lauantai 26. tammikuuta 2019

Kirppisrakkautta 5 vuotta! + arvonta

2018
2014
2015
2016
Aikamoista! Pieni blogini on jo 5 vuotta. Ensimmäisen postauksen kirjoitin tammikuussa 2014 ja nyt viisi vuotta myöhemmin kirppislöytöarkistoni voi hyvin ja paisuu. Alun perin perustin tämän blogin juurikin arkistoksi, mutta sitten vähän kuin salaa, muuttui blogi vastavuoroisemmaksi – ja ihanaa, että niin kävi.
2014
2015
2017
Jokainen teidän kirjoittama kommentti täällä ja myös Instassa lämmittää mieltäni aivan valtavasti. Vastavuoroistahan tämä blogihomma on, eli lopulta juuri kommentit ovat tämän jutun suola. Viidessä vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon muutoksia sekä blogiskenessä että kirppisrintamalla, mutta minulle bloggaus tuntuu edelleen oikealta jutulta: kirppisharrastus voi hyvin ja keräilijäluonteeni on edelleen innoissaan monista samoista jutuista, mistä blogin alkumetreilläkin: suomalaisesta vanhemmasta muotoilusta, Kilta-astioista, lasitavarasta, vintage-koruista, laatuvaatteista ja kirppismatkoista.
2014

2015
2015
2017
5-vuotissynttäreiden kunniaksi tarjolla on tämän blogin aivan ensimmäinen arvonta! Arvontaan pääsee mukaan niin, että jättää kommentin blogin kommenttikenttään ja kertoo, 1) miksi lukee Kirppisrakkautta-blogia ja kertoo 2) osallistuvansa arvontaan. Synttäriarvonnasta voi voittaa itselleen kuvassa näkyvän setin: 4 punottua alustaa, vuoden 1977 kalenteripyyhkeen, kaulakorun, rintakorun sekä Goodion luomuraakasuklaan. Postitan paketin Suomeen. Huom! Arvontaan osallistuminen päättyy la 2.2. klo 23.59.




Minusta olisi mukava kuulla myös, mikä kirppisjutuissa kiinnostaa eniten ja mistä haluaisitte kuulla lisää. Olen blogin alkumetreiltä asti rajannut Kirppisrakkauden koskemaan melkeinpä vain kirppislöytöjä ja olen ehkä muita bloggaajia vähemmän paljastanut itsestäni ja elämästäni, paitsi tietysti kirppiselämöinnistä. Tiukka rajaus on tiputtanut matkasta esim. sen, että tällä linjalla lehtijutut kodistani ja keräilyharrastuksestani jäävät tekemättä ja monille 'anonyymius' on tietysti etäännyttävää, vähän paperin makuista. Olen kuitenkin super iloinen ja kiitollinen, että tästä huolimatta blogilla on monia ihania lukijoita ja vakkarikomentoijia. Iso kiitos siitä!

2018

2018

2016
2017
2017
Jännä nähdä, onko Kirppsrakkautta elossa vielä 5 vuoden kuluttua. Ja, miksipä ei. Rakkauteni kirppiksiä ja keräilyä kohtaan taitavat kantaa seuraavat viisi vuotta myös eteenpäin. Kaiken lisäksi nykyisin aika tuppaa hujahtamaan aivan siivillä ja pian havahdun, että onkin jo vuosi 2024.
2017
2015

2015
2016
2016
Kauniita pakkaspäiviä ja onnea arvontaan!

Postauksen kuvituksena on otoksia blogin 5-vuotiaalta taipaleelta. Poimin mukaan valokuvia, mistä erityisesti itse pidän ja mitkä myös kuvastavat mielestäni blogia hyvin.

36 kommenttia:

  1. Hei,
    Olen lukenut blogiasi jo pitkään ja aiettä olin iloinen kun kerran Manhattanin kirppikseltä sininen kilta etikkapullo päätyi sinulle.
    Silloin taisin kommentoida asiasta vaikka muuten olen laiska kommentoimaan.
    Itse haahuilen kirppiksillä ja yritän tällä hetkellä tyhjentää taas kaappeja
    Eli en nyt osallistu arvontaan.
    Itse keräilen myös kilta astioita,olen kyllä arkikäyttöön joskus ostanut teema astiat,kilta tuli mukaan myöhemmin.
    Uusia en enää osta koska eivät ole suomalaisia.
    Paljon onnea blogillesi,jatka samaan malliin vaan!
    Terveisin Eeva läheltä Turkua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hauskaa, että ruudun toisella puolella on myös muita Kilta-keräilijöitä. Pidetään peukut pystyssä, että kaappien tyhjennys etenee kivasti ja että puuttuvia Kiltoja tulee vielä kohtuuhintaisina vastaan.

      Poista
  2. Onnea 5-vuotiaalle! Olen jo pidemmän aikaa seurannut blogiasi koskaan mitään kommentoimatta. Hiljaa mielessäni ihastellut löytöjäsi. Ostelen myös Kiltaa ja jotain lasitavaraa, mutta nuukana luonteena vain, jos halvalla löytyy. Näin ei omatunto kolkuttele liiasta tavarasta ja saa extrahyvän mielen löydöistä :D Palkinnoista kalenteripyyhe olisi tosi mieleinen. Hyvää jatkoa bloggailuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pinni! Halvalla löytäminen on kyllä tärkeää kirppislöydöissä. Välillä tuntuu, että oma kipuraja hinnoissa on noussut vähän liian korkealla, mutta täytyy yrittää pitää järki kädessä.

      Poista
  3. Kiitos hyvistä postauksista. Blogissasi on kauniita kuvia ja pidän kulutuskriittisestä tavastasi hyödyntää kirppiksiä. Ja on hauskaa, että postaukset koskevat kaikkia kirppislöytöjä, eivätkä vain sisustusjuttuja. Ja toki blogistasi on saanut vinkkejä itselle.

    Osallistun ehdottomasti arvontaan, koska tarjolla on vielä pyyhe syntymävuodeltani.

    Terveisin Aija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aija ja kivaa, että pidät blogini tyylistä! Mulle on tosi tärkeää miettiä kulutusta, vaikka välillä sorrun kaikennäköisiin hullutuksiin, mutta kierrätettynä ostaminen on ihan tosi oleellinen osa mua ja yritän hankkia suunnilleen kaiken kerran käytettynä, jos vain mahdollista.

      Poista
  4. Olen seurannut sinua vuosia koska jaan kirpisrakkautesi! En kaipaa oman elämän jakamista, niitä blogeja löytyy riittävästi.
    Ihanien löytöjen postaaminen on tämän blogin suola :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos Rinotinto! Mukavaa kuulla, että kirppislöytöihin keskittyminen tuntuu toimivalta ja riittävältä sisällöltä.

      Poista
  5. Itsekin keräilen kaunista suomalaista, esineitä ja tekstiilejäkin.
    Haluan nähdä kirppislöytöjäsi. En kaipaa kotisi esittelyjä, en siksi, etteikö kiinnostaisi vaan sillä erottaudut, kun et pidä kotiesittelyjä ennen ja jälkeen huonekalujen paikanvaihdoksia.

    Ja koska haluan eroon tavaroistani, ainakin yritän, en osallistu arvontaan.

    Jatka löytöjen metsästystä.
    Ilona

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ilona! Mulle kirppistely on tosi tärkeä asia ja harrastus ja muiden asioiden postaaminen tuntuu melkein "turhalta", vaikka nautin muiden blogien sisustusjutuista tosi paljon myös. Kirppistely siis kunniaan!

      Poista
  6. Minä rakastan lukea blogiasi, suurin syy siihen on varmasti myös oma rakkauteni kirpputoreihin. Toivotan kovasti onnea 5-vuotiaalle upealle blogillesi, ihanaa kun jaksat kirjoittaa tätä ihanaa blogia.

    Ihanaa ja leppoista sunnuntaita sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos Pauliina! Rakastan myös sinun blogiasi - ihanaa, että kirppislöytöjä esitteleviä blogeja on useita muitakin, mitä on ilo seurata ja nauttia myös muiden tekemistä kirppislöydöistä.

      Poista
  7. Löysin blogisi pari vuotta sitten etsiessäni tietoa kirpputoreista, joihin poiketa kesälomareissullani. Lueskelin kirjoitustasi kirppisreissusta ja jäin seuraamaan uusia löytöjäsi kirppiksiltä. Pidän sisustamisesta ja olen kiinnostunut siitä, miten yhdistelet kirppisaarteita kotisi sisustukseen.

    Mukana arvonnassa!

    Johanna Espoosta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna! Kivaa, että postauksistani on löytynyt vinkkejä kirppistelyyn. Kirppismatkat on ihan parhaita ja odotan jo kovasti ensi kesää ja tulevia retkiä.

      Poista
  8. Kirppislöytöjen ja löytäjen tuottaman ilon jakaminen on syy, miksi seuraan tätä blogia. Tykkään katsella kauniita esineitä ja lukea, kun muita onnistaa. Jaettu ilo on moninkertainen ilo, uskon (vaikka välillä ihmettelenkin muiden uskomatonta tuuria, kun itsellä on kuiva kausi kirppislöytöjen suhteen ;)) Yksi asia ehkä kuitenkin kiinnostaisi vielä, sillä vaatelöytösi ovat yksi tärkeä osa tätä blogia: millainen on vaatetyylisi ja miten yhdistelet löytöjäsi? Miten pidät huolta vaatteistasi? Ja mitä vaatteita kenties ostat kuitenkin uutena? Tämä menisi Lempivaatteeni-kampanjan teemaan hyvin, vaikkakin kampanja päättyy tammikuun lopussa.
    P.S. Osallistun arvontaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, kiitos kommentista Giehka. Voisin hyvin kirjoittaa vähän vaatejutuista lisääkin ja kertoa vaatteiden huoltamisesta ja siitä, miten kirppislöytövaatteitani käytän.

      Poista
  9. En muista koska aloitin blogisi seuraamisen mutta on siitä jo tovi 😊. Olen itsekin kirppisten kiertelijä joten on ollut oikein mukava seurata sinun löytöjäsi. Olen arvonnassa mukana tietenkin (vaikka tuota tavaraa on ihan yllinkyllin) onnea vielä blogillesi ja toivottavasti saan seurata sitä vielä seuraavat viisi vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eini! Kirppisten kiertely ja löytöjen tekeminen on tosi kivaa, jopa palkitsevaa. Pidetään peukut pystyssä, että vastaan tulee hienoja ja kivoja löytöjä jatkossakin.

      Poista
  10. Paljon onnea kivalle blogillesi! Keräilen pieniä lasi- ja posliiniesineitä.
    Osallistun arvontaan.
    karhuoja@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aila! Keräilykohteesi kuulostaa kivalta ja houkuttelevalta. Onnea sinullekin kirppistelyyn jatkossakin!

      Poista
  11. Luen blogiasi, koska kirppislöytösi ovat jonkinlainen matka lapsuuteeni ja nuoruuteeni. Näen paljon tavaroita, jotka ovat olleet normaalia arkipäivää kodeissa ja sitten kadonneet uusien tavaroiden vallatessa hyllyt.
    Olen luonteeltani melkoinen hamsteri ja aivan varma, että jonakin päivänä tulee siitä ja tästä tavarasta pula, joten "on se hyvä, kun mulla on niitä varastossa". Olen jonkinlaiseen katastrofitilanteeseen varautunut henkilö :D.
    Osallistun mielelläni arvontaan. Minut löytää klikkaamalla nimeäni.

    Luen mielelläni lisää kaikesta, mitä kirpparilta kotiin kannat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eila kommentista! Hienoa, että kirppislöytöni herättävät muistoja ja tuovat mennyttä aikaa vähän tähän nykyaikaankin. Minulle kirppisten kiertely ja löytöjen tekeminen on parhaimmillaan tuota samaa: tavarat kertovat menneestä ja muistuttavat myös erilaisista tarinoista ja historioista.

      Poista
  12. Paljon onnea! <3 Rakastan shoppailla kirppareilta. En osta mitään sisustukseen liittyvää muuten kuin käytettynä. Saan myös iloa muiden löytöjen seurailusta ja kauniista kuvista - kaikkea ei tarvitse omistaa itse!

    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nenna! Tuo on niin totta: kaikkea ei tarvitsee omistaa itse ja kauniiden kuvien ja muiden löytöjen seuraaminen tuottavat myös minulle paljon iloa.

      Poista
  13. Löysin aikoinaaan tämän blogin googlattessani tietoa omasta löydöstäni. Lukijaksi jäin, kun huomasin, että kierrämme kumpikin Turun seudun kirppareita. Ja melkein yhtä kivaa kuin hyvien löytöjen tekeminen, on katsella, mitä muut ovat löytäneet. :D Arvontaan haluan osallistua tuon syntymävuoteni pyyhkeen takia, jota en ole etsinnöistä huolimatta vielä kohtuuhinnalla löytänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Raisa! Hauskaa, että kierrämme samoja kirppiksiä - Turun alueella on ollut paljon kivoja paikkoja. Nyt tuntuu, että moni paikka on laittanut lapun luukulle, harmi.

      Poista
  14. Kierrän myös mahdollisuuksieni mukaan Turun kirppareita. Vinkit ovat tervetulleita. Osallistun arvontaan. -satu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Satu! Kiva kuulla, että kirppisvinkit ovat mieleisiä - jatkan niiden esittelyä varmasti myös jatkossa.

      Poista
  15. Olen seurannut blogiasi miltei alkumetreiltä; ensimmäisem kommentin olen kirjoittanut kesäkuussa 2014. Sitä en tosin muista, mitä kautta löysin blogiisi.

    Taisin tykästyä kirjoitustyyliisi, koska tässä vielä olen naputtelemassa tätä kommenttia. Kirjoituksista välittyy aito ilo, jos jotakin mieluisaa tulee kirppareilla vastaasi.

    Löytämisen iloa jatkoonkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piri! Muistan ekan kommenttisi ja hienoa, että olet jatkanut matkassa mukana nämä 5 vuotta! Mukava kuulla, että löytämisen ilo välittyy tekstistäni: todella usein olen ihan intopiukassa löydöistäni!

      Poista
  16. Hei! Mielestäni blogisi on raikas tuulahdus menneiltä vuosikymmeniltä. Tällä kommentilla tarkoitan esittelemiäsi kirppislöytöjä. Niiden joukossa on paljon lapsuudestani ja nuoruudestani tuttuja tavaroita, kuten myös tuntemattomiakin. Lisäksi on mukavaa, että teet kirppislöytäjä monipuolisesti. Kiva, että kerrot myös millä hinnoilla olet ostanut tavaraa. Sitä kun huomaa myötäelävänsä ja iloitsevan, kun olet tehnyt huippulöytöjä! Olen itsekin kirppisten suurkuluttaja kaarinasta. PS. Pyyhkeen vuosiluku on sama kuin ammattiini valmistumisvuosi:=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Ja mahtavaa kuulla, että monipuolinen kirppislöytöskaala miellyttää. Ihanaa myös, että moni myötäelää ja iloitsee tekemistäni löydöistä!

      Poista
  17. ... lisäys edelliseen; Osallistun totta kai arvontaan!

    VastaaPoista
  18. Oikein paljon onnea! Tykkään siun jutuista niin täällä kuin instassa. Ihastuin instatiliisi kilta-kuviesi myötä ja sieltä löysin blogisikin. ❤ Osallistun arvontaan jos suinkin ehdin.
    Niina Itä-Suomesta (@n.i.i.n.a.s)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nina! Kilta-astioiden keräily on ihan ykkösjuttuni, eli hauskaa, että juuri ne kuvat ovat johdattaneet tänne blogiin.

      Poista