perjantai 2. huhtikuuta 2021

Kerrassaan Kiltaa



Viime vuonna jäi postaamatta niin sanottu vuotuinen Kilta-astiakatsaus. Tätä puutetta (?) ei varmastikaan huomannut kukaan muu kuin minä itse, mutta laitetaan tämä kummallisen vuoden piikkiin. Kiltaa kertyi toki viime vuonnakin – ehkä teen tämän vuoden päätteeksi jonkinlaisen tuplakatsauksen asiaan.


Tänä vuonna Kilta-perhe on kasvanut jo useammalla astialla. Etsin erityisesti valkoista Kiltaa ja mukavasti juuri tuo väri on lisääntynyt. Kävipä niin onnettomasti, että puolisoni rikkoi vahingossa joulun alla isomman valkoisen tarjoiluastian (löysin tuon aikoinaan 2 eurolla kirppikseltä!) ja sovimme, että hän hankkii uuden, kunhan kirppiksellä sellainen bongataan. Salon retkellämme tällainen kookkaampi astia tuli vastaan 23 eurolla ja se päätyi ostoskoriin. Uskomatonta, mutta parin päivän kuluttua sain viestin ystävältäni ja hän oli puolestaan löytänyt vastaavan vadin kirppikseltä 8 eurolla. Nyt on sitten näitä astioita tuplasti! Tai oikeastaan triplasti, koska rikkinäinen, liimattu astia löytyy kukkaruukkujen alta kaapista. Jospa vielä suoja-astiaksi kuitenkin?


Kaksi muuta valkoista Kiltaa löytyi Instagramin kautta. Näiden hinta oli pikkuisen korkeampi, yhteensä 35 euroa, mutta juuri tämän mallisia astioita tulee käytettyä lähes kaikkein eniten ja valkoista Kiltaa on huomattavasti harvemmin liikenteessä. Yksi valkoinen neliö minulla on jo ennestään, mutta varsinkin tuo suorakaiteen mallinen astia on ihan super.

Fiilistelin vähän eri kokoisten neliöiden ja suorakaiteiden kanssa. Kätevää ja nerokasta suunnittelua tuo pinottavuus. Ihana Kilta, mahtava Kaj Franck!



Löytyykö ruudun takaa muitakin Kilta-faneja?

Ps. ne edellisten vuosien Kilta-jutut löytyvät: 201420152016201720182019 

6 kommenttia:

  1. Sulla on kyllä aivan upea kokoelma ja hienosti koko komeus esillä! Mulla on vähän vihreää Kiltaa (mummuni teepannu, nekka ja uudemmat Teema-mukit) sekä mustaa Kiltaa kirppikseltä ostettuna (kahvikupit, sokerikko ja kermakko). Viimeksi bongasin monia mustia Kilta-osia, noita neliön mallisia vateja. Ne maksoivat 10 eurosta ylöspäin enkä ostanut. Jäi vähän harmittamaan, ne olisivatkin vissiin olleet aika halpoja! Ja tosiaan tilasuunnittelun ihmeitä, olisi siis varmasti löytynyt tilaakin niille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiltaa tuli ennen huomattavasti enemmän vastaan kirppareilla ja nykyään näidenkin hinnat tuntuu olevan nousussa. Mä maksan välillä enemmän eri osista, jos on sellaisia, mitä ei tunnu tulevan oikein vastaan, kuten just tää valkoinen Kilta. Hyvä esimerkki halvasta Killasta on teekuppipari 0,80 eurolla tänä vuonna <3

      Poista
  2. Kiltaa lähtee tasaiseen tahtiin mukaan kippiksiltä, jos löytyy mieluinen.
    Erityisesti nuo neliövadit innostaa, niitä olen hankkinut eriväreissä myös Teema sarjasta.
    Tuosta sinun hyllystä käyn välillä tarkistamassa mitä puuttuu. Kannuille ja tuolle "lumipallo" kaatimelle on hakupäällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla on hieno kokonaisuus neliövateja! Kiva kuulla, että mun kokoelma toimii jonkinmoisena referenssinä <3

      Poista
  3. lieneekö ollut kiltaa kun koulussa oli kotitaloustunnit.siis 70 luvun alkupuolella.muotokieli sama.itse pidän jostain syystä teemasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisi hyvin ollakin Kiltaa 70-luvun kotitalouden tunneilla! Mä en ole hankkinut ollenkaan Teemaa, mutta valkoista Teemaa voisin kyllä harkita.

      Poista