sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Mysteeri-maustepurkit


Etsin säännöllisesti netin kirppareilta mm. tiikkistä alustaa tähän Arabian maustesettiin ja samalla tulee sitten selattua myynnissä olevat maustepurkkivalikoimat tietysti läpi. Olin aikamoisen innoissani, kun bongasin 8 kaunista keraamista maustepurkkia kansineen tori.fi:stä 25 eurolla.Täytyy myöntää, että luulin aluksi, että purnukat ovat vanhaa Arabiaa, mutta eivät ne taida olla. En ole löytänyt ainakaan vielä mitään johtolankoja purkeista. Jos tiedätte näistä jotain, niin laittakaa ihmeessä kommenttia, ilahdun kaikista tiedonmuruista!Olen itse nähnyt vastaavan setin 1,5 vuotta sitten kirppiksellä ja kuvasin sen Instagramiin tuolloin. Myyjä oli merkinnyt mausteikon Arabiaksi ja varmaankin tästä johtuen luulin purnukoiden olevan juurikin Arabiaa.


Edellinen omistaja oli kiinnittänyt purkkeihin pienet tarrat indikoimaan purkkien sisältöä, mutta päätin irrottaa vähän kulahtaneet etiketit pois. Nyt tungin purkkien sisälle tiedot mausteista, mutta luultavasti ostan uudet etikettitarrat näihin, jotta mausteiden käyttäminen helpottuu. Kaupassa tuli mukana myös puinen teline purkeille, mutta hylly ei miellyttänyt ja nakkasin sen polttokelpoisen roskien sekaan.Otin samalla käyttöön hellan yläpuolella olevan kaapin, mikä tähän asti on toiminut jonkinmoisena romu- ja lääkekaappina, kun nyt kerran hyllyyn sopivat purkit ovat olemassa. Saattaa myös olla, että välillä pidän purnukoita ihan esilläkin, koska sen verran kauniit nämä mid century -tyyliset putelit ovat.


Ihanaa ja rentouttavaa sunnuntaita!

22 kommenttia:

 1. Älyttömän hienot purkit, hyvä löytö! Ihanat nuo maanläheiset värit :)

  VastaaPoista
 2. Täällä yks purkkihullu meni sekaisin noista :)
  Ihanat kertakaikkiaan <3

  VastaaPoista
 3. Onpa kauniit purkit. Enkä ole ikinä ennen tuollaisia nähnyt. Hieno löytö!

  VastaaPoista
 4. Hienot maustepurkit. Pohjoismainen fiilis noista tulee, olisipa kiva tietää kenen tekosia ovat. Oletko kokeillut tehdä Googlen kuvahakua kuvalla ? Jos ottaisi kuvan jossa vaikka pelkkä kuvio näkyisi tms. Mielenkiintoista myös että purkit ovat eri värisiä.

  Kiitos muuten aiemmasta postauksestasi, jossa mietit hutiostoksiasi. Tiedän että blogimaailmassa yleisesti ottaen blogien sisältö on rajatusta näkökulmasta, mutta silti jotenkin jurppii lukea hehkutusta esineistä, jotka pian "katoavat" kodeista tai ne myydään pois. On siis virkistävää lukea tästä "toisestakin puolesta".

  Itse olen teinistä asti käynyt kirppiksillä ja minulla on esineisiin ja materiaan viharakkaussuhde. Välillä pystyn pitämään kirppislakkoja ja välillä homma lähtee lapasesta. Jonkin asteista kehitystä vuosien varrella on tapahtunut ja saatan lopettaa jonkin esineryhmän ostamisen kokonaan. Tulee vastaan jonkinlainen kyllästymispiste, jossa tajuaa että kyseistä esineryhmää ei mahdu sille varattuun paikkaan tai etten enää oikeasti tarvitse yhtään kyseistä esinettä lisää. Vaatteet olivat vuosia minunkin heikko kohtani. En ole lopettanut niiden ostamista mutta ostan huomattavasti harkitummin ja olen vihdoin pääsemässä myös ajatukseen että ostan mieluummin yhden harkitun vähän kalliimmalla kuin viisi sinne päin halvemmalla. (ilmaislaarista kyllä tarttuu mukaan yhä harkitsemattomia !) En enää osta vaatteita joista muuntelemalla saisi hyviä.....niitä on kaapit täynnä tuleviksi vuosiksi odottamassa ompelemista :/


  mukavaa kevättalvea !

  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pitkästä ja ilahduttavasta kommentista H! Kivaa kuulla, että hutiostos-postaus oli mieleen!

   Poista
 5. Hienot purkit kertakaikkiaan. Yhden erittäin huonokuntoisen bongasin eilen Koivukylässä. Sitä kun pyöritteli käsissään, niin tuli jotenkin sellainen tunne, että ei varmaan tosiaan Arabiaa ole. Materiaali oli jotenkin erilaisen oloista, kuin missään niiden vastaavantyyppisissä purkeissa. Pohjassa ei harmillista kyllä ollut myös mitään leimaa. Mutta kyllä tämä varmaan jossain vaiheessa selviää :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiinnostavaa, että bongasit samanlaisen ja pääsit tutkimaan purkkia. Leiman puuttuminen ei välttämättä viittaa, etteikö olisi Arabiaa, mutta mulla on myös sellainen olo, että purkit ei ole Arabiaa. Toivottavasti mysteeri jossain kohtaa selviää!

   Poista
 6. kivoja purkkeja .itse kerään lasisia korkkikannella.nastoille yms tavaroille.rakastan kirppiksiä.alkanaan kun aloitin sukulaisrouva tuli mukaan osti pipon ja sanoi antavansa köyhille sukulaisille jos ei itse pidä.sanoikin myyjälle että tarkoittikohan minua.nykyisin sekin ostaa vaatteita kahmalokaupalla kirppikseltä.minä enemmänkin kaikkea kivaa "koristetta".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppikset on mahtavia paikkoja ja mä ostan melkein poikkeuksetta ihan kaiken kirppikseltä! Toki kirppareilta kantaa myös välillä ihan turhia juttuja kotiin ja ostamisen riemu sokaisee, mutta ehkä sekin on parempi kuin ihan uuden tavaran hamstraaminen.

   Poista
 7. Eipä ole tuttuja mutta Facebookin Pelastetaan vanhat esineet voisi kysyä, iso ryhmä jossa jonkinlaista tietäjää :) Mutta kauniit maustepurkit ja ihanan hillityt värit oli arabiaa tai ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Niinpä, katsotaan jos tietoa purkeista tihkuisi vielä lisää. Instagramissa epäiltiin Arabiaksi, mutta täytyy jatkaa salapoliisityötä.

   Poista
 8. Onpa kauniit purkit! Kuvio kyljessä on todella kaunis.

  VastaaPoista
 9. Minullakin on 6 tuollaista purkkia. Mies kaivoi ne jätelavalta. Sukulaisnaiset olivat tyhjentäneet setänsä taloa hänen kuolemansa jälkeen. Onneksi en ollut näkemässä mitä kaikkea oli laitettu roskiin. Tykkään noista purkkien kuvioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan loistavaa, että saitte pelastettua purkit jätelavalta!

   Poista
 10. Hei! Vuosia vanhan tavaran kanssa touhutessa on käsieni kautta kulkenut muutamakin tällainen setti. On tullut myös kirpputoreilla vastaan - usein Arabian valmistamiksi sanottuna. En koskaan tätä Arabia-asiaa ole saanut vahvistettua ja uskonkin että nämä on valmistettu muualla kuin Suomessa. Joka tapauksessa, hienot purkit! Sellainen asia sinulle tiedoksi, että näitä on olemassa myös pyöreäkylkisinä, eli ei siis kulmikkaina - onnea niiden metsästämiseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos valaisevasta kommentista! Itse epäilen myös, että nämä eivät ole Arabiaa, mutta katsotaan, jos joskus vielä käy selville, mistä nämä ovat peräisin.

   Poista
 11. Hei! Äidilläni on vastaavia purkkeja 5 kpl ja ystäväni löysi lisäksi kirpparilta 6 kpl, jotka ystävällisesti lahjoitti minulle. Äitini muistelee, että hän on saanut purkit lahjaksi sisareltaan, 60 luvun loppupuolella/70 luvun alussa. Arabia ne eivät tosiaan liene. Olen yrittänyt selvittää myös fb:n pelastetaan vanhat esineet ryhmässä jossa ei kukaan tunnu tietävän näistä sen enempää. Josta tulikin mieleen, että taidan laittaa kyselyn Arabialle.... T. Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on kyllä mysteeripurkit todella. Monille ne on Arabiaa, mutta itse epäilen asiaa edelleen. Hienoa, jos laitat viestiä Arabialle.

   Poista