keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Viherkasvikuulumisia

Talvi on aina rankkaa aika viherkasveille, kun auringonvalon määrä tippuu melkein nollaan ja sisäilma kuivuu. Yhdelle kasville talvi (tai jokin muu) oli liikaa ja jouduin heittämään tämän ihanan tyypin pois. Mahdoinko kastella kasvia liikaa tai liian vähän?

Kesän jälkeen kohtasin kivan yllätyksen perhosorkidean kanssa: komea kukkavarsi oli puskenut lähes salaa itsensä esiin ja nyt kuusi kukintoa komeilee kasvissa edelleen! Olin jo ihan varma, että kasvi ei enää kuki, kun edellistä kerrasta alkoi olla parisen vuotta. Ihan tuurilla edelleen mennään näiden orkideojen kanssa.


Olohuoneen ikkunalaudalla on paljon violettiin ja punertavaan taittuvia kasveja: värinokkosta ja juoruja. Syyskuussa hankkimani kultakäynnös on kasvanut jo jonkin verran ja toivottavasti se tuosta edelleen kasvaa.


Pitkään etsinnässä ollut kukkapöytä on loistava kasvien säilytykseen. Tänä vuonna tuolla kukkapöydällä majaileva posliinikukka kukki ensimmäistä kertaa. Harmi, että yhtään kunnollista kuvaa kukinnosta ei ole.Nyt onkin sitten jännät paikat, että miten kasvit pärjäävät jatkossa, kun tämän vuoden lopussa Turun-asunto tyhjenee lopullisesti. Vähän pelottaa, miten saan kaikki rakkaat viherkasvini elossa Helsinkiin.

Kaikki viherkasvien muuttamiseen liittyvät vinkit otetaan vastaan! Nyt Helsinkiin on jo siirtynyt joitakin kasveja, mutta suurin rysäys muutossa on joulukuussa. Huh.

Kohti joulukuuta!

4 kommenttia:

 1. Olen muuttanut kukkiani talvella, suuressa pahvilaatikossa. Vähän voi kietaista sanomalehteäkin lämmikkeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, kiitos vinkistä. Pahvilaatikko ja sanomalehti suojaksi kuulostaa hyvältä.

   Poista
 2. Viherpajassa pakkasivat ostamani kasvit paukkupakkasilla ensin sanomalehtiin ja sitten muovi(pussi)putkeen, jonka molemmat päät solmittiin. Epäilin pakkausta, mutta niin vain kaikki kasvit selvisivät, vaikka jouduin odottelemaan bussia pakkasessa pitkäänkin. Tsemppiä muuttoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, kiitos vinkistä. Varmasti sanomalehti, muovipussi ja vielä pahvilaatikko pitävät kasvit lämpimänä. Onneksi osa kasveista on nyt saatu kunnialla Helsinkiin. Osa isommista ja herkimmistä kasveista odottaa kuljetusta vielä.

   Poista