keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Vaatehankintoja

Sekalainen kasa vaatteita on löytänyt tiensä luokseni. Osa ostoksista on elokuun puolelta, osa viime viikonlopulta. Kreisein kaikista on huvittavuuden puolelle lipsahtavat sortsit. Ne taitavat olla 80-lukua tai ysärin alkua.Sortsit löytyivät Wanhasta Nestorista.Nanson raitapaita ja Onlyn puuvillacollege lähtivät matkaani vakkari-Pelastusarmeijalta. Nanson trikoopaita oli löytö, koska olin katsellut tuota samaista paitaa viime tai edellisvuonna Nanson liikkeessä täysihintaisena. Oli siis hienoa törmätä samaan, uuden veroiseen, paitaan kirppiksellä. Ainoa "miinus" on se, että en löytänyt tismalleen omassa koossani kyseistä paitaa. No, tarpeeksi lähelle meni joka tapauksessa.Onlyn kollari tuntuu myös olevan käyttämätön tai todella vähällä käytöllä ollut. Pesin paidan ja en tietenkään pesun jälkeen silittänyt sitä. Nyt paidassa on kauniit rypyt. Täytyy toivoa, että paita siliää itsestään.

Olen joka kerta ihmeissäni, kun löydän täysin uusia tai lähes uusia vaatteita kirpputoreilta. Mitä ihmettä vaatteen alkuperäisen ostajan päässä tapahtuu, kun vaate päätyy kierrätykseen ilman käyttöä?

Todellinen ysärivaate on kuvan farkkutakki. Takki on jostain lapsuuden rajamailta. Ja onhan se myös lastenkokoa.

Takki löytyi Taivassalosta halli/kotikirppikseltä. Olen mennyt Kustavintiellä nököttäneen kirpputorikyltin ohi monesti ja elokuussa pääsin vihdoin katsastamaan paikan. Luulin todella, että käsinmaalattu kyltti johdattelisi jonkun autotalliin, mutta paikka tuntui olevan osittain organisoitunut ja myynnissä olleet tavarat oli numeroitu. Osa tavaroista, esim. emalipannut, olivat hinnoissaan, mutta samaisesta paikasta löysin esim. Kilta-astioita todella halpaan hintaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti