perjantai 24. lokakuuta 2014

(Kirppis)retki Saloon

Eräs syksyinen lauantai suuntasin Salon kirppiksille ystäväni kanssa. Kirppisorientoituneelle kaverilleni retki oli ensimmäinen ja lähdimme matkaan jo hyvissä ajoin, koska tarkoituksena oli koluta useampi paikka.

Ensimmäinen etappi oli tuttu Suurkirppis. Kiersimme tarkkaavaisesti koko kirppiksen hylly hyllyltä ja keräilimme ostoskoriin estoitta kaikkea kivaa. Vilkaisin tunnin kiertelyn jälkeen kelloani ja ajattelin mielessäni, että suht pian olisi aika siirtyä seuraavan paikkaan. Kun seuraavan kerran katsoin kelloa, tajusin että olimme todellakin viettäneet melkein kaksi tuntia tuolla! Eipä ollut ihme, että loppupuolella kiertelyä alkoi jo nälkäkin painaa päälle...

No, Suurkirppikseltä jäi käteen iso Säästöpankin elefanttilipas, messinkinen pähkinänsärkijä (pähkinän mallinen!), kolme Sorsakosken ruokalusikkaa ja viskoosihousut.


Fanttiperhe kokonaisuudessaan. Nämä lippaat ovat enemmänkin keräilytuotteita – eihän näillä mitään koristetta kummempaa funktiota ole.

Vielä en ole päässyt testaamaan, toimiiko tuo särkijä, mutta ainakin se on todella päheän näköinen, jos ei muuta.

Hackmanin Sorsakoski-merkinnällä varustetut lusikat.Ruusukuvioiset viskoosihousut mietityttivät sovituskopissa, mutta olen nyt jälkeenpäin vakuuttunut näiden kesähousujen mahtavuudesta. Housut on varmasti tarkoitettu pohjemittaisiksi, mutta minulle ne ovat juuri sopivasti juuri nilkkapituiset (lyhyen ihmisen etuja?).Intensiivisen ensimmäisen kirpparivierailun jälkeen kävimme nopeasti vilkaisemassa Fidan tilalle tulleen liikkeen (en muista nimeä), mutta en löytänyt paikasta tällä kertaa mitään sykähdyttävää.

Viimeiseksi kohteeksi jäi keskustan Aarresaari. Päädyin hankkimaan lopulta ruskeamustan Kilta-tarjoiluvadin, vaikka olin keräillyt koriin vähän muutakin. Todella hyväkuntoinen, mutta hitusen kallis (omaan makuuni) astia vei kuitenkin lopulta voiton. En muistanut kuvata vatia, mutta kyseessä on vadeista kapeampi malli. Kiltakokoelmani kasvoi siis (vaihteeksi) yhdellä uudella osalla.

Retkipäivä oli mitä onnistunein! Ainoastaan  aika loppui hieman kesken. Ensi kerralla auto starttaa vielä aikaisemmin tai sitten ei pidä intoutua kiertelemään ensimmäisessä kohteessa kahta tuntia.

2 kommenttia:

  1. Vähänkö hieno pähkinänsärkijä!

    VastaaPoista
  2. Oi, kiitos! Täytyy vielä testata, toimiiko tuo kapistus tehtävässään.

    VastaaPoista