perjantai 13. syyskuuta 2019

Parit tuoreet kirppislöydöt

Olen viime aikoina etsinyt ja haalinut niin innokkaasti Arabian kukkaruukkuja, että tilanne kääntyi vähän kuin päälaelleen: minulla ei ollutkaan enää kasveja odottamassa ruukkua, vaan ruukut odottivat täyttöä. Mikä positiivinen probleema!


Lähdin viime perjantaina aivan varta vasten metsästämään viherkasveja kirpparilta. Ja tiedättehän, kun jotain todella kirppikseltä etsii, tuntuu, että juuri sitä asiaa ei meinaa sitten millään löytyä. Olin siis hieman jo ihmeissäni Kirppis-Center Manhattanin käytävillä, kun tuntui, että kaikki kasvit olivat tyystin kadonneet myyntihyllyiltä.

Lopulta kuitenkin löysin setin anopinhampaita sekä yhden anopinkielen (korjatkaa, jos olen tunnistanut kasvit väärin) yhteensä 8 eurolla.


Tungin heti kädet multaan ja kaksi hammasta siirtyi kesällä löytyneeseen Kerä-ruukkuun keittiöön. Sain muuten kätevästi kalkkijäljet ruukusta irti Universal stone -ihmeaineella. Aivan kaikkeen tuo puhdistusaine ei tepsi, mutta ruukun reunassa oleva kalkki kyllä irtosi!


Arabian ruukkukokoelmani on saanut myös uuden jäsenen. Tämä kaunokainen löytyi elokuun Siivouspäivänä naapurimyyjän viltiltä. Ystäväni bongasi heti itselleen samaiselta myyjältä SF-mallin ruukun huokeaan hintaan.

Maksoin omasta ruukustani vain kolme euroa, ei paha. En muuten ole löytänyt tietoa tämän ruukun mallista tai suunnittelijasta. Olen näitä ruukkuja nähnyt ennenkin ainakin blogipostauksissa ja instagramissa, mutta livenä en ole tainnut ennen törmätä tähän yksilöön.


Tässä ruukussa majailee siis Manhattanilta löytämäni anopinkieli.

Kävin vielä lauantaina Mimmin kirppiksellä Turussa, mutta tuolla ei ollut yhtä ainoaa kasvia. No, matkaani tarttui kuitenkin pari muuta juttua: kaksi keltaista Kilta-sarjan teekupin aluslautasta yhteensä neljällä eurolla ja tiikkinen pieni tarjotin 3,50 eurolla.


Tuo tiikkinen tarjotin on itse asiassa korvike jo kauan metsästämälleni Arabian KA-mausteikon alustalle, mitä ei tunnu löytyvän sitten millään. No, tämä on nyt ihan hyvä korvike ainakin siihen asti, jos joskus oikean kokoisen alustan löydän.


Toki pieni tarjotin toimii myös ihan muutenkin, ilman mausteastioitakin, kuten viikonlopun yrttikukkakimppuasetelma todistaa.


Kaunista syysviikonloppua. Minulla alkaa tänään viikon loma, jihuu!

2 kommenttia: