lauantai 10. joulukuuta 2016

Kilta-vuosi 2016


Taas on aika Kilta-astia-katsauksen! Olin ajatellut päässäni, että varmaankaan tänä vuonna en ole niin kamalan montaa Kilta-astiaa hankkinut, mutta onhan noita taas kerääntynyt ja hyvä niin. Kilta on ehdottomasti suosikki keräilykohteeni. Jotenkin aina yllättää, millaisia osia vastaan tupsahtaa ja millaisia kaunokaisia hyllyyn kerääntyy. Asettelin keittiön pöydälle tämän vuoden uutuuksia.


Tänä vuonna kokoelmaan ei ole karttunut yhtään kovinkaan tyyristä astiaa. Kalleimpia ovat olleet 15 euron ostokset: pullo, keltainen kolmiokulho, tuplakuppi ja pienempi rottinkikehikko. Rottinkikehikon sain vastikään, kun Kuluneen kaunis -blogin Gunagolu vihjasi, että hänellä sellainen on tyhjän panttina ja näin kehikko vaihtoi omistajaa. Ihanaa, että kehikko löysi tiensä luokseni! Kesällä sain myös pyöreän rottinkikehikon, eli nyt minulla on jo kaksi tällaista rottinkijuttua.


Kun selasin postauksia taaksepäin, huomasin että loppujen lopuksi melkein jokaisessa postauksessa vilahtaa Kiltaa. Jos en ole väärin laskenut, niin uusia astioita on löytynyt 35 tänä vuonna. Kuvista näköjään uupuu juurikin tammikuussa löytynyt korkillinen pullo, muut taitavat olla mukana.


Olen myös laittanut pois ja myynyt kuluneita ja pikkuvirheisiä Kiltoja. Vähän siis poistumaa, eli astiat mahtuvat vielä hyllyyn (paitsi matalat lautaset). Ajattelin tässä joulun alla kokeilla kattausta ainoastaan yhden värisistä astioista, nythän usein sekoitan kaikki värit keskenään. Luulen, että saisin esim. mustanruskeista astioista ihan kivan kattauksen aikaan.


Monet usein kysyvät, että käytänkö näitä astioita vai ovatko ne vain hyllyssä? On yksilöitä, joita en ainakaan vielä ole käyttänyt, mm. mausteikko ja marmeladiastia. En myöskään uskalla laittaa näitä astioita uuniin, vaikka astianpesukoneeseen näitä laitankin. Toki käytössä on muitakin, vähemmän rakkaita astioita, mutta kyllä nämä Killat ihan käyttöastioita minulle ovat.


Aika usein minulta myös kysytään, mitä kokoelmastani vielä puuttuu? Ainakin leveämpi matala kannellinen purkki ja isompi omelettipannu. Onneksi voin aina hankkia parempikuntoisia astioita kuluneiden tilalle ja päättää haluta jotakin tiettyä väriä enemmän jne. Olisi kamala huomata joku päivä, että Kilta-kokoelmani olisi täydellinen.

Viime vuoden Kilta-postauksen voi lukea tästä. Jännittävää, mitä vuosi 2017 tuo Kilta-rintamalle!

8 kommenttia:

 1. Kilta kokoelmasi on aivan huikean upea, ihailtavaa miten pieteetillä kokoelmasi kasvatat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kiltaa on hauskaa myös kerätä, koska astiat eivät ole usein kovinkaan hinnoissaan, ainakaan vielä.

   Poista
 2. Innostuin tänä vuonna itsekin keräämään Kiltaa, osin sun keräilyä seuranneena. Löysin ensimmäiset kahvikupit lautasineen aivan pilkkahintaan ja nyt olen keräillyt hiljakseen mustaa Kiltaa, joskin valkoista kelpuutan myös kokoelmaan.
  - Emalisydän

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa! Kiltaa on mukava kerätä, koska astioita löytyy yllättävän halvalla, varsinkin jos Arabian leima on kulunut pois. Onnea Killan keräilyyn!

   Poista