sunnuntai 19. elokuuta 2018

Suuri kirppismatka 2018, päivä II [Savonlinna]

Kirppismatkan toinen päivä sijoittui Savonlinnaan. Savonlinnan kirpparit ovat vähän niin kuin jo perinne. Aikaisempien vuosien postaukset pääsee lukemaan täältä: 2017, 2016, 2015. Paikkakunnan kirppikset eivät ole siis upouusia, mutta kun kerran vuodessa paikoilla pyörähtää, ei ainakaan samat tavarat pyöri silmissä. Tänä vuonna ei kohteisiin tullut yhtään uutta tuttavuutta, vaan kaikki kirpparit olivat jo ainakin kertaalleen tuttuja.

Ensimmäisenä matkasimme Kierrätyskeskukseen. Savonlinnan kierrätyskeskus ansaitsee hehkutusta. Tavarat ovat ojennuksessa, paikka on ilmava ja usein jotain kivaa tarttuukin matkaan. Tällä kertaa jätin parit Kilta-lautaset hyllyyn, kun tuntui, että pinnassa oli naarmuja liikaa, vaikka halvalla lautaset olisivat irronneet.

Hieman kreisi-kategoriaan menee pienistä helmistä valmistettu kaulakoru. Vähän tukala tuo koru on ja itse asiassa ajattelin laittaa sen festareille, mutta tällä erää Flowta ei juhlittu tuo kaulassa. Koru on mielestäni vähän vanhempaa tekoa, mutta en aivan varma asiasta voi olla. Tästä maksoin 0,50 euroa.


Toinen löytö on joulunpunainen silkkipaita 2 eurolla. Paidassa on merkintä 34/36, mutta paita tuntuu jättimäiseltä. Ehkä lyhennän tuota tai sitten käytän tätä tunikana tai vyön kanssa. Vaate tuntuu siltä, että sitä ei ole montaa kertaa pidetty, kun pinta on ihan kiiltävä ja iskemätön.


Toinen kohde oli Retro-kirpputori, mikä on enemmänkin vanhan tavaran liike. Tykkään paikasta kovasti ihan siksi, että tila on pullollaan kaikkea kaunista. Hinnat ovat vähän korkeita, mutta löysin esimerkiksi kaksi sinistä hyväkuntoista Kilta-lautasta neljän euron kappalehintaan.



Hypistelin koruvalikoimaa pitkään ja nappasin matkaani messinkiä ja turkoosia väriä yhdistelevän sormuksen 1,50 eurolla. Sormus on aivan ihana ainakin näin kesällä!


Kolmantena kolusimme Pelastakaa lapset ry:n kirppiksen, mutta tänä vuonna paikasta ei löytynyt mitään tuliaisia. Tykkään tuon kirppiksen tunnelmasta, mutta kuulemma aikaisemmin paikassa on ollut vielä mahtavammat valikoimat ja hinnat todella pienoiset.



Kympintori oli neljäs kohteemme. Energiatasot alkoivat olla jotenkin vähän alhaalla, vaikka nautimme jäätelöä ennen paikan koluamista. Nappasin matkaani 2,50 eurolla värinokkosen. Olen tätä muotikasvia himoinnut jo jonkin aikaa ja yhden yksilön Turusta löysinkin, mutta tuo toinen on ollut  vähän surkeana. Toinen, vaaleampi nokkonen löytyi Turusta Kirppiskeskus Hassiselta kesäkuussa 2,30 eurolla. Nämä kasvit pitäisi vielä istuttaa omiin ruukkuihinsa, mutta nyt ne ovat hengailleet muovisissa purkeissaan. Molemmat kasvit ovat kyllä kasvaneet ihan silmissä, ehkä aurinkoinen ikkunalauta on tehnyt molemmille hyvää.


Viidentenä katsastimme Kierrätyskeskuksen toisen myymälän, mikä sijaitsee Kympintorin lähellä. Tälläkään kertaa en löytänyt paikasta mitään. Tuolta löytyy ennen kaikkea vaatteita ja asusteita, esimerkiksi astioita ei valikoimassa ole.



Kuudes ja päivän viimeinen paikka oli monena vuotena positiivisesti yllättänyt A-killan kirppis. Tällä erää matkaani tarttui kaksi tummaa Kilta-lautasta parilla eurolla. Nyt tosin epäilen, että olenko vahingossa hankkinut Teemaa. Hmm...mielestäni lautasen muoto on ihan Kiltaa (aika hyvin Killan mielestäni tunnistan), mutta lautasen väri kielii muuta. Osaatteko sanoa, onko Teemaa liikkeellä ilman leimaa?

Tällainen setti tänä vuonna Savonlinnasta. Ensi kesänä toivottavasti taas uudelleen!

Viimeisenä matkapostauksena on luvassa Somerniemi ja sen liepeet. Ihanaa elokuun jatkoa!

8 kommenttia:

  1. Näitä kirppismatka-postauksia on aina kiva lukea! Silkkipaita ♥.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna! Silkkipaidat ilahduttavat aina - onneksi niitä edelleen välillä bongaa.

      Poista
  2. Tuo silkkipaita on hieno!
    Minulla ollut joskus vuosia sitten tuollainen punainen värinokkonen..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannele! Katsotaan, miten nuo mun värinokkoset pärjää...

      Poista
  3. Luulen, että sormuksesi on vanhaa Aarikkaa, 60-70-luvulta. itsellä ollut samanmallinen, jossa yksi iso sininen puu"pallo".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo sormuksesi kuulostaa ihanalta! Luulen, että omani ei ole Aarikkaa, koska pallot eivät ole puuta, vaan varmaankin muovia tms. Sormus on enemmän "rihkamaan" kallellaan.

      Poista
  4. Kuvassa nuo tummemmat lautasen näyttävät minusta kyllä Teemoilta. Arabian II-laatuista Teemaa myytiin vuonna nakki-ja-muusi ilman leimoja tehtaan poistomyynnissä, meillä oli sellaisia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, kiinnostava tieto, että kakkoslaatua on joskus ollut ilman leimaa. Kyllä nuo sitten on Teemaa.

      Poista