tiistai 21. heinäkuuta 2020

Suuri kirppismatka 2020, päivä 1 [Lahti, Heinola, Mikkeli]

Huhheijaa, jälleen on tullut koluttua kirppiksiä viimeisten viikkojen aikana ihan kunnolla. Suuri kirppismatka 2020 suuntautui aikaisempien vuosien tapaan Itä-Suomeen, missä määränpäänä oli ystävien mökki Savonlinnan seudulla.


Tällä kertaa matka kesti vain kaksi päivää, esimerkiksi viime vuonna vastaava tournee oli huomattavasti pidempi. Tänä kesänä matkaa hieman rajoittivat lyhyempi kesäloma ja toki hieman myös korona. Suunnitelmia piti pantata tavallista pidempään, mutta oikein kelpo kirppismatka tänäkin vuonna saatiin aikaan!

Matkan varrelle ei osunut pihakirppiskylttejä, mikä on vähän harmi, mutta sentään Heinolassa kysyin yhdeltä kirppiksen pitäjältä vinkkejä paikkakunnan muihin kirppareihin. Kirppismatkoille tyypillisesti ideana oli katsastaa mahdollisimman monta kirpparia yhdessä päivässä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kirppiksillä pitää harrastaa ns. salamakiertelyä. Liian tarkkaan tai yksityiskohtaisesti ei oikein voi jokaista myyntipöytää tai rekkiä tutkia, vaan pitää luottaa siihen, että silmiin osuu kiinnostavat jutut. 

Päivä 1

L a h t i 

Ensimmäisenä etappina oli Lahti ja tavoitteena oli kiertää ihan kunnolla kirppiksiä juuri Lahdessa. Olin katsonut etukäteen aukioloaikoja ja sijoittelua kartalle, eli päivän aloitus oli niin sanotusti hyvin suunniteltu. 

Kurvasimme ensin SPR:n Konttiin. Samoilta huudeilta löytyvät myös Pelastusarmeijan kirppis, Launeen suurkirppis, Fida ja Kirkkis. Kontti ja Fida olivat niin sanotusti takuuvarmoja hyväntekeväisyyskirppareita, mutta Pelastusarmeijan kirppis oli hitusen surkeampi, mihin Turussa tai Helsingissä olen tottunut.


Kontista nappasin matkaani 3,50 eurolla French Connectionin tricolor-silkkipaidan. Silkki on sellainen materiaali, mitä harvemmin pystyn välttämään. Olin siis kovin tyytyväinen, että bongasin tällä kirppismatkalla aivan ennätysmäärän juuri silkkiä!


Launeen suurkirppikseltä Kontin yläkerrasta matkaani tarttui 2,50 eurolla korallikaktusmainen viherkasvi. Kasvin kunnosta minulla ei ole vielä aivan varmaa selvyyttä, mutta toivotaan, että tuo yksilö ei aivan heti tuosta kupsahda. Kasvin oksat vaikuttavat hieman "nahistuneilta", mutta seuraan tilannetta.

Pelastusarmeijalta en löytänyt mitään kotiin tuomista ja samalla parkkiksella sijaitseva Kirpputori Kirkkis ei ollut laisinkaan auki. Matkan neljäs etappi oli samalla alueella sijaitseva Fida. Fidasta löytyi hieno setti vaatetta: Järvisilkin vihreä toppi (vaate on sen verran ryppyinen, että siksi vain lähikuva) 3,20 eurolla ja vihreämusta silkkimekko 3,40 eurolla. Mekko on itse ommeltu ja siitä ei löytynyt mitään lappuja tai tarkempia tietoja. Onneksi tunnistan silkkikankaan, koska muuten tämä mekko olisi mennyt tyystin ohi.Erittäin vähän käytetty tai jopa uusi harmaa urheilutoppi hauskalla selkäpuolen yksityiskohdalla löytyi myös Fidasta. Topilla hintaa oli 2,60 euroa.


Nopean ja tehokkaan lounaan jälkeen matkasimme kierrätyskeskukseen eli Patinaan. Tuolta ei irronnut matkaan mitään, vaikka kiertsissä oli ehdottomasti potentiaalia. Ehkäpä seuraavalla kerralla Patina yllättää!

Kuudes mesta Lahdessa oli Kirpputori Kisälli, mitä ei turhaan hehkuteta. Paikka on siisti ja tarjolla tuntuu olevan mukavasti myös vanhempaa tavaraa. Hinnat eivät ole aivan matalat, mutta kyllä tuoltakin parin euron löydöksiä voi vastaan tulla.

Nappasin matkaani vain yhden sinisen pienen Kilta-lautasen eurolla. Yhdellä myyntipöydällä oli tällaisia neliönmallisia Arabian kukkaruukkuja, mutta pidin kukkaron nyörit kiinni, koska ruukut olivat sen verran hintavia (36 euroa kipale  näin samaisia ruukkuja 15 eurolla monta vuotta sitten kirppiksellä ja voitte arvata, että nyt harmittaa, kun jätin tuolloin kyseiset ruukut hyllyyn..!).


Kisällin jälkeen matkasimme toiselle Pelastusarmeijan kirppikselle, mutta tuoltakaan ei tarttunut matkaan kotiintuomisia. Seuraavaksi bongasin sattumalta Toivon keskuksen kirppiksen ja tällä kertaa tuo mesta sai kyllä alimman arvosanan tällä kirppismatkalla. Luulen, että paikka on ollut auki vasta hetken, eli ehkäpä kirppiksen taso nousee pikku hiljaa tulevaisuudessa...tai sitten koko kirppis kuivuu kokoon. Toki paikassa on muitakin toimintoja kuin vain kirppis, eli ehkäpä muut asiat ovat se, mihin panostetaan.

Yhdeksäs ja viimeinen kohde Lahdessa oli Perhekirppis Lanttila. Paikka näytti houkuttelevalta, mutta nimi saattoi olla enne, koska paikka oli pullollaan lastenvaatteita sun muuta lapsiperhetavaraa, eli en ollut aivan kohderyhmää. Harmillisesti myös tuolla oli aikalailla epäsiistejä pöytiä, huonolaatuisia vaatteita, epämääräistä tavaraa. Voi olla, että korona-aika on kurittanut myös Lanttilaa ja jatkossa paikka tarjoaa enemmän elämyksiä!

H e i n o l a

Heinolassa vierailimme ihan ekaa kertaa koskaan. Netistä olin bongaillut pari kirppistä ja kurvasimme ensin Tähtitorille. Aivan torin kupeessa sijaitseva hyllykirppis oli kompaktin kokoinen paikka. Ensivilkaisulla näytti, että paikka ei tarjoa välttämättä löytöjä, mutta lopulta haaviini jäi kaksi aikamoisen kivaa juttua: puinen Aarikan rintaneula vitosella ja Arabian Rosa-sarjan lautanen 12 eurolla. 

Edellinen Rosa-lautanen matkasi mökille kokonaisuuden jatkoksi ja laitoin uusimman tulokkaan, Rosa elidan seinälle. Mielestäni setti on nyt värien puolesta varsin onnistunut!

Kyselin Tähtitorilla vinkkejä Heinolan muista kirppiksistä ja paikan omistaja (?) vihjasi, että meidän kannattaa katsastaa aikakin antiikkiliike Kymen viiri ja Kirsin kirppis. Nämä molemmat paikat löytyivät aivan läheltä Tähtitoria, eli Heinolassa ei lopulta ns. kauaa nokka tuhissut. 
11. kohde, pienehkö hyllykirppis, Kirsin kirppis, ei tarjonnut tällä erää löytöjä, mutta esimerkiksi Finelin isompi sydänkulho kuumotti minua hieman, mutta en raaskinut 40 eurolla kulhoa itselleni hankkia. 

Kymen viiri, päivän 12. kohde, oli puolestaan todellista silmänruokaa vanhojen astioiden ja huonekalujen ystävälle. Paikassa oli myös houkutteleva kattaus Kilta-astioita, mutta pidin näppini kurissa Killasta ja muistakin houkutuksista. Kuvia kuitenkin ehdin räpsiä pari. 
M i k k e l i 

Mikkelissä olemme kirppistelleet useampaan otteeseen ja aikaisempina vuosina tarjonta on ollut hieman pakkasella. Nyt vierailimme parilla meille aivan uudella kirppiksellä ja tällä kertaa onni suosi! Mikkelin huono kirppiskarma taisi ainakin hetkeksi karista pois. 

Ekaksi kohteeksi Mikkelissä  päivän 13. mesta – valikoitui Kirjalan kirpputori. Uudehkon oloinen hyllykirppis oli osittain tyhjillään, mutta kirppispöydissä oli myös vanhempaa ja kiinnostavan oloista tavaraa. Bongasin mustan Kilta-lautasen 1,90 eurolla ja muut houkutukset jätin hyllyyn.

Päivän viimeinen ja 14. kohde (huh!) oli Cafe Kirpputori Ajaton. Tätä paikkaa moni kehui Instagramissa minulle. Lopulta päivän päätteeksi löysin täysin "turhan", mutta ah, niin söpön ja hellyyttävän peltisen kissalaukun. Tämä retroaarre on peräisin Virosta ja olen tällaista vastaavaa joskus internetin syövereissä ihaillut! 

En voinut tätä kreisiä ihanuutta jättää kirppiksen hyllylle. Pienikokoinen metallilaukku siis suorastaan kutsui (vai naukui?) nimeäni ja neljän euron laukku ei jäänyt kirppiksen hyllylle ruikuttamaan. 

Mitäs pidätte ekan päivän löydöistä? Voisin muuten sanoa, että tuo 14 kirppistä yhdessä päivässä on melko hapokas määrä. Mutta, olihan tuo rallimainen kirppisten metsästys myös tosi hauskaa!

4 kommenttia:

 1. Onnittelut hyvistä löydöistä! Aikamoinen tahti teillä on tosiaan ollut :D Minulla on ollut aina max 3 kioskia päivässä, enempää en ole jaksanut kerralla!

  Olen myös ostanut silkkivaatteita kirppikseltä, esim. kaksi Marimekon lähes uudenveroista paitapuseroa!? Ehkäpä lappu "ei vesipesua" ja silkin rypistyminen saavat monet konmarittamaan silkit pois. Meidän onnemme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja juu, tahti oli aikamoisen kova. Varmaan ensi kerralla pikkuisen hitaampi tempo, niin ehtii tsekata tarjonnan ja vielä paremmin ja esim. juoda iltapäiväkahvit kunnolla (muuallakin kuin autossa istuen, heh). Nuo Marimekon silkkipaidat kuulostaa ihan mahtavalta mäihältä! Ja totta, ei vesipesua taitaa karkottaa useamman.

   Poista
 2. Siis vaude, kaikki noi yhdessä päivässä?! Mutta monta kivaa löytyä, ja hyviä kirppisvinkkejä myös - kiitos siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tämä taisi olla kyllä ennätys paikkojen määrässä! Kivaa, että postaus toimii myös paikkavinkkinä.

   Poista