perjantai 30. joulukuuta 2022

Pari klassikkojuttua + koruja

Koruhamsteri täällä jälleen hei! Vielä on muutama rintarossi ja kaulakoru esittelemättä tältä vuodelta. Kuvassa näkyvä hopeanvärinen hämähäkki, mikä on mielestäni todella upea, on "syyllinen" muiden korujen ilmestymiseen. Nämä koruja myytiin siis setteinä Maskun Wanhassa Nestorissa, toisesta pussista löytyi myös jo aikaisemmin esittelemiä Aarikan koruja. Olen tuota hämähäkki katsellut aikaisemminkin, mutta nyt taisi tulla aika niin sanotusti kypsäksi. Nämä korut maksoivat yhteensä (+ ne kuvista puuttuvat Aarikat) 7,50 euroa.


Tämä hieman muinaiseen Egyptiin vivahtava kaulakoru (6 euroa) löytyi puolestaan Helsingin Opshopista. Koru on vanhempaa tekoa, mutta en tiedä olisiko se jonkun itse kokoama. Korun on melko kookas ja vähintään näyttävä!  Nämä rintakorut bongasin korupusseista (11 korua yhteensä 5 euroa) Hyvinkään Tingissä ja tongissa. Samalla keikalla löysin myös Aarikan koruja halpaan hintaan ihan mukavan setin. Ainoastaan tuota kukkakorua en ole vielä pistänyt rintapieleen, mutta ehkäpä keväällä koru sopii passelisti kesän odotukseen. Loppuun vielä suht tuore löytö Hakaniemen Fidasta: Aarikan musta puukoru oli liian houkutteleva jätettäväksi hyllyyn. Minulla on vastaava koru ruskeaoranssina, mutta onhan tämä ehkä kuitenkin kutsuvampi ainakin omaan silmään. Sanoisin, että koru on 90-luvulta, mutta en ole aivan varma asiasta. Tämä maksoi 4,50 euroa. 


Ja klassikoiksi valikoituivat tällä kertaa Marimekon kangaskukkaro ja Arabian maustepurkki.

Maustepurkki tee-tekstillä on ystäväni bongaus minulle kirppikseltä Hämeenlinnasta 13,50 eurolla. Koska olen paatunut keräilijä, en voinut vastustaa purkkia, mikä minulta vielä puuttui näistä Arabian purnukoista. Tila alkaa loppua maustehyllyllä, eli tämä purnukka pääsi suolasammakon ja pippurimyllyn läheisyyteen keittiötasolle. Teepurkin koko on myös sen verran minimaalinen, että teen suurkulttajana sijoitin purnukkaan mieluummin vitamiineja.Jokapäiväinen ja käytössä kuluva esine minulle on Marimekon kangaskukkaro. Minulla on ollut tällaisia käytössä valehtelematta 30 vuotta ja en edes kaipaa toisenlaista kukkaroa tai lompakkoa. Näitä näkee harvoin kirpparilla (näiden kangas kuluu melko helposti ja aikaisemmin esineen heikoin lenkki oli metallinen osa, nykyään kangas hiutuu nopeammin kuin metalli tosin), eli ostin tämän yksilön mukisematta Redin Kierrätysmyymälästä 15 eurolla.Aikaisemmin, kun käytti enemmän käteistä rahaa, oli tuon isomman pussukan sisällä oleva vielä pienempi kukkaro ahkerassa kolikkokäytössä. Nyt siellä on harvemmin kolikon kolikkoa, mutta pienempi pussukka matkaa uskollisesti ison kimpassa.

Nämä kangaskukkarot taitavat olla niitä harvoja Marimekon juttuja, mitä edelleen tehdään Suomessa. Ainakin tämän kohdalla lapussa lukee vielä nykyään harvinainen Made in Finland -teksti.

Muutamien tämän vuotisten kirppislöytöjen esittely siirtyy ensi vuodelle (hui, kuulostaa kummalliselta). Huomenna vielä luvassa eetteriin perinteinen kirppisvuoden hitit ja hudit -postaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti