tiistai 2. syyskuuta 2014

Kilta-astiatOlen keräillyt Arabian Kilta-astioita enemmän tai vähemmän aktiivisesti vajaa kymmenen vuotta. Minulla on kaikkia värejä, eli sinistä, valkoista, mustanruskeaa, vihreää ja ruskeaa, mutta valkoista ehdottomasti kaikkein vähiten. Eniten kirppareilla törmää juurikin keltaiseen ja vihreään astiaan. Astiastostani puuttuu oikeastaan enää vain joitakin osia, mutta esimerkiksi tarjoiluvatien rottinkikehikkoja en usko löytäväni kirpputoreilta, vaan kehikot täytynee ostaa esim. täältä. Osassa kippoja ja kuppoja on kulumia ja kolhujakin, mutta olen päättänyt pikkuhiljaa luopua huonokuntoisista astioista ja ostaa tilalle parempia, jos sellaisia vain tulee vastaan.Killan kanssa hauskaa on se, että välillä sitä löytää aivan todella halvalla, koska osassa astioita ei ole Arabian leimaa jäljellä. Sain kommenttiboksiini vinkin, että Kiltaan olisi laitettu joskus leima lasittamisen jälkeen ja tästä syystä leima on kulunut pois. Tämä kuulostaa loogiselta syyltä.

Silmäni on harjaantunut aika hyväksi Kilta-tuntijaksi ja en ole ostanut koskaan leimaamatonta astiaa ja tajunnut jälkeenpäin, että astia ei kuuluisi sarjaan. Yllättävä poikkeus muotokielensä puolesta ovat kastikekaadin ja sillivati. Näitä minulla ei mm. vielä ole.

Löysin nämä munakupit Pelastusarmeijalta ja niiden hinta ei ollut kovinkaan paha (à 8 euroa). Nämä ovat ensimmäiset Kilta-munakuppini. Kuppien kohdalla en ollut ostohetkellä täysin varma, ovatko ne Kiltaa, mutta kyllä ne ovat.
Sokerikkoa minulle on jo keltaisena ja ruskeana, mutta nyt vasta löysin kannellisen version. Sokerikon kansi on tosin yhdistetty kahvikuppiin, mutta päätin silti hankkia nämä yksilöt. Ne löytyivät Taivassalosta ns. kotikirppikseltä. Kermakossa ja sokerikossa ei ole leimaa ja sain ne ehkä siitäkin syystä parilla eurolla.


Ruskean neliönmallisen vadin löysin Maskun Wanhasta Nestorista. Näitä vateja minulla on myös useammassa eri värissä. Tätä ruskeaa harvemmin näkee ja siksi päätin hankkia sen(kin).


Loppuun vielä traaginen kertomus eräästä valkoisesta Kilta-murokulhosta: löysin todella hyvälaatuisen kulhon heinäkuussa Prisman parkkipaikkakirpputorilta. Laitoin kulhon kangaskassiin virhe – ja tiputin kassin suoraan asfaltille niin, että kuppi halkesi kolmeen osaan. Hetken harmitti aivan todella paljon! Onneksi en maksanut kulhosta maltaita. Olisipa astia kuitenkin ollut vaikka keltainen tai edes vihreä...

Edit: Uusin, päivitetty Kilta-astioita käsittelevä postaus (27.9.2015) löytyy tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti