sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Loppuviikon astialöydöt

Kiertelin pitkästä aikaa kirppareita ja vanhan tavaran liikkeitä Turun keskustassa. Suurin törsäys tapahtui Fifty-Sixtyssa, kun päätin hankkia kaksi kirkasta Fauna-lasia kahden muun seuraksi. Itse asiassa yhteen lasiin kotona on ilmestynyt pieni särö ja asia harmittaa minua, koska kohtelen näitä laseja mielestäni erityisellä tarkkaavaisuudella. No, käytettäväksi nämäkin on tarkoitettu, eli kolhuille ei voi mitään.


Lasit maksoivat 10 euroa kipale. Sain pienen alennuksen ostoksistani, mikä on aina ilahduttavaa. Oikeastaan hinta on mielestäni kohtuullinen, koska kirppiksillä Faunojen hinnat tuppaavat olemaan helposti huomattavasti korkeampia. Nyt mietin, että pitäisikö minun luopua kahdesta hennon vaaleanpunaisesta jälkiruokakulhosta, kun tuota väriä tuntuu tulevan vastaan harvoin ja muuten Faunasta olen haalinut vaaleansinisiä ja kirkkaita yksilöitä.


Rauhankadun Lähetyskirpputorilla oli kaikki tuotteet puoleen hintaan, mutta loppujen lopuksi pitkän tonginnan jälkeen löysin vain 0,15 eurolla muovisen pienen tarjottimen. Selvästi nämä kristallijäljitelmät innostavat edelleen, vaikka en oikein osaa edes käyttää näitä. No, ainakin on silmälle iloa.Kauppatorilla ihmettelin kirppismyyjiä, jotka eivät tervehdi, vaikka itse moikkailin iloisesti. Jokin vuosi sitten turkulainen ystäväni, joka on asunut jo vuosikausia Turusta pois, ihmetteli samaa ja en oikein tuolloin tunnistanut kuviota. Nyt alkavat nämä tavat pistää silmään minullekin. Torilta löysin kaksi Hackmanin (Sorsakoski) lusikkaa yhteensä kahdella eurolla.


Kirppiskeskus Hassisella tuli samalla kerralla puolestaan vastaan kaksi kookasta Kilta-lautasta. Aluksi katselin mustanruskeaa lautasta ja epäilin jostain syystä, ettei astia olisi Kiltaa, kun pohjan muoto on hieman toisenlainen kuin Killassa tavallisesti. Kun törmäsin myöhemmin samaan astiaan sinisenä Arabia Wärtsilä -leimalla, en enää epäillyt, vaan kävin nappaamassa myös toisen astian matkaani. Sininen lautanen maksoi 5 euroa ja tumma 4 euroa. Molemmat ovat hyvässä kunnossa vailla naarmuja tai kulumaa. Tämän kokoisia lautasia minulla ei vielä ole laisinkaan, eli hieno lisä kokoelmaan.


Näiden tarjoilulautasten halkaisija on 27 cm. Mittailin kiinnostuksesta muitakin Kilta-lautasten kokoja ja tällaisia on kasassa: kahvikupin aluslautanen 12,5 cm, teekupin aluslautanen 14,5 cm, ns. pullalautanen 19 cm, lautanen 21,5 cm, ruokalautanen 23 cm ja lautanen 25,5 cm. Nyt huomasin, että viimeksi puhuin 21 cm:n halkaisijasta, mutta tarkistusmittaus tuotti puoli senttimetriä lisää. Kiinnostavaa olisi tietää, onko muita kokoja mahdollisesti tehty.


Pieni lautanen kuvassa on teekupin aluslautanen ja sen nappasin puolestani eilen mukaan Urjalasta Wanhasta Marista kolmella eurolla, kun olin matkalla Mänttään perinteiselle taidematkalle. Muuta kirppisantia ei tällä kertaa Mäntän reissu tarjonnut.

Mukavaa ja toivottavasti lämmintä uutta kesäviikkoa!

4 kommenttia:

 1. Hei tulin vierailulle. Hyvät löydöt sinulla. Selailin vähän blogiasi tääksepäin. Siellä sinulla oli muutama koru. Minulla on yksi samanlainen puuhelmi koru kuin kuvassa, mutta se on kaulakoru. Luulen että siitä puuttuu ketjut. Se on melkein 50 vuotta vanha koru. Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nila! Hauskaa kuulla, että joku koruista on sinulle tuttu. En ihan päässyt kärryille, mistä korusta on kyse, mutta täytyy katsella vanhoja postauksia uudelleen paremmin. Hyvää viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 2. Toi muovinen tarjoilulautanen on kaukaa katsottuna kuin oikeaa klasia.
  On se kumma tapa kun ei tervehditä. Joskus mullakin on kaupassa muutaman kerran tullut sama henkilö vastaan, tuttu lasten kouluajoilta. Eipä ole koskaan tervehtinyt, jotenka minäkin lopetin hei sanomisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muovi näyttää kieltämättä ihan lasilta! Tervehtimättömyys on kyllä kummallista, varsinkin jos tuntee - ja muutenkin.

   Poista