lauantai 31. joulukuuta 2022

Kirppisvuoden 2022 hitit ja hudit

Jälleen vuosi vetää viimeisiään ja on aika katsoa taaksepäin tätä vuotta. Olen monena vuotena listannut kirppishittejä ja -huteja, niin tänäkin vuonna.

Ensi vuodeksi olen suunnitellut melko tiukkaa kuria kirppisvaatteiden kanssa: 12 kirppisvaatetta vuonna 2023 + muutama bonusjuttu, eli sellaiset vaatelöydöt, joita olen etsinyt jo pidempään, kuten metsänvihreä villapaita. Lisäksi mukaan mahtuu muutama perusvaate, jotka kuluvat käytössä ja uusille olisi tilaa. En aio vastustaa huippukuntoisia ja kirppishintaisia Vuokkoja ja vintage-Marimekkoja, mutta luulenpa, että noista vaatteista ei tule olemaan juurikaan ylitarjontaa.

Tänä vuonna olen kiertänyt vähintäänkin paljon kirppiksiä ja myös monen monta ostosta ja löytöä olen tehnyt. Monet asiat toistuvat vuodesta toiseen – niin ne suosikkilöytötyypit kuin ne vähemmän onnistuneet. Tällaiselta näyttävät kirppisvuoden 2022 hitit:

HITIT 


/ astiat

Valkoinen Kilta


Alkuvuodesta onnisti tuplasti, kun löysin vihdoin monta vuotta etsimäni valkoisen Kilta-teekupin. Valkoista Kiltaa on hankalampi löytää mielestäni kuin muita värejä, mutta onneksi välillä onnistaa. Tänä vuonna tuli muitakin iloisia Kilta-yllätyksiä vastaan, mm. muutama pieni kolmioastia löytyi sopuhintaan, yhden tuollaisen toin Tukholman-tuliaisena myös. 

Scandia-kakkulapio



Tämä löytö kuuluu todella halpa -kategoriaan. Olen kerryttänyt pikkuhiljaa Scandia-aterimia, välillä eurolla, parilla ja välillä sitten vähän kalliimmallakin. Tämä kakkulapio tuli vastaan Karkkilassa Kirjokaari-kirppiksellä. Muistaakseni lapio oli tunnistettu Hackmanniksi, mutta silti hintalapussa luki vain 2 euroa. 

/ vaatteet

Farkkupaita/takki


Vaatteita olen ostanut paljon, paljon ja huti-kategoriaan menee totta kai myös vaatteita (ääks, miksi jälleen!), mutta onneksi suurin osa vaatteista on ollut oikein kelpohankintoja. Pari helmeä on mukana totta kai myös!


Paksua 100%:sta puuvillaa syönyt laatikkomainen farkkutakki löytyi Tallinnasta pääsiäisenä. Tämä on suorastaan loistava löytö: takkia voi pitää sisätakkina ja kesällä tuo toimi totta kai myös ulkovaatteena. Sininen on juuri oikean sävyinen ja hihojen hauskat raitakangaskäänteet ihastuttavat edelleen. 

Musta villatakki


Teimme kevättalvella kirppismatkan Tampereelle ja Nextiilissä tapahtui pieni vaatesekoaminen. Tämä suomalainen 100%:sta villaa oleva musta villatakki osui onneksi silmääni ja sen hankin mukisematta. Olen käyttänyt villatakkia todella paljon. Minulta löytyy sama takki myös tummansinisenä ja tuokin takki on paljon käytössä totta kai. 

Harmaa mekko


Kirppisvaate-hitteihin lukeutuu selvästi kasa aivan tavallisia perusvaatteita. Välillä tuntuu, että ylle eksyvät suunnilleen pelkästään juuri nuo tavalliset laadukkaat perusvaatteet. Tämä Monkin mekko edustaa uutta vaatetta ja vielä pikamuotia, mutta tämän vaatemerkin kohdalla olen usein ollut hyvin tyytyväinen. Kun näin tämän mekon Jyväskylässä Happy Secondhand -liikkeessä, arvasin, että vaate tulee käyttöön. Ja niin se todella on ollut!

/ huonekalut

Kaarivalaisin



Tämä kaareva kapistus löytyi keväällä ja tunteet olivat melko ristiriitaiset tämän kanssa, mutta onneksi näin valaisimen potentiaalin! Suomalainen kaarivalaisin sijoittuu varmasti 1980-lukuun, mutta on omalla tavallaan myös klassinen. Valaisin löytyi Puotinharjun Fidasta. Tällaisia näkee tällä hetkellä uusina paljonkin ja ainakin 1960-luvulta lähtien tämän mallisia valaisimia on tehty.

Samettinojatuoli


Tämä syvänsininen nojatuoli on super mukava ja myös kaunis yksilö. Tuoli oli puolisoni löytö Espoon SPR:n Kontista syksyllä ja hän siinä myös enemmän istuu. Toki tuoli aiheutti muutosaallon olohuoneessa, mutta oikeastaan ihan hyvä niin. Vaihtelu virkistää. 

Pahkajakkara


Pahka! Vuoden kiistellyin tavara ainakin tässä taloudessa. Puolisoni alkuinho on muuttunut hyväksynnäksi ja hän käyttää nykyisin lähes enemmän pahkajakkaraa sivupöytänä kuin minä huonekalua ollenkaan. Alkujaan pahka pääsi kukkajakkaraksi, mutta tällä hetkellä pahkakauhistus majailee sinisen nojatuolin vieressä. Kuulemma jakkaraa pitää hieman hioa (pahka pois – ei kai!) tulevana kesänä, koska istuin on hitusen kiikkerä...Katsotaan, millainen versio tuosta jakkarasta vielä nähdään.

/ korut

Käsillä on ollut todellinen rintakoruvuosi. Kirppiksellä on tullut vastaan monenmoisia kaunokaisia ja muutama todellinen timantti on myös osunut haaviini. Tykkään pitää juuri rintaneuloja ja niitä näkyy asuissani lähes joka päivä. Harvemmin muilla juuri rintakoruja näkyy, mikä on mielestäni hieman hassua, mutta jääpä minulle enemmän huippulöytöjä kirppiksellä, en valita!



Simpukanmallinen koru osoittautui hopeaksi (kiitos lukijan tietojen <3) ja tämä löytyi 1,50 eurolla Uffilta. Koru on mielestäni valtavan elegantti ja sopii moneen asuun. Aarikan kookas musta kirsikka osuu koruharakan sydämeen kovaa. Tuon kohdalla en osaa edes oikein eritellä, miksi koru iskee niin lujaa. Aah, on se vain niin kaunis.

/ Botanica



Olen suorastaan hamstrannut näitä kasvilautasia tänä vuonna. Täytyy myöntää, että nyt alkaa olla oma tappi vastassa. Näitä olen kerännyt mökille ja seinässä alkaa olla aikamoisen hyvä kokonaisuus kasassa. Botanican kohdalla tunnistin pienoisen keräilymanian. Välillä selasin esimerkiksi tori.fi:tä ja Facebookin kirppiksiä todella raivokkaasti. Ja kyllähän "työ" palkittiin. Uusia lautasia löytyi tänä vuonna 16 kipaletta, huhhuh (jos laskin oikein).

HUDIT

/ astiat

Kilta-marmeladiastia



Jokaikinen vuosi taitaa talouteen tulla myös muutama astiamoka. Tällä kertaa pisimmän korren vetää Kilta-marmeladiastia. Ostin tuon hintahuumassa Kierrätyskeskuksesta, kun ajattelin että löydän astiaan puuttuvan rottinkikahvan. Juu ei, eihän sellaista vastaan tule. Nyt astia on käyttämättä ja aika surkea, kun oleellinen osa siitä puuttuu.

Värilliset lasit


Näiden kohdalla astuin myös halpuusansaan. Näin nämä pienenkokoiset lasit Kierrätyskeskuksessa kukkaruukkujen joukossa. Olin aivan varma, että lasit ovat Franckin Kimaraa, mutta eivät nuo taida olla. Olen laseja käyttänyt kyllä, mutta mieltä hieman kaihertaa, että kuvittelin ostavani sikahalvalla Kimaraa (euron kipale), mutta sainkin jotain muuta.

/ vaatteet

Huono laatu


Tämän paidan kohdalla kirjoitinkin jo, että takana oleva laskos alkoi purkautua heti ensimmäisellä käyttökerralla. Ärsyttävää! Ärsyttää tietysti, että omalle kohdalle osui huono vaate, mutta kyllähän tämä kismittää näin yleisestikin. Yleensä osaan mielestäni katsoa vaatteen laatua hyvin, mutta tällä kertaa varmasti vaatteen vastustamaton väri huumasi minut. Aion edelleen paitaa käyttää tietysti, mutta kyllä tuo purkauma silti harmittaa.

Väärä koko




Kategoria täyttyy joka vuosi! Näin siis jälleen tänäkin vuonna. Jotenkin sitä aina uskottelee, että vaate on ihan hyvä, vaikka pitäisi miettiä tarkemmin joka kerta, kun tällainen epäilys hiipii mieleen. Uskon, että ensi vuonna mietin oikeasti tarkemmin vaatteita, kun aion niiden määrää rajoittaa. Katsotaan, miten käy!

/ muut

Joulukoristeet


Koristeet voisivat periaatteessa olla myös hitti-kategoriassa, mutta myönnettäköön, että koristeiden hamstraaminen lähti lapasesta tänä vuonna. Kransseja askartelin viisi ja silti koristeita on edelleen aikamoisen paljon jemmassa. Ennen joulua olin vielä reissussa Kainuun suunnalla ja tuoltakin matkalta hamstrasin aikamoisen monta koristetta – noista löydöistä lisää ensi vuonna. Välillä liika on vain liikaa.

Teittekö hyviä kirppislöytöjä tämä vuonna? Mikä hiteistä olisi lähtenyt matkaasi?

.......

Oikein ihanaa, parempaa ja kaunista uutta vuotta 2023! Toivon koko sydämestäni, että siitä tulee huomattavasti parempi, rauhaisampi ja reilumpi. 


6 kommenttia:

  1. Oiva postaus. Kilta marmeladipurkki on mielestäni kaunis myös ilman rottinkikahvaa. Voisko sellaisen itse väkrätä rottingista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Pitää hieman tutkia, jos kahvan saisi itse väkerrettyä - rottinki ei ole laisinkaan tuttu materiaali, mutta ihan hyvä haaste uuteen vuoteen.

      Poista
  2. Kiva postaus! Aika monta Botanicaa olisi varmasti lähtenyt mukaan. :) Omat hutini ovat kaksi tuplakappaletta Botanicoita. Vaikka on kuvat puhelimessa kaikista, niin silti kahdesti pääsi moka käymään. Pitäisi myydä ne pois, se on vaan jotenkin niin hankalaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eikä, tupla-Botanicat kuulostaa harmillisilta. Jos mulla ei ole noita sun hankkimia tuplia, niin mua tietty kiinnostaa niiden ostaminen, vinkvink. Mulla menee ainakin leinikin oloiset keltaiset kukat sekaisin noista ja joudun oikein tsemppaamaan, etten osta vahingossa samaa.

      Poista
  3. Hienoja löytöjä, mutta sinähän oletkin lähes ammattilainen 😊 Tuosta kauniista sinisestä tuolista näkee tänne asti, että siinä on hyvä istua. Pahkaesineisiin minulla on vaikea suhde, mutta vaikuttaa siltä, että ne ovat tulossa muotiin taas.
    Tuo aniliini jakku olisi lähtenyt mukaani, jos koko ja hinta olisivat olleet sopivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos! Sininen tuoli on todella mukava ja pahka jakaa ehdottomasti mielipiteitä...Tuo pinkki/aniliini silkkijakku löysi onneksi ystäväni luota uuden kodin, toivottavasti vaatteelle löytyy käyttökertoja.

      Poista