torstai 2. lokakuuta 2014

Sävy sävyyn

Yhden rankan kirppisviikonlopun tuloksena kasaantui kotiini keskenään sävytetty ja harmoninen kokoelma tavaroita. Punavalkoisuus, metalli, sydämet ja punainen olivat päivän sana.

Kaikki löydetyt esineet olivat kohtuullisen hintaisia, suurin osa jopa halpoja. Esimerkiksi suomalainen teräskahvipannu irtosi neljällä eurolla Kaarinan Ykköstien kirpputorilta. Tuntuu, että tällä hetkellä kirppishinnoittelun nousukautta elävät juuri tällaiset pannut ja siksi tartuinkin tähän yksilöön hanakasti. Pannussa on myös hyvin samanlainen muotokieli kuin suuresti rakastamassani Iso Pehtoorissa.




Kookas peltirasia löytyi myöskin Kaarinasta, Kirppis-maailmasta. Purkin sisus on hyvässä jamassa ja rasiaa ei ole varmaankaan käytetty paljon. Sinne voisi laittaa jopa joulupipareita – jos niitä siis leipoisi.



Hackmanin Sarja 6000 -ruokailuvälineet tuntuvat juuri nyt olevan myös kuumaa kamaa. Sorsakoski-nimellä liikkuvat aterimet viittaavat tehdaspaikkakuntaan, ei suunnittelijaan niin kuin joskus luulin. Nämä lusikat ovat enemmänkin tarjoilulusikoita, sen verran suurikokoisia ne ovat. Lusikat ovat Ykköstien kirpparilta, kuten myös kaksi valkoista Kilta-lautasta.



Tämä pallokoru löytyi puolestaan Yliopistonkadun Art + designista. Käyn harvoin tuolla, vaikka paikka on pullollaan kaikkea ihanaa – mutta kallista. Olin suorastaan yllättynyt, että 1960-lukulainen metallipallo hapsulla maksoi vain 18 euroa. Koru muistuttaa myös huomattavan paljon Istanbulissa kuolaamiani hopeisia perinnekoruja.

Toinen korulöytö on elokuulta, mutta en ole muistanut kuvata sormusta aikaisemmin. Tämä metallisormus on myös 1960-luvulta (ainakin myyjän mukaan) ja se löytyi Helsingistä Aleksis Kiven kadun ulkokirppikseltä.

Peltitarjotin sydänkuosilla lähti matkaan aika heppoisin perustein: se oli ihana ja halpa. Tarjottimen pohjassa oleva tarra kertoo valmistusmaaksi Unkarin.

2 kommenttia:

  1. Meillä oli ennen vanhaan noita Sorsakosken lusikoita. Hyvä että lapsi sai mahtumaan suuhunsa. Ovat niin suuripesäisiä. Lukeeko sinun Kilta-lautasten pohjassa Kilta? Minulla on kuusi matalaa lautasta (halkaisija 19 cm). Niissä ei ole Kilta-merkintää.

    VastaaPoista
  2. Löysin samaisia Sorsakosken lusikoita myös hieman pienemmässä koossa, ne mahtuvat suuhunkin - noita isompia en uskalla käyttää kuin ottimina. Kilta-astioissa en ole koskaan nähnyt leimassa sanaa Kilta, vain Arabian aikakauteen soveltuvaa/soveltuvia leimoja. Usein leimaa ei ole ollenkaan. Sain yhden hyvän kommentin tänne blogiin, että Kiltaan laitettiin tod.näk. leima lasituksen jälkeen, ja tästä syystä leima on todella usein kulunut pois. Tämä tuntuu loogiselta vastaukselta leimojen puuttumiseen.

    VastaaPoista