sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Lauantain kirppissaalis

Piipahdin eilen neljällä kirpparilla kolmessa tunnissa. Ensimmäinen kohde oli silkka sattuma. Kuralan Pelastusarmeijalle ei pitänyt edes mennä, mutta onneksi kurvasimme sinne menomatkalla Lietoon. Tällä kertaa juurikin ensimmäinen vierailupaikka oli se paras. En lopulta edes kolunnut läheskään kaikkia rekkejä läpi Pelastusarmeijalla, koska löysin jo heti sisään tullessa monta hienoutta.Samaiselta retro-pöydältä lähti mukaan keltainen Tuijottaja, kiiltokuvapino ja pieni sininen eläinlelu. En kyllä ole ihan varma, onko tuo kauris vai jänis vai mikä.Tuijottaja on sulattanut sydämeni täysin. Miten nerokkaan yksinkertainen, mutta silti niin ilmeikäs se onkaan! Tuolla Pelastusarmeijalla on selvästi joku keräilystä ja retrohommista ymmärtävä myyjä. En saanut näitä ihanuuksia aivan ilmaiseksi  vai onko kahdeksan euroa pöllö-Tuijottajasta liikaa vai vähän?

Lapsiaiheiset kiiltokuvat tuntuvat olevan oikeasti vähän vanhempaa tuotantoa. Kuvissa on kauniit sävyt ja helmikorvakorurouvan takki on aivan ihanan värinen!

Lelujen lisäksi nappasin mukaani ranskalaisen kultakimalteisen vekkihameen. Hame on todennäköisesti 19701980-luvulta.


Seuraavaksi suuntasimme Liedon kirppikselle. En tiedä, onko paikka ollut vasta vähän aikaa auki, mutta tämä kirpputori oli melkoisen ankea. En ollut siis aikaisemmin tuolla käynyt. Hyllyt ammottivat tyhjyyttään ja paikka oli kaiken lisäksi likainen. Ei siis mitenkään positiivinen kokemus. Ihmettelen, jos tuo puoti on pitkään vielä auki. Tai ainakin suursiivousta kannattaisi harkita ihan toden teolla...Jotain paikasta jäi kuitenkin käteen: pieni keskiruskea Kilta-kulho.

Kolmanneksi kävimme Mimmin kirppiksellä. Vitriinihyllyissä on vaikka mitä keräilyastioita, mutta suurin osa hinnoista on myös aika korkeita. Hyllyllä nököttää esim. useampi Wärtsilän/Arabian/Finelin kulho, mutta hintalappukin on sen mukainen.

Tein kuitenkin ihan kivan löydön! Ruskea kannellinen emalipurkki oli halpa ja todella hyvässä kunnossa. Purkin väri mätsää myös yllättävän hyvin juuri Kilta-kulhoihin.Viimeisenä vuorossa oli Kirppiskeskus Hassinen. En jaksanut kovinkaan tarkkaan hyllyjä kierrellä, koska nälkä ja kirppisväsymys painoivat jo vähän päälle. Mielessä oli myös jo tehdyt hyvät löydöt. Heti sisääntulon jälkeen löysin kuitenkin huonokuntoisen oloisen Kilta-vadin parilla eurolla. Olin todella yllättynyt kotona, kun tiskasin vadin ja hankasin sitä vielä hieman taikasienellä, miten hyvässä kunnossa astia olikaan. Kirppisonni oli siis aivan kohdallaan!4 kommenttia:

 1. Haluatko tietää, milloin noita lapsiaiheisia kiiltokuvia on ollut myynnissä? Minulla on omassa kiiltokuvavihkossa muistokirjoitus vuodelta 1962 tuon äitikuvan alla. t. Piri

  VastaaPoista
 2. Hei, loistavaa! Kiitos tiedosta Piri. Kiiltokuvat todellakin ovat siis 50-60-luvulta.

  VastaaPoista
 3. Voi miten kivoja löytöjä! :) Kävin niitä jo aiemmin ihastelemassa, mutta nyt vasta kommentoin. Iteltäni löytyy kans yksi tuollainen Finelin purkki, yksi tuijottaja sekä yks tuollainen eläin. Ovat kaikki ihania, voi kun löytäis lisääkin!! :) Etenkin tuijottajat ovat huippuja :D Näin juuri, että jossain kaupattiin tuojottajaa 10 eurolla, eli kaipa ihan suht suosittuja ovat.

  VastaaPoista
 4. Kivaa, kiitos kommentista Ripakinttu! Käyn lukemassa blogiasi ahkeraan ja sulla on kyllä myös mahtavia löytöjä vaikka miten paljon. Tuijottaja on edelleen ihan ykkönen. Totesin myös, että hinta ei tainnut olla kamalan paha - jos vertaan muihin yksilöihin, mihin olen törmännyt. Aloin siis metsästää (yllättävää...) kavereita tuolla tyypille.

  VastaaPoista