torstai 20. kesäkuuta 2019

Uusia ruukkuja ja vähän viherkasvejakin

Keskikesän kunniaksi nopea viherkasvipäivitys! Richard Lindhin Arabialle suunnittelemien kukkaruukkujen mania ei ole lopahtanut. Ruukut ovat kovissa hinnoissa melkein kaikilla kirppiksillä ja enää aniharvoin tulee vastaan kohtuuhintaisia purnukoita, eikä ihme, koska ruukut ovat ajattoman kauniita ja ne ovat myös hengittäviä ja hyviä kasveille.


Kevään aikana olen ostanut sekä Facebook-kirppiksiltä että tori.fi:stä pari ruukkua ja yhden aluslautasen. Yhden 16 cm:n vaalean ruukun ilman alustaa löysin Kirppis-Center Manhattanilta 12 eurolla. Nappasin samaisesta paikasta matkaani myös yhden tummanruskean lautasen eurolla. Lautanen ei ole Arabiaa, mutta saattaa näyttää ihan hyvältä tumman ruukun kanssa, jos joskus on tarve isommalle aluslautaselle.

Nyt etsinnässä on edelleen ainakin pari 12 cm:n halkaisijan vaalean SN-mallin ruukun aluslautasta. Yhden hankin FB-kirppikseltä 8 eurolla, mutta vielä olisi parille tuon kokoiselle tarve. Huom! Jos nurkissasi pyörii runsaasti ylimääräisiä SN-mallin aluslautasia, niin laita ihmeessä viestiä.

Yksi uusi viherkasvikin on löytynyt kirpparilta. Manhattanilta ostin jo pääsiäisen aikaan mehikasvimaisen, mielestäni aika komean tyypin vitosella. En tiedä kasvista sen tarkemmin, mutta ostohetkellä pääsin juttelemaan entisen omistajan kanssa kasvista ja hän suositteli todella maltillista kastelua. Kuulemma kasvi kuolee varmemmin yli- kuin alikasteluun. Ainakin vielä tyyppi on voinut hyvin.


Tumman matalan SL-mallin ruukun bongasin Facebook-kirppikseltä ja ruukku on ihan priimassa kunnossa. Onkohan sitä koskaan edes käytetty? Ruukku ei ollut ilmainen – niin kuin ei yksikään muukaan verkosta ostettu purnukka. Köyhdyin 25 euroa tästä kaunokaisesta.



Istutin ruukkuun anopinhampaat ja jouduin taas ruukku- ja kasvikierteeseen. Siirsin pari korkeaa pylvästyräkkiä pois isommasta purkista ja pistin yhden tyräkin varren pienempään vaaleaan ruukkuun. Ehkäpä tuollainen korkea kasvi ei näytä kauhean edustavalta yläilmoissa, mutta katsotaan, miten kasvit taas jatkossa siirtyvät ruukuista toiseen. Täytyy myös tutustua tuon hujoppi-tyräkin leikkaamiseen.


Vaalean SL-mallin ruukun aluslautasen olen omistanut jo pitkään ja nyt päätin hankkia siihen sopivan ruukun. Ruukku löytyi lopulta tori.fi:stä ja hinnaksi sille tuli 18 euroa. Pidän näistä SL-mallin ruukuista kovasti. Näitä ruukkuja on kertynyt tähän mennessä neljää erilaista kokoa ja kolmea väriä. Ainakin yksi koko vielä puuttuu, jos haluaisi kerätä ns. koko sarjan.




Kuten myös kuvista näkyy, uskalsin leikellä tummaa värinokkostani. Nyt pistokkaita puskee jo kahdessa ruukussa.


Millaista ajatuksia Arabian ruukut herättävät? Keräätkö samoja ruukkuja?

Vehreän kaunista juhannusta!

10 kommenttia:

  1. Ostelen kun tulee vastaan. Erityisesti kiinnostaa kuvioidut ja tummat sävyt sekä erityiskoot. Tuo laakea SL-ruukku on ihana, menee toivelistalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerä-ruukut ovat ihania ja sellaisen haluaisin löytää sinisenä, mutta katsotaan, jos tuollainen tulisi joskus vastaan. Mä pidän eniten vaaleista ruukuista, mutta kyllä nuo tummat näyttävät kivalta myös!

      Poista
  2. Kerään näitä SL-ruukkuja ja muitakin Arabian kukkaruukkuja. Muotokieli ja laadukkaat lasitteet näyttävät niin kauniilta. Kaikkein eniten tahtoisin Kerä-kuviollisen ruukun, mutta en ole onnistunut löytämää sellaista, ainakaan kohtuuhintaan... Olen myös ostellut länsi-Saksassa ja Ruotsissa valmistettuja retroisia ruukkuja, niitä tosin löytää harvemmin kirppiksiltä. Olen seurannut blogiasi jo pitkään, mutta ei ole tullut vielä kommentoitua. Tykkään blogistasi ja instasta kovasti ja odotan aina innolla uusia postauksia :) hyvin samantapaisia ostoksia teen itsekin kirpuilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos kommentista ja kiva, että luet blogiani <3 Mä olen rajannut ruukut SL ja SN -malleihin, vaikka muitakin Arabian ruukkuja on välillä tullut kirppiksiltä hankittua. Vanhat ruukut tuntuvat olevan nykyään kyllä enemmän hankalia kirppisjuttuja kuin joskus aikaisemmin.

      Poista
  3. Tein viime talvena ihan järkyttävän hyvän löydön Oriveden Orikirppikeltä. Kaksi noita matalia ruukkuja aluslautasineen 2e/kpl! Olin aivan varma, että niissä oli hinnassa virhe. Mutta kirppiksen pitäjä sanoi, että ne olivat juuri tulleet ja hänkin oli alhaista hintaa hieman ihmetellyt. Kivaa silti, että jotkut myyvät tavaraa pois vieläkin tylillä "kunhan eroon pääsen". Ja kerrankin minä olin paikalla oikeaan aikaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, loistavaa, että välillä todellakin tulee vielä vastaan näitä "kunhan eroon pääsee" -löytöjä!

      Poista
  4. Kauniita löytöjä olet tehnyt! Minulla on vähän kaikenlaisia Arabian ruukkuja (lapsuudenkodin nurkista peräisin), joten en ole kerännyt mitään tiettyä mallia. Vihreän Kerä-ruukun kyllä ostin, kun sellaisen bongasin halvalla. Ei ole varmaan kovin järkevää pitää sitä ulkokäytössä, jotta minulla olisi tuo ruukku jatkossakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Monet Arabian ruukut on kyllä kauniita. Vihreä Kerä-ruukku olisi ihana. Ehkäpä ruukku kannattaa siirtää sisätiloihin, ettei sille käy huonosti <3

      Poista
  5. Lomalla tekee löytöjä eli löysin itseni blogistasi :) ihania löytöjä olet tehnyt.

    VastaaPoista