana! Hän pakkasi lautaset huolellisesti sanomalehteen pyytämättä ja hinnoitteli astiat erittäin kohtuullisesti. Muutenkin paikassa oli leppoisa ja mukava tunnelma.

15. Toimintakeskuksen kiettätysmyymälä, Savonlinna

Kieltämättä päivän viimeisen kohteen kohdalla iski jopa minulle pieni kirppisväsymys. En oikein jaksanut kelata kaikkia vaaterekkejä tai tarkastella astiahyllyjä kovinkaan tarkkaavaisesti. Väsymys taisi painaa koko seuruetta, koska löydöt jäivät melko laihoiksi. Koruista valitsin matkaani kevyen kaulakorun ja emalisen rintakorun. Nämä maksoivat yhteensä euron.


16. Valtikka-kirpputori, Imatra

Toinen minulle tuntematon kirppispaikkakunta Lappeenrannan lisäksi oli Imatra. Ilmassa oli pientä turtumista kirppistelyyn, kun saavuimme alkuiltapäivästä paikkakunnalle. Ensimmäinen kohde oli melko suurikokoinen hyllykirppis Valtikka-kirpputori.


Paikka ei tehnyt minuun kovinkaan suurta vaikutusta, mutta kuten olen jo aikaisemminkin kirjoittanut, on kirppistely aina tuuripeliä. Joskus paikka tarjoaa paljon hyvää ja yllätyksiä, joskus taas ei mitään. En tiedä, onko Valtikka aina yhtä epäjärjestyksessä, mutta tällä kertaa monet hyllyt olivat aivan sekaisin. Löydät jäivät pyöreään nollaan, mutta ehkä jonain toisena päivänä tilanne olisi toinen.

17. Työn vuoksi, kierrätyskeskus, Imatra

Kierrätyskeskuksen myymälä piti sisällään ennen kaikkea astioita. Vastaan ei tullut esimerkiksi kuitenkaan yhtään Kiltaa.


Paikka on mukavan valoisa, eli astioita oli miellyttävä katsella. Mietin kuitenkin, että miksi rikkinäisiä astioita myydään? Jos lautasesta puuttuu palanen, en ainakaan minä halua tuollaista kapinetta itselleni. Toki koristeeksi voi astian hankkia, kun hyllyssä sen voi kääntää niin, että esim. särö ei näy ja esim. oma tattivuokani edustaa tällaista tapausta.

18. Kirpputori Amalia, Imatra

Amalia teki minuun heti vaikutuksen, kun sinne saavuimme. Paikassa oli sopivasti tarjolla myös vähän vanhempaa tavaraa ja vaatevalikoimakin oli mukava monessa hyllyssä, vaikka lopulta vaatteita en paikasta ostanutkaan.


En voinut vastustaa vihreää Sarviksen kannellista Katrillia, vaikka olen myynyt melkein kaikki värikkäät muoviastiat pois. Tällä kertaa kuitenkin kohtuullinen hinta (2,50 euroa) ja purkin väri houkuttelivat ostamiseen asti.


19. New Life Vuoksi – City Kirppis, Imatra

Jos yritän olla oikein positiivinen, voisin sanoa, että tämä kirppis sijaitsee todella keskeisellä paikalla ja että suht pienikokoisessa liiketilassa on paljon tavaraa, eli hyllyt eivät ammottaneet tyhjyyttään. Muuta kovinkaan positiivista en oikein pysty sanomaan, mutta toistan itseäni: jokin toinen päivä tilanne voi olla toinen.


20. Kruunukirppis, Imatra

Matkan viimeiseksi kohteeksi valikoitui Kruunukirppis. Isohko hyllykirppis oli miellyttävä tuttavuus. Eniten tarjontaa oli vaatteissa, mutta mukaan mahtui myös astioita. Jätin kirppikselle esim. pinon isoja Kilta-lautasia, mitkä vähän houkuttivat.


Kierroksen jälkeen päätin vielä kysyä myyntitiskin takana olevasta vitriinistä Kerä-kuvioisen Arabian kukkaruukun hintaa. Olin varautunut melkoiseen summaan, eli voitte arvata riemuni, kun myyjä kertoi sen olevan 12 euroa! En siis empinyt hetkeäkään, vaan ruukku lähti matkaani. Ruukku on ehjä, mutta aluslautasessa on kalkista (?) johtuvaa karhentumaa, mutta täytyy tutkia, jospa saisin sitä pois. Kerä-kuvio on myös Richard Lidhin kynästä, kuten tuo kukkaruukun mallikin.

Huh, tällainen kilometripostaus tästä tuli. Toivottavasti jaksoitte lukea loppuun asti! Löytyikö löydöistä suosikkeja?

Loppuun vielä erikseen maininta ja kiitos Keltaisen kahvipannun Pauliinalle, jonka postaukset Lappeenrannan ja Imatran kirppistarjonnasta auttoivat vieraiden paikkakuntien kirppisten kahlaamisessa.

14 kommenttia:

 1. Ihana teksti! Löytäisinpä minäkin Arabian kukkaruukkuja ja etenkin Kerä-kukkaruukkuja ja valkoiset aluslautaset tuohon hintaan. Savonlinnassa A-killan kirppis on mun suosikki. Sieltä löytää aina jotain mielenkiintoista. Vieläkö siellä on iso kirppis Sokoksen takana? Menen Lauri Tähkän konserttiin elokuussa ja varaan aikaa, jotta ehdin pari kirppistä sitä ennen katsoa. Tuohon oravakynttilajalkaan löydät ainakin Pentikin myymälöistä pieniä kynttilöitä, kapeampia kuin kuusenkynttilät. Ihan kuin tuo opetustaulun kuva olisi otettu uudistuotantoon Taito-shopissa myytäviin tuotteisiin. Sitä on mm. keittiöpyyhkeenä. Jätin muuten ne ryyppylasit Ultima Thulea ostamatta. Liian kova hinta mulle, 10 e kpl. Toivottavasti jaksat kohta mennä kirppiksille palautumisjakson jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mervi monista hyvistä vinkeistä ja huomioista! Sokoksen takana ollut Savon syke -kirppis oli lopettanut toimintansa - ehkä ihan hyvä, kun paikassa haisi ainakin ennen tosi voimakkaasti home. Kyllä kirppishalu on melkein jo palautunut ja ensi la ajattelin osallistua Marttilan kirppisralliin.

   Poista
 2. Sulla on hyvä kirpparisilmä. Mä oon tosi laiska kiertelee kirppiksiä. Kait se johtuu, kun en oikein pysty ton selän ja lonkan takia kauaa olemaan paikalla/maleksimaan.
  Mutta pikku kirppareista mä tykkään. Niissä olis kiva käydä katsomassa.
  Tarkoitan ns. pihakirppiksijä. Mutta meidän isännällä on yleensä silloin liian painava kaasujalka :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Pihakirppikset on tosi kivoja. Niitä voisi olla enemmänkin ainakin Turussa.

   Poista
 3. Mahtavia löytöjä, minun sydäntäni lämmittää erityisesti nuo kauniita Arabian kukkaruukut. Olisivat lähteneet myös minuna mukaani. Ihanaa jos kirppispostauksistani oli hyötyä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pauliina! Nuo Arabian kukkaruukut olivat tosi mieleinen löytö <3

   Poista
 4. Oi ihana reissu ja hienoja löytöjä! Mullekin on Kruunukirppis ja Amalia tuttuja paikkoja, täytyypä joskus ohimennessä tsekata noita muitakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Kannattaa tsekata Kruunukirppis ja Amalia. Ne olivat omat suosikkini Imatralla.

   Poista
 5. Hyviä löytöjä, useampi olisi lähtenyt minunkin mukaan. Varsinkin tuo orava-kynttiläjalka. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Oravakynttilänjalka toi kieltämättä sinut mieleeni, kun sen bongasin.

   Poista
 6. Kateellinen Arabian kukkaruukuista, kaalitaulusta ja Sarviksen Katrillista :) Voisi koitaa puhdistuskivellä kalkkia kukkalautasesta pois.

  VastaaPoista
 7. Imatran kierrätyskeskuksen isompi ja parempi puoli on talon takana.

  VastaaPoista