keskiviikko 26. kesäkuuta 2019

Kirppisviikonloppu Kuopiossa

Matkustin kaveriporukalla kesäkuun ekana viikonloppuna Kuopioon. Olin käynyt osittain samalla kokoonpanolla viimeksi vuonna 2011 Kuopiossa, mutta talviaikaan. Helteinen viikonloppu helli kirppisintoisia turisteja ja kolusimme tietysti keskustan kirppiksiä Kallaveden rantojen, Kauppahallin ja Minna Canthin jalanjälkien lisäksi. Kävimme läpi suunnilleen kaikki keskustan kirpparit, jotka olivat auki, mutta lopulta kirppissaldoksi jäi vain 4 paikkaa.

Huvittavaa oli se, että minä avasin kirppistelyn jo Helsingissä ennen kuin ehdin Kuopion-junaankaan. Kävelin Töölönkadulla sijaitsevan Little Copenhagenin ohi ja tajusin, että lastenvaateliikkeessä on myös second hand -osio. Vielä enemmän riemastuin, kun huomasin, että liikkeen takaosassa on myös pieni naisten vaatteiden ja asusteiden secondhand-osasto.



Ja kuinka ollakaan, löysin heti aivan ihanat loafer-tyyliset Grenson-merkkiset vihreät nahkakengät ja oranssinkeltaisen hameen. Nuo kengät olivat mielestäni aivan superlöytö, vain 12 euroa! En edes tunnistanut kenkien merkkiä, mutta ihastuin niiden väriin ja laatuun. Myöhemmin kävin katsomassa Grensonin kenkiä heidän www-sivuillaan ja ainakin hinnan puolesta nämä kengät olivat aikamoinen jättipotti! Uutena saman tyyppiset kengät maksavat 250 puntaa...


Toinen Little Copenhagen -löytö on Monkin hame. Vähän tuli lipsuttua "vain vanhoja tai laatumerkkien vaatteita" -ostorajauksesta, mutta jo kerran hametta käyttäneenä, voin sanoa, että ostos oli varsin onnistunut.

Kuopiossa aloitimme kierroksen Komero Second Hand Shopista, mutta en lopulta löytänyt matkaani mitään. Kiva valikoima vaatteita ja kenkiä tuolla oli, mutta kirppisonni ei ollut tällä kertaa kohdalla. Komeron läheltä löytyi myös toinen kirppis  hyväntekeväisyyskirppari Kierrätysmyymälä Rihma. Tämäkin kirppis oli siisti ja kivanoloinen, mutta lopulta löysin tuolta vain yhden nostalgiaesineen. Pieni lastenastiaston muki oli pakko napata "ota ilmaiseksi" -korista, koska vastaavasta kupista olen lapsena juonut maitoa/mehua.


Kupin pohja paljastaa astian alkuperän: GDR, eli entinen Itä-Saksa. Tähän settiin kuului myös ainakin syvä lautanen. Nyt muki toimittaa kynätelineen virkaa. Huomaa kyllä, että on tullut vanhaksi, kun kaikki lapsuuden asiat tuntuvat jotenkin herttaisilta...

Sunnuntaina vietimme tiiviin puolitoistatuntisen Citypörssissä. Kirppis on kahdessa kerroksessa ja kaikenlaista tavaraa oli mukavasti tarjolla. Myös Citypörssi on ihan keskustassa. Paikasta muodostui ihan suosikkini tällä Kuopion-matkalla. Hyllyillä oli kiinnostavia vaatteita, vanhempia astioita, kohtuuhintaisia Arabian kukkaruukkuja jne. Täytyy mainita myös, että ystäväni on pitkään kärsinyt ns. huonosta kirppisonnesta, mutta Citypörssissä huono karma kääntyi ja hänen ostoskorinsa oli lopulta tosi täynnä.




Oma ostosmääräni pysyi kuitenkin kohtuullisena: maljakko ja kolme vaatetta. Maljakon suunnittelijasta kyselin Instagramista lasiharrastajilta ja maljakko on Riihimäen lasin, mutta suunnittelijasta ei ole varmuutta, kyseessä voi olla Tamara Aladin. Pidän erityisesti maljakon sinisenharmaasta sävystä. 9,50 euron maljakko pääsi jo tositoimiin ja vaasi toimii erinomaisena kukkamaljakkona!

Vaatepuolella panostin kesän väreihin, heh. Mustaa ja tummanharmaata tuli hankittua. Matkaani tarttui pari ihan perusvaatetta, mihin samat "ostorajoitukset" eivät ulotu, eli mustat vajaamittaiset housut 1,10 eurolla (H&M) ja Nanson viskoosinen paita 6 eurolla. Nanson paidan juju on nuo raidat, eli osa kankaasta on ohuempaa.




Mustat housut ovat jo olleet jalassa – toimii! Paidasta tulee varmasti myös luottovaate. Lisää mustia/tummia vaatteita löytyi Citypörssin naapurikirppikseltä, eli Kirpputori Kuparipannusta. Tummanharmaa puuvillainen paita oli 1,50 euroa. Paita on alkujaan Onlyn.




Tällainen setti kirppisjuttuja siis Kuopiosta (ja vähän Helsingistä). Kesälomalla on luvassa ainakin yksi perinteinen kirppismatka Itä-Suomeen. Vielä täytyy päättää, mitkä kohteet olisivat tänä vuonna parhaita kirppistelyyn. Vinkkejä?

Mukavaa kesäkuun loppua!

6 kommenttia:

  1. Tuo Citypörssi on kiva paikka! Olin vakkariasiakas (sekä myyjän, että ostajan roolissa) Kuopiossa asuessani. Olen haaveillut jo kauan aikaa milloin pääsisin taas käymään siellä! Mutta tosiaan, huomannut saman - kaikki kirppareilla vastaan tulevat lapsuuden jutut ovat "niin herttaisia ja suloisia" - vanhuus! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Citypörssi oli kyllä kiva! Ja hauskaa, että muitakin vaivaa nostalgisuus.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Niinpä, kiitos! Tykkään kovasti tuosta ja maljakko on just oikean kokoinen myös.

      Poista