torstai 22. joulukuuta 2016

Joulua!

Turussa maa on ihan musta ja mittari näyttää plussaa, mutta joulu on silti pian täällä! Viime vuosista tutut joulukoristeet otettiin esiin tänäkin vuonna ja koristeita ihaillaan ensi vuoden puolelle asti. Joulukuusta, adventtikynttelikköä tai joulukalenteria minulla ei ole, enkä osaa oikein niitä kaivatakaan.


Olohuoneen ikkunaan ripustettiin varovasti tänäkin vuonna lasiset pallot tuomaan joulua. Ikkunalaudalle löytyi marraskuussa Wanhasta Nestorista kaunis metallinen kynttelikkö neljällä eurolla. Kynttelikössä on ihanaa menneiden vuosikymmenten henkeä. Samaisesta paikasta löytyi myös markettihintoja halvemmalla paketillinen Havin antiikkikynttilöitä, jotka sopivat kynttelikköön oivasti.Makuuhuoneeseen innostuin keräämään lähinnä suomalaisen Weisteen kova- ja pehmytmuovisia joulukuusen koristeita. Ensi vuonna voisin vaihtaa koristeisiin valkoiset langat, niin pallojen kiinnityssysteemi olisi vielä huomaamattomampi.

Keittiöön innostuin asettelemaan yhdelle ikkunalle joulupalloja punaisen ja kullan sävyissä. Sain melkein kaikki koristeet esiin, eli koristeiden määrä taitaa olla tähän kotiin ihan sopiva.


Ihana jouluvinkki tähän lopppuun vielä: minua onnisti Hopeapeili-blogin arvonnassa ja sain itselleni himoamani Hopeapeilin joulu -kirjan! Olen lukenut ja selaillut tätä kaunista joulukirjaa ja tuntuu, että tietoni menneiden vuosikymmenten jouluperinteistä, on ottanut ison harpan.

Joulukoristeet kiinnostavat minua erityisesti, mutta kirja pitää sisällään myös mm. ruoka- ja askarteluohjeita. Suosittelen tietysti kaikille vintage-joulun ystäville tietokirjailija ja bloggaaja Elina Teerijoen mainiota Hopeapeilin joulu -kirjaa!


Oikein kaunista ja rentouttavaa joulua kaikille Kirppisrakkauden lukijoille <3

10 kommenttia:

 1. Tosi kaunis tuo kynttelikkö, wau! Olen itsekin ostanut paljon kynttilöitä kirppikseltä ja ihmetellyt miten kenelläkään voi olla niitä kirppikselle asti?! Ihanaa joulua myös sinulle!!

  VastaaPoista
 2. Kauniilta näyttävät koristeet ikkunassa <3

  Tuo kirja täytyy kyllä hankkia, vaikuttaa niin ihanalta. Ihanaa joulua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suositus ehdottomasti tuolle kirjalle. Mukavaa joulua!

   Poista
 3. Miten kauniilta nuo koristeet näyttävät ikkunassa! Mua alkoi nyt vähän harmittaa, että en ole ostanut kirppikseltä noita palloja, vaikka olen niitä pariinkin kertaan hypistellyt ja miettinyt sua ♡

  Onnea arvontavoitostasi ♡ Mun pitää tutustua kirjaan ja tuohon blogiin tarkemmin. Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Hauskaa, että mä olen tullut mieleesi joulukoristeista kirpparilla <3 Ihanaa joulua!

   Poista
 4. Löysin sinun blogisi ja laitoin myös sinut lukijalistalleni. Käythän sinäkin bglogissani ja liity lukijaksi, ja laita blogini osoite myös sinun sivuillesi.
  On kiva tutustua näin uusiin blogeihin ja saada uusia ystäviä.
  Kiva oli lukea sinun postauksiasi.Jatkan myöhemmin.

  VastaaPoista