lauantai 9. marraskuuta 2019

Rakkaat Kilta-astiat [2019]


Taas on se aika vuodesta, kun katsotaan tätä vuotta taaksepäin Kilta-astioiden kautta. Tänä vuonna Kiltoja on tullut hankittua melko vähän – viimeisimpinä vuosina astioita ei ole löytynyt enää ihan samalla tavalla kuin joskus, mutta onhan astioita kertynyt jo ihan kunnolla, yhteensä noin 150 kappaletta. Ihan kamalan montaa astiaa en enää taida edes tarvita.Marraskuuhun mennessä tänä vuonna on löytynyt rakkainta keräilykohdettani 13 "uutta" kipaletta. Kiltoja on tullut kuuden lautasen, uunivuoan, aamiaissetin lautasen, kolmen teekupin, kannellisen purkin ja korvallisen kulhon verran.


Erittäin hyvä löytö hinnan puolesta osui kohdalle parisen viikkoa sitten: tumma hyväkuntoinen kannellinen astia eurolla! Kun pohjassa ei ole leimaa, saattaa näitä Kiltoja saada todella huokeaan hintaan edelleen. Tuo purkki löytyi Hyvinkään kirppis & outletista. Toinen todellinen hintamäihä tapahtui Jyväskylässä, kun aamiaissetin lautanen oli hinnoiteltu 0,10 euron hintaiseksi!Pitkäaikainen Kilta-haave toteutui myös tänä vuonna, kun löysin kesällä Jyväskylästä matalamman uunivuoan. Olen noita kyseisiä vuokia toki bongannut aikaisemminkin, mutta hinta on usein ollut vähän liian kova, mutta tällä kertaa onnisti.


Etsin edelleen erityisesti valkoista Kiltaa – sitä tuntuu olevan vähemmän liikkeellä kuin muita värejä. Kamalan montaa astiaa ei periaatteessa kokoelmastani enää puutu tai sehän nyt riippuu myös siitä, miten Killat määritellään. Itse seuraan Arabian talousposliini ja -fajanssi luetteloa enemmän ja vähemmän.

Vielä kokoelmasta uupuu ainakin isompi omelettivuoka, mitä en ole koskaan nähnyt livenä ja kuvissakin harvoin. Myöskään yhtään teekuppia valkoisena minulla ei ole, eli sellaisia olisi myös kiva vielä löytää.

Suurin osa näistä Killoista on käytössä ihan arjessa, mutta toki on myös osia, joita käytän tosi harvoin. Kokoelmasta löytyy myös pari astiaa, joita en käytä, esim. maustesirottimet. koska niistä uupuu lähes kaikista pohjasta tulppa.

Jos haluatte lukea menneiden vuosien Kilta-juttuja, niin postaukset löytyvät: 2018, 2017, 2016, 2015, 2014. Löytyykö muita Kilta-astioihin hurahtaneita?

Hyvää viikonloppua!

16 kommenttia:

 1. Olipa kiva postaus näin Kaj Franckin syntymäpäivänä! Pitäisi itsekin laskea, paljonko meillä on Kilta -sarjaa... Osa on Turun kotosessa, osa täällä vakkarikotona. Kauniita kaikki tyynni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Arkeilija! Täytyy myöntää, että en huomannut, että postaus osuu juuri Franckin synttäreihin - hyvä yhteensattuma.

   Poista
 2. Oli tosiaan kiva postaus. Inspiroiduin tekemään itsekin juttua.
  Uskomattomaan hintaan olet noita löytöjä tehnyt.
  Minulla on myös kokoelmassa tuo matala uunivuoka ja se on tosi kätevä ruuanlaitossa ja säilytyksessä.

  https://materiantaju.blogspot.com/2019/11/paljon-onnea-vaan-kaj.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SarP! Ja hauskaa, että postaukseni innosti omaan tekstiin. Täytyy tulla lukemaan sinun tekstisi <3

   Poista
 3. Ihanat nuo Kilta astiat. Mutta mihin kadonnut ruskeat astiat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ruskeat Killat päätin myydä pois viime vuonna, koska niitä oli suhteessa niin paljon vähemmän muihin väreihin verrattuna. Tuo ruskea ei ollut myöskään suosikki noista KIllan väreistä. Nyt taitaa olla jäljellä enää yksi ruskea ruokalautanen.

   Poista
 4. mikä näissä killoissa viehättää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään erityisesti astioiden muotoilusta ja niiden monikäyttöisyydestä.

   Poista
  2. vaatimattomat mulle mut okei sulle hyvät

   Poista
 5. Kauniita jokainen väri noista astioista. Joku astia muistutti minua lapsuudestani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään myös näistä väreistä. Ainoastaan ruskeita astioita ei minulla enää ole. Eri värit sopivat mielestäni myös hyvin eri vuodenaikoihin ja tykkään myös yhdistellä eri värisiä KIltoja keskenään.

   Poista
 6. Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! :)

  VastaaPoista
 7. Hei, veistelin omiin maustesirottimiin viinipullon korkista tulpat. Ihan toimivat tulpat, mutta ei meillä kyllä tule käytettyä suolasirottimia pöydässä...

  HT

  VastaaPoista