sunnuntai 4. huhtikuuta 2021

Pääsiäistä!Pääsiäinen on sujunut varsin rauhallisissa merkeissä. Tänä vuonna pääsiäiskukat tulivat kauppakassitilauksen mukana ja en päässyt niitä valitsemaan sen tarkemmin, kuin 'erikoistulppaanit 8 kpl', mutta onneksi valintamahdottomuus kääntyi voitoksi – vaaleanvioletit tulppaanit ovat ihanat. Tällainen kerrostettu malli tuntuu myös kestävän pidempään kuin ne ns. tavalliset (ja ei, en aio tehdä tulip massagea näille). Tilauksessa oli mukana myös yksi perunanarsissi, mutta tuo oli sen verran suosittu tapaus, että minulle niitä ei riittänyt.

Jo monta vuotta täällä blogissakin pyörineet pääsiäiskoristeet ovat jälleen esillä. Yhtään uutta koristetta ei ole kertynyt ja ihan hyvä niin. Nämäkin nostelin esiin tosi myöhään verrattuna pääsiäisen kulkuun, en ole ihan hirveän pieteetillä keskittynyt tähän juhlapyhään. Jotakin vanhoja pääsiäiskoristeita voisin kelpuuttaa kirppiksiltä mukaan, mutta oma silmäni ei ole niin harjaantunut näiden koristeiden kanssa, että tuntuu ettei mitään kivaa tule oikein vastaankaan. 
Yksi pienoinen perinne pääsiäiseen liittyy: pääsiäisbrunssi. Tänä vuonna pöytä katettiin jälleen vain kahdelle, ehkä tulevaisuudessa taas ystävätkin pääsevät pöytään. Kasvissyöjänä lampaat sun muut lihat ja kalat jäävät joka tapauksessa väliin, eli olen varsin tyytyväinen mm. parsaan, minicroisantteihin, hedelmiin, leipään. 
Viherkasvien kanssa on muuten jännät hetket käsillä. Apostolinmiekka on kasvattanut komean kukkavarren ja nyt jännätään, koska kukka aukeaa. Tämä tyyppi kukkii vain yhden päivän verran! Jaiks, täytyy olla tarkkana!

Oikein rattoisaa loppupääsiäistä!

2 kommenttia:

  1. No ONPAS hyvän näköset tulppaanit nyt!! Ja kaunis kattaus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kiitos! Nämä tulppaanit ovat muuten edelleen suht hyvässä kunnossa!

      Poista