lauantai 28. syyskuuta 2019

Väriä

Syksy taisi iskeä ihan kunnolla päälle! Mittari on näyttänyt pelottavan alhaisia lukemia ja aamulla on vielä pilkkopimeää, kun pitää nousta. Apua, olin ihan tuudittautunut pitkään kesään tai vähintään syksyyn. Keräsin tähän postaukseen pimeän ja märän vuodenajan vastapainoksi vähän värikkäitä löytöjä viime kuukausilta. Toivottavasti väriterapia tepsii.Ensimmäisenä on esittelyssä mielestäni hurmaava Ivana Helsinki -merkin jättihihainen mekko. En edes tiedä, kuinka monen vuoden takaa kyseinen vaate on peräisin, mutta mekon erittäin retro fiilis tekee siitä jopa ajattoman.Mekko vaatii vyön ja onneksi omasta vaatekaapistani löytyy monta sopivaa yksilöä. En tiedä, onko tässä puuvillamekossa ollut mahdollisesti vyötä alunperin. Löysin vaatteen Hyvinkään Tingi & Tongi -kirppikseltä 15 eurolla. Mekko on testattu käytössä varsin onnistuneeksi hankinnaksi.Sininen suurikokoinen Kilta-lautanen ja kaksi teekuppia löytyivät myös Tingi & Tongista. Lautasessa on pientä naarmua pinnassa, mutta kunto oli hyvitetty hinnassa. Kupit maksoivat 1,90 euroa kipale ja lautanen 2,90 euroa.


Ihanan herkullisen värisen hameen bongasin Siivouspäivänä Ruttopuistossa, kun olin itse myymässä. Yritin pitää silmät visusti omissa myytävissä tavaroissa, mutta pariin ostoon lipsuin (ja tietysti ystäväni tavaroista rohmusin pari juttua tuttuun tapaan).


Hame on suomalainen Tazzia-merkin ja todennäköisesti 1990-luvulta. Hauska alareuna ja tuo mintunvihreä väri tekevät minusta hameesta varsin kivan. Vaate maksoi kolme euroa.


Turun SPR:n Kontissa minua tuli vastaan Aarikan valkokeltainen Tuliaispurkki. Purkki on saanut vähän kolhuja kylkeensä ja kanteensa, mutta sisältä se on ihan elintarvikekelpoinen. Alkaakohan pian olla ns. värisuora täynnä näissä purkeissa?


Purkki päätyi kuiva-ainekaappiin säilömään itseensä riisiä. Maksoin purnukasta 5,50 euroa.Rottinkinen kääntyvä peili ei varsinaisesti ole mikään värien ilotulitus, mutta ei tuo ainakaan musta ole. Tämä peili sulatti sydämeni täysin. Eihän peilille ole edes mitään paikkaa Turussa tai Helsingissä, mutta en voinut jättää tätä ihanuttaa Hyvinkään kirppis ja outletiin.


Mielestäni peiliä ei oltu hinnalla pilattu: hyväkuntoinen kaunokainen maksoi 9 euroa. Peilin täytyy olla vähän vanhempaa tekoa - metalliset saranat mm. paljastavat, että peili ei ole aivan uusi.


Viimeisenä värikkäänä löytönä toimii pinkka vanhoja onnittelukortteja, jotka löysin Wanhasta Nestorista. Jokainen kortti on erilainen ja vielä en ole päässyt onnitteluvärssyjä kortteihin rustaamaan. Kortit maksoivat yhteensä 1,90 euroa.

Mukavaa viikonloppua ja hyvää kirppisonnea, jos suuntaatte kirppiksille!

4 kommenttia: