torstai 15. joulukuuta 2016

Yksi Berliinin-tuliainen ja pari vaatetta

Marraskuun lopussa tuli piipahdettua Berliinissä. Reissu oli opintomatka, eli kirppishuvit jäivät todella minimiin. Kuin ihmeen kaupalla ehdin Berliinin suurimmalle, viisi kerroksiselle Humanalle Frankfurter Torille. Tuolta päivältä jäi lounas tosin väliin, eli kirppisnälkä meni fyysisen nälän edelle (ja jos ihan totta puhutaan, käytimme liikenevän ajan kakkupalan ja viinilasin äärellä  tehokkaat 20 minuuttia).


Onneksi minulla ei ollut mitään tiettyä asiaa kiikarissa jätti-Humanasta, koska hinnat olivat aika pilvissä. Viiteen kerrokseen levittäytynyt kirppis tarjosi ennen kaikkea vaatteita. Vaatteet oli jaoteltu eri tyylien ja aikakausien mukaan. Olisin voinut hankkia jonkun kivan paidan, neuleen tai mekon, mutta päätin, että vaatteen tulisi olla super kiva, jotta maksaisin siitä Suomen peruskirppishintoihin verrattuna kolminkertaisen summan.

Lopulta silmiini osui pieni koru ja päätin napata sen matkaani. Tämä hauska hakaneulakoru maksoi vain euron.


Helsingin löytöjä on puolestaan jäänyt pari roikkumaan: paljettitakki ja mustavalkoinen paita. Molemmat tulivat vastaan Töölön Relovessa. En ole testannut vielä kumpaakaan vaatetta käytössä, mutta uskon että molemmat toimivat mitä parhaiten.
Paljettijakku on selvästi vähän vanhempaa tuotantoa ja ihan kaikki paljetit eivät ole aivan kunnolla kankaassa kiinni, eli pitää ottaa neula ja lankaa esiin. Jakku maksoi 4,90 euroa. Katsotaan, josko vaikka uutena vuotena vetäisin tämän ylleni.Vain bileet uupuvat!
Mustavalkoinen puuvillapaita on puolestaan Zaran tuotantoa. Paita ei ollut aivan ilmainen (9 euroa), mutta joku siinä miellytti niinkin kovasti, että päätin tuhlata ketjuvaateliikkeen paitaan melkein kympin.

Tällaiset kirppisterveiset tällä kertaa. Enää ei ole montaa vuoden 2016 kirppisostosta esittelemättä. Tokihan tässä ehtii vielä törsätä ennen vuoden vaihdetta, eli en aivan vielä laita tätä vuotta pakettiin.

Mukavaa loppuviikkoa! Mulla alkaa loma huomenna, eli pääsen Turkuun kaikkien ihanien joulukoristeiden äärelle. Ehkä joulutunnelmakin alkaa pikku hiljaa hiipiä mieleen, kunhan kuorrutan Turun-kodin tarvittavalla määrällä joulupalloja. Kuvatodisteita luvassa.

2 kommenttia: