perjantai 22. heinäkuuta 2022

Vaatetta, vaatetta, vaatetta!


Olen ostanut tänä vuonna p a l j o n uusia kirppisvaatteita. Lopetin laskemisen jossakin kohtaa ja nyt yritän ottaa kaiken ilon irti löydöksistäni! Useimmat ovat päätyneet ylleni jo ja osasta on tullut ihan suosikkeja. Toki mukana on myös vaatteita, mitä en ole vielä pitänyt  esimerkiksi villavaatteet odottavat kylmempiä kelejä ja muutama hieman erikoisempi juttu odottelee vielä ensiesiintymistään. 

Ensi vuonna palaan ehkä taas niin sanotusti ruotuun ja säännöstelen vaatehankintoja. Voisi olla suorastaan hurjaa elää kokonainen vuosi ilman yhtään kirppisvaatetta, mutta täysikielto ei varmastikaan olisi minulle hyväksi. Katsotaan, millainen oma kirppisvaatehaaste ensi vuodeksi keksitään, jos keksitään ollenkaan.

Sen lisäksi, että olen hamstrannut vaatteita paljon, on mukana myös ketjuliikkeiden kuteita. Ei aivan valtavasti, mutta on kuitenkin. Olen kyllä ollut pari kertaa niin raivoissani vaatteiden laadun kanssa, että ehkä tämä auttaa jälleen muistamaan, mitä kannattaa ostaa ja mitä ei. Vaatekoot vaihtelevat jälleen hurjasti ja suosittelen kokeilemaan kaikenlaisia kokoja ja malleja rohkeasti kirpparilla! Tällä kertaa vaihtelua on aikuisten 34:sta ja lasten 160 cm:stä aina XXL:ään. 

Paidat



Tämä ihanan sininen kauluspaita muhkeilla hihoilla löytyi Iso Roban Relovesta. 7 euron paita on mielestäni aivan ihana, mutta yksi esimerkki huonolaatuisesta ketjuvaatteesta. Paita on 100% puuvillaa, mutta kangas meni aivan tajuttoman ryppyyn pesukoneessa. Kuivatin paidan henkarilla ja silti sain silittää paitaa aivan olan takaa. Ja lopputulos ei ole edes kovinkaan rypytön. Oma arvioni on, että vaikka paita onkin puuvillaa, on se ohutta ja samalla siis hyvin helposti rypistyvää. 



Ohutta college-kangasta oleva musta t-paita löytyi puolestaan Puotinharjun Fidasta. Paita on ehtaa 1980-lukua ja lappu kertoo sen olevan Portugalista. Pidän erityisesti tuosta värikkään sympaattisesta Casa Blanca -logosta. 100 % puuvillaa oleva paita kustansi 3 euroa.



Jättimäinen raitapaita (3,50 euroa) löytyi puolestaan Tammisaaren Emmaus-kirppikseltä. Paita on vanhempaa suomalaista tuotantoa ja se on myös puuvillaa. Kivoina yksityiskohtina vaatteessa ovat kultaiset napit olkapäillä ja nappilistassa. Tätä pystyy pitämään lähes mekkona, sen verran runsaan kokoinen tämä on!



Mustia silkkipaitoja minun on todella vaikea vastustaa! Tämä pitkähihainen yksilö löytyi Turun iCare-myymälästä 10 eurolla. Paita on made in Hongkong ja siinä on söpö rintatasku.

Takit





Tämä ranskalainen lasten farkkutakki ehkä 1990-luvun alusta löytyi Tallinnan Humanasta 10,50 eurolla. Olen aivan ihastunut tähän! Tykkään takin suorasta ja laatikkomaisesta mallista, paksusta farkkukankaasta (100 % puuvilla) ja sen nerokkaista yksityiskohdista. Takin hihoissa on raitakangasta ja vaatteen ilme muuttuu, jos tuon käänteen jättää näkyviin. Olen käyttänyt tätä sekä keväämmällä sisätakkina että nyt kesällä ulkona. Tämä on ehdottomasti yksi tämän vuoden lempivaate!



En tiedä, voiko tätä vaatetta kutsua takiksi, mutta jonkinlainen härpäke se vähintään on. Kyseessä on Katri Niskasen design ja sain sen mielestäni erittäin edulliseen hintaan, 4,50 eurolla Puotinharjun Fidasta. Takki perustuu siis villistä liikkuviin hapsuihin. Vaate on todella hauskan näköinen päällä!

Sortsit


Nämä viskoosiset pilkkusortsit ovat olleet aivan ykköshankinta! Olen pitänyt näitä paljon ja etenkin helteellä nämä ovat mitä parhaimmat! Sortsit (4,90 euroa) ovat vanhempaa tuotantoa ja törmäsin niihin Tallinnassa Humana-kirppiksellä. 

Puuvillatrikoiset mustat sortsit ostin yöhousuiksi eurolla Puotinharjun Fidasta. Nämä ovat alkujaan H&M:n. Tämä esimerkkinä siitä, että kaikenlaisia vaatteita tulee todellakin hankittua käytettynä. Ainakaan nämä eivät olleet hinnalla pilattu!

Mekot



Kyseessä on tummanvihreä villasekoitteinen mekko. Väri näyttää erehdyttävästi mustalta, mutta ehei. Vaate on alkujaan COS:in ja minulla on tällä samalla kaulusmallilla myös paita, mitä olen pitänyt paljon. Mekko oli sen verran huokean hintainen, 5 euroa, että se lähti matkaani Mankkaan Akselista, vaikka ei päädykään päälle aivan heti.

Housut



Leveät viskoosihousut ovat oivat kesällä. Koska vaatteen malli on väljä ja materiaali tekokuiduton, tuntuvat nämä päällä ihanalta. Edelliset tämän kaltaiset housut hankin kirpparilta vuonna 2014 ja nyt toivon, että nämäkin päätyvät käyttöön yhtä paljon! Nuo vanhemmat housut ovat edelleen käytössä, mutta huomasin, että niiden kangas on alkanut selvästi hiutua. Nämä housut löytyivät Iso Roban Fidasta 6,80 eurolla.

Löytyikö suosikkeja? Olisiko näistä joku lähtenyt myös matkaasi? 

10 kommenttia:

  1. Tuo farkkutakki on aivan mahtava. Toisaalta klassinen laatikkomalli, mutta toisaalta erittäin ajassa.

    VastaaPoista
  2. Raitapaita on suosikkini, raikas väreiltään!

    VastaaPoista
  3. Nämä kaikki ovat tosi hienoja, olisin montakin voinut myös itse ostaa. Viime aikoina olen ostanut kirppikseltä värikkäitä vintage-vaatteita, joiden yhteensovittaminen sitten onkin aika vaikeaa. En kuitenkaan halua näyttää retropöytäliinalta. Löydät kyllä aina tosi tyylikkäitä vaatteita. En jaksa itse kahlata niitä rekkejä aina läpi, kun silmäni hamuavat kippoja ja kuppeja :D (joita en saisi ostaa, ja niitä iänikuisia liinoja)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos suuresti! Välillä on kyllä hankala välttää liian retroa ilmettä, kun osa kuoseista todellakin huutavat juuri sitä! Yleensä turvaudun johonkin tosi moderniin, jos mukana on jotain tosi retroa.

      Poista
  4. Oi silkkipaita😍❤️. Niitä ois kiva löytää kirpparilta hyväkuntoisena ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Silkkipaidat on ihania. Onneksi välillä niitä löytää kirppikseltä <3

      Poista
  5. Tuo COS:n mekko, etenkin kaulukseltaan 😍
    Aurinkoista loppukesää ja hyviä kirppislöytöjä!
    -Ciara

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Tuo COSin mekon kaulus on tosi kaunis. Ja samoin, oikein kivaa loppukesää!

      Poista