sunnuntai 16. elokuuta 2015

Kirppiskokemuksia Mikkelistä ja Savonlinnasta

Itä-Suomen kirppisrundin toisena päivänä lähdimme ajelemaan Asikkalasta kohti Mikkeliä. Kauniit maisemat kompensoivat hitusen sitä, että tienvarsien kirppiskyltit tuntuivat tyystin kadonneen. Ruikutin jo huonoa kirppisonnea, kunnes noin 50 kilometrin päässä Mikkelistä tärppäsi: Hsesy:n kesäkirppis tuli yllättäen vastaan Lihavanpäästä. Paikka näytti ulkoapäin aika karulta, mutta sisätilat olivat hyvässä järjestyksessä ja tavaran hinnoittelu kohtuullista. Katseeni osui vihreään silkkipaitaan ja metalliseen talouspapaeritelineeseen (ei kuvaa). Paperitelinettä olin etsinyt jo jonkin aikaa mökille, ja nyt tärppäsi.

Eka kohde, Lihavanpää. 
Euron silkkipaita.

Mikkeliin saavuimme juuri ja juuri lounasaikaan ja suunnilleen juoksimme suoraan lounaskahvilaan tajutaksemme, että paikkahan on ison ketjun kahvila. Hieman korpesi, mutta siinä vaiheessa oli vain pakko niellä periaatteet ja lapata kalakeitto suuhun.

Lounaan jälkeen piipahdimme ensin Toivon kammari -nimiselle kirpparille. Paikka oli suoraan sanoen karmiva: törkyhintaisia tavaroita, epäkohteliaita asiakkaita, sekasortoa ja hengellistä musiikkia taustalla. Esimerkiksi isosta Kilta-kulhosta joku jaksoi pyytää 50 euroa. Kirppishaukkana myös huomasin, että kassalle kiikutettiin ihan mukavan kokoinen pala Marjatta Metsovaaran Valmu-kuosista kangasta. Hintalapussa komeili kaksi euroa. Argh!!

Toinen kohde: Toivon kammari, Mikkeli.
Samaisella kadulla sijaitsi Mikkelin toinen ja viimeiseksi jäänyt kirppistuttavuus, Kirppis-kahvila Wilma ja Wihtori (kanssamatkustajan mukaan paikka oli Wilja ja Wehtaaja...). Eipä minulla ole kamalan paljon parempaa sanottavaa tuosta luukusta kuin edelisestäkään kohteesta: kalliita ketjuliikkeiden vaatteita, viemärin hajua ja astioita Ikeasta. Käteeni jäi viime metreillä miesten villainen neulepaita 0,30 eurolla. Tuo löytö oli sentään hyvä ja halpa.

Kolmas etappi: Kirppis-kahvila Wilma ja Wihtori, Mikkeli.
Wilma ja Wihtori sisältä.
Vaikka kokemukseni ovatkin aika negatiiviset Mikkelin kirppiksistä, tiedän että joku toinen päivä olisi samaiset paikat tuntuneet aivan erilaisilta. Kirppistely on tuuripeliä ja tällä kertaa onni ei osunut kohdalle! Karistimme siis Mikkelin tomut ja ajoimme tukka putkella Savonlinnaan. Väänsimme aivot kirppisasennosta oopperataajuudelle.

Kirppismatkan kolmas päivä valkeni sateisena ja harmaana. Tiedossa oli kuitenkin mahtipäivä, koska olin sopinut treffit kirppiksiä rakastavan ystäväni kanssa Savonlinnaan. Ensimmäinen kohde oli kuitenkin jo Punkaharjulla. Luulin, että kyseessä olisi ollut kirppis, mutta paikassa oli oikeastaan vain kaksi kirppishyllyä ja loput tilasta oli jonkinmoisen halpahallin käytössä. Savonlinnan kirppiksiin olin tutustunut etukäteen Valtavirrassa-blogin laadukkaan postauksen avulla. Suosittelen!

Kirpputori/halpahalli, Punkaharju.
Kaikki kaksi myyntiloosia.


Vielä ennen sovittuja kirppistreffejä kurvasimme Retro- ja antiikkinurkkaan, mikä oli enemmänkin osto- ja myyntiliikemäinen. Päädyin vain ihailemaan kauniita esineitä ja astioita. Kanssa-asuja löysi Fiskarsin juustohöylän 1,50 eurolla.   

Varsinainen kirppiselämöinti pääsi valloilleen Kympintorilla. Itse en löytänyt mitään, mutta ystäväni pääsi heti hyviin kirppistunnelmiin. Paikka vaikutti mukavalta ja siistiltä.

Kolmas päivä, kolmas kohde: Kympintori, Savonlinna.
Kympintori, Savonlinna.


Seuraavaksi suuntasimme Savonlinnan Toimintakeskuksen vaatekierrätysmyymälään. Tuolla oli sattumalta -50%-päivät. Lopulta mukaani lähtivät Marimekon tasaraitapaita (2,50 euroa) ja urheilutakki (2 euroa, ei kuvaa). 


Neljäs kohde: Savonlinnan Toimintakeskuksen vaatekierrätysmymälä.

Vaatekierrätysmyymälän jälkeen päädyimme Savon sykkeeseen. Paikka mainosti itseään Savonlinnan suurimpana, mutta suuresta koosta huolimatta, kukaan meistä ei löytänyt mitään. 

Viides etappi: Savon syke, Savonlinna.

Savon syke.
Savon sykkeestä raahauduimme aivan lähellä sijaitsevalla Pelastakaa lapset ry:n kirparille. Tässä vaiheessa päivää sade oli lakannut ja tekemieni kirppisostosten saldo oli vielä todella kohtuullinen. Eniten kamaa olisin löytänyt juurikin täältä, mutta sain pidettyä itseni kurissa ja matkaani lähtivät (vain) erittäin 80-lukulainen korkeavyötäröinen farkkuhame (2 euroa) ja metallinen suomalainen tarjoiluastia (2 euroa).Tykkäsin paikasta kovasti. Sen kompakti koko, siisti yleisilme ja ainakin tällä kertaa kohtuulliset hinnat, nostivat hymyn huulilleni. Ystäväni löysi myös mm. Marimekon hameen, silkkipaidan, Palmrothin kiilakorkkarit, Vuokon huivin jne., eli paikka tarjosi ainakin meille parastaan.

Kuudes kohde: Pelastakaa lapset ry:n kirppis, Savonlinna.


Pikällisen kirppissessioinnin jälkeen päätimme pitää pienen tauon ja pääsin maistamaan Savonlinnan torilla ihka-aitoa lörtsyä. Kasvis- ja vedelmalörtsyn nauttimisen jälkeen, suuntasimme Viiskulman kirppis & käsityöhön. Paikka taisi olla lopettamassa ja emme myöskään löytäneet mitään ostettavaa, joten siirryimme vikkelään lähellä sijaitsevalle A-kirppikselle.

Seitsemäs kirppis: Viiskulman kirppis & käsityö.
A-kirppis oli melko täyteen pakattu paikka. Löysin kaksi valkoista kirjailtua lakanaa ja toisen talouspaperitelineen. Päätin laittaa Lihavanpään telineen metallinkeräykseen ja klassinen puinen yksilö päätyi mökille. Näistä löydöistä minulla ei ole kuvia, koska tavarat ovat jo hyvässä käytössä mökillä.

Kahdeksas etappi: A-kirppis, Savonlinna.Viimeinen kohde oli Savonlinnan Toimintakeskuksen kierrätysmyymälä. Meneillään oli pussipäivät, mutta meistä kukaan ei ottanut osaa pussihommaan, vaikka uhosinkin aluksi että hyödyntäisin mahdollisuuden. Eipä löytynyt pussillista tavaraa, mutta määrän korvasi laatu. Ostin ihanan vadelmaisen silkkitopin (2 euroa) ja pääskyskorun (0,50 euroa) sekä kaulakorun (0,50 euroa). 

Yhdeksäs kirppis: Savonlinnan Toimintakeskuksen Kierrätysmymälä.Aikamoinen kirppismatka tuli koettua! Kolme päivää ja 17 kirppistä. Onneksi en ihan jokaisesta paikasta haalinut mukaani tavaraa. Alkumatkasta tuli tehtyä ehkäpä vielä parempia löytöjä kuin loppumatkasta, mutta kaiken kaikkiaan Itä-Suomessa oli mahtavaa! Loppuaika reissusta kului upeissa järvimaisemissa syöden, juoden, sienestäen, veneillen ja ennen kaikkea ihanasta seurasta nauttien. Kotimatka olikin hieman tympeä: seitsemän tuntia melkein putkeen autossa istumista. Onneksi sentään Savon metsistä poimitut kantarellit lämmittivät jo siinä vaiheessa mieltä.  

12 kommenttia:

 1. Oi, mä olin niin odottanut tätä postausta, että mitä mahdoit Savonlinnasta löytää :) Harmi, että etenkään Mikkelin kirpputorit eivät tarjonneet ihan parastaan.. Tuo metallinen tarjoiluastia on kyllä söpö ja olisin varsin kotiuttanut sen, jos se olisi tullut minua vastaan. Ja kiva, kun laitoit linkkiä blogiini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että postaus on ollut odotettu! Vasta kun kirjotti tämän tekstin, niin tajusin, että lopulta en ihan kamalasti ostanut Savonlinnasta. Taisin olla tavallista kriittisempi, vaikka kivoja paikkoja ja kivaa tavaraakin oli.

   Poista
 2. Minäkin luen näitä tosi mielelläni. :) Ja tosiaan kirppistely on kyllä tuuripeliä.

  VastaaPoista
 3. Kivat löydöt! Erityisesti edukkaat silkkipaidat (niin kaunis vadelmanpunainen!), niitä etsin itsekin kirppiksiltä. :) Mun mielestä on myös kiva lukea muiden kirppiskierroksista ja niistä saa hyviä vinkkejä vieraampiin kaupunkeihin. Toivottavasti pääsen itse pian bloggailemaan Göteborgin ja Tukholman kirpparilöydöistä, istun tässä juuri junassa matkalla ensin mainittuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Ristirouva! Kävin kurkkimassa blogiisi, kivalta näyttää. Tykkään itsekin lukea kirppismatkoista, eli jäänpä odottelemaan postauksiasi Göteborgista ja Tukholmasta innolla.

   Poista
 4. Harmi, että ei natsannut paremmin. Mikkelissä on ihana kahvila-ruokapaikka Savilahdenkadulla Wanhassa talossa nimeltään Nanda. Sisustettu retrosti ja ruoka on hyvää. Tarjolla tuorekakkuja! Tule seuraavalla kerralla Pieksämäelle. Meillä on seurakunnan Sylvinkujan kirppis, avoinna syyskuusta alkaen lauantaisin. Kirppikset Feria ja Veturi keskustassa, Wanhaa ja antiikkia liike torin vieressä, kesällä torilla kirppismyyntiä ja Tahiniemessä Citymarketin vieressä Tekotori. Viime lauantaina Sylvinkujan kirppis oli auki ja löysin kolme laukkua- yksi niistä Longchamp 7 e. Ja astioita sekä yksittäisiä ruokailuvälineitä, kun malttaa katsella. Pieniähän meidän kirppikset ovat. Mä tykkään maaseutupaikkojen kierrätyskeskuksista ja romuliikkeistä. Niistä löytyy elämää! Seuraavaa blogiasi odotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nanda kuulostaa ihanalta paikalta! Harmi, että meillä oli tällä kertaa vähän liian vähän aikaa Mikkelissä oleiluun. Täytyy antaa kaupungille uusi mahdollisuus. Kirppismatkailu ja pienten paikkojen sekalaiset paikat on mahtavia, Pieksämäen tarjonta vaikuttaa tosi kivalta. Täytyy joskus matkustaa myös sinne päin.

   Poista
 5. Vasta äskettäin luin netistä, että farkkuhameet ovat muodissa jälleen. Piri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Farkku taitaa olla melkein aina muodissa, mikä on tietysti kätevää. Tämän hameen malli henkii niin syvää 80-lukulaisuutta, että se ei taida ihan mennä viimeisimpien muotivillitysten vanavedessä.

   Poista
 6. Mikkelissä olisi ollut muitakin kirppiksiä kuin nuo kaksi, toinenhan on pelkkä hyväntekeväisyydeksi naamioitu kirppis, Wilmasta ja Wihtorista sentään löytyy hyvinä päivinä jotain. Lisäksi Mikkelissä on Karkkarikirppis ja Reaaliaika sekä kaksi kierrätysmyymälää. Tervetuloa uudelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikkelissä tuli todellakin kiire ehtiä Savonlinnaan, eli Mikkelin kirppisten kokeminen jäi vajaaksi. Täytyy tulla uudelleen paremmalla ajalla ja kuten sanoin, vaikka nyt ei ollut kirppisonnea, voi seuraavalla kerralla olla aivan eri meno.

   Poista