perjantai 14. heinäkuuta 2017

Kirppiskokemuksia saaristossa

Loman ensimmäiset viikot vierähtivät Turun saaristossa mökillä ihanissa maisemissa. Pientä kirppiskuumetta oli aika ajoin ilmassa. Pääsin kuitenkin piipahtamaan mökkioleilun lomassa Jumon saarella Liisan kirppiksellä. Kirjoittelin pari vuotta sitten samaisista paikoista, eli tämäkin postaus kannattaa vilkaista, jos nämä paikat innostavat.

Verrattuna viime kertaan, oli Liisan kirppiksellä tavaraa ehkä vähemmän. Löysin astiapinosta hyväkuntoisen Kilta-lautasen eurolla. Lautanen oli oikeasti iloinen löytö, koska näitä 21 cm:n halkaisijan lautasia minulla ei ole juuri laisinkaan. Tällaisia siis lisää kirppiksille, kiitos!


Liisan kirppiksen vieressä on viehättävä Erkas Gården -niminen bed and breakfast -paikka, mikä oli oikea määränpäämme  tarjoilla oli lohikeittoa ja pullaa. Minä maistelin herkullista pullaa ja katselin pihamaalla tepastelevia kukkoja ja kanoja. Muita ihmisiä ei näkynyt juuri lainkaan koko Jumossa.


Kustavin Parattulassa käytiin Eteiskirppiksellä. Tämä paikka on myös muilta vuosilta tuttu. Tänä vuonna oveen oli tullut selvä kehotus: Kirppis on aina auki! Open daily 24 h/7! Sisältä löytyy lipas, minne ostokset maksetaan. Kätevää.Mukaan tarttuivat 0,10 eurolla ruoririntakoru ja matkalaukun "nimilappu" 0,40 eurolla.


Taivassalossa kesäisin majaansa pitävä Annen kirppis on isohko hallikirppis, missä tulee pysähdyttyä vähintään kerran kesässä. Kirppiksellä tuntui olevan tällä kertaa paljon tavaraa ja katseltavaa. Ehkäpä heinäkuinen vierailuajankohta vaikutti asiaan. Ruska-kuppeja olisi saanut halpaan hintaan, mutta jätin kupit seuraavalle onnekkaalle.


Mukaan tarttuivat käyttämättömät pippuri- ja suolamyllyt mökille kahdella eurolla ja itselleni nappasin kultaa kiiluvan korun eurolla. Laatassa komeilee omahyväisesti E-kirjain.Annen kirppiksellä oli monta kivaa astiatuttavuutta, mutta yritän pitää löydöt minimissä. Paikalle jäi keltainen Kilta-sokerikko ja vähän astia jäi mieleeni kummittelemaan. 8 euron hinta tuntui vähän isolta, vaikka ei se taida edes olla sitä.


En yleensä postaa blogiini kirppiksien ällöttävyyksiä. Nyt on kuitenkin pakko. Miksi, oi miksi.


Loppuun kuitenkin yksi kaunis ja seesteinen kuva, ettei ihan jää paha mieli. Ensi viikolla on luvassa Itä-Suomen matka, eli pääsen niin sanotusti oikein kunnolla kirppistelemään. Lappeenranta, Imatra ja Savonlinna, täältä tullaan! Kaikki kirppisvinkit otetaan vastaan. Edelliset Itä-Suomen kirppisreissut pääsee lukemaan täältä, täältä ja täältä.

2 kommenttia:

 1. No voihan! Juuri tällä viikolla näin Puhoksen Fidassa 5kpl (21cm) vihreitä Kilta-lautasia. Sinne jäivät odottamaan uutta omistajaa. Vihreä ei itselleni natsaa. Pitkän ruskean tarjoiluvadin kyllä nappasin matkaani 8€ hintaan.
  Onnea kirppistelyyn ja ihanaa kesää. Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa kuulla, että lautasia on liikkeellä. Ehkäpä siis mäkin törmään tuohon kokoon vielä enemmän. Tarjoiluvati 8 eurolla kuulostaa varsin kohtuulliselta, hyvä löytö siis. Hyvää kesää sinulle myös!

   Poista