tiistai 25. elokuuta 2015

Retroilijan unelma: Táskarádió Eszpresszó -baari, Budapest

Kiitos pienen kirppislakkoilun, olen ehtinyt käydä läpi postaamattomia kuvia ja ideoimaan vähän tuleviakin kirjoituksia. Yksi hautautunut matkavinkki näkee nyt päivänvalon. Edellisestä Budapestin-reissusta vuodelta 2010, jäi mieleen eräs viehättävä retrokahvila. Minulla oli hataria mielikuvia, että paikka oli hieno, mutta nyt kun huhtikuussa pääsin uudelleen Táskarádió Eszpresszó -baariin, olin aivan myyty! Paikka on suoranainen unelma retrosisustuksesta ja -leluista tykkäävälle. Pyörin baarissa hyrränä ympäriinsä ja en todellakaan pystynyt keskittymään seuralaiseeni tai jonkinlaiseen keskusteluun. Valokuvasin paikkaa suorastaan maanisesti.
Kun saavuimme, tuli tarjoilija kertomaan, että sähkökatkon tai jonkinlaisen sähkövian vuoksi, keittiö oli poikkeuksellisesti kiinni. Emme siis päässeet testaamaan sen kummemmin ravintolan anteja, mutta se ei haitannut mitään, koska olimme ajatelleet juoda vain parit juomat. Ehkä sähköhäikästä johtuen, paikassa oli todella vähän väkeä, mutta sehän sopi minulle: pääsin kuvaamaan kaikkea lähietäisyydeltä.

En tunne hyvin unkarilaisia 19601970-luvun esineitä, mutta joitakin tuttuja juttuja tuli vastaan. Parit entisen itäblokin maiden lelut tunnistin ja oli joukossa myös lamerikkalaisia juttuja. En kuvannut tietenkään ihan kaikkea ja esimerkiksi yksi upea vitriini jäi kokonaan ikuistamatta, missä majaili posliinieläinten lauma.


Ihastelun ja hihkumisen lomassa en tietenkään tajunnut jututtaa tarjoilijoita. Olisi todella kiintoisaa tietää, miten paikka on syntynyt, miten esineitä ylläpidetään tai kerätäänkö paikkaan lisää retrokamaa. Huonekaluista osa oli reproa ja esim. olutlasit olivat ihan nykyaikaisia. Näkemättä siis esimerkiksi jäi, olisiko kahvit tai ruoka-annokset tarjoiltu retroastioista.


Suosittelen lämpimästi käyntiä Táskarádió Eszpresszóssa, jos olette Budapestissa. Jo pelkästään kaikkien tavaroiden katsominen ravitsee  kahvittelu, drinkkien nauttiminen ja syöminen, onnistuvat toki tässä ihastuttavassa miljöössä myös.

Viisi tähteä, Táskarádió Eszpresszó, osoite: Budapest V. kerület, Papnövelde utca 8., puh. +3612660413

6 kommenttia:

 1. Viehättävän näköinen paikka! Kyllä tuolla kelpais istuskella ja ihastella sisustusta ja retroja leluja.. Kuuluisi ehdottomasti käyntikohteisiin, jos joskus matkustan Budapestiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka on kyllä huikean hienoa. Suosittelen vierailua, jos Budapestiin eksyt.

   Poista
 2. Kaikki muut lelut viehättävät silmää, mutta nuo konepistoolit... Yih. En ymmärrä miksi aseista tehdään leluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itse asiassa edes huomannut konepistooleja, kun katselin vain pinokkioita. Aseet ei kyllä munkaan mielestä sovi yhtään kenellekään: ei lapsille leluina, eikä aikuisille missään muodossa myöskään.

   Poista