keskiviikko 30. marraskuuta 2022

Klassikot: Kimara ja Kilta

Kaj Franckin kynästä on syntynyt useita pelkistettyjä klassikkoja – Kilta ja Kimara sopivat hyviksi esimerkeiksi. Molemmat sarjat ovat kestäneet aikaa todella hyvin ja kumpaisesta on uustuotantosarja. Kimara on nykyään Kartio ja Kilta Teema.


Itse kaipaan selvästi alkuperäisen tuotannon tai astian äärelle. En omista laisinkaan Teemaa, mutta Kiltaa sitten senkin edestä. Kartio-laseja minulla on ollut ylioppilasjuhlista lähtien ja Kimaraa olen löytänyt muutaman lasin verran kirppikseltä sopuhintaan. Hankin harvakseltaan Kartio-laseja kirppikseltä, jos käytössä lasi menee rikki, mutta paksulasinen Kartio kestää kovempaakin käsittelyä usein hyvin.


Kimara-lasit ovat huomattavan ohutta lasia, eli särkymisvaara on suuri, mutta kaikki juomat maistuvat todella hyvältä tällaisesta ohuesta lasista! Nämä kolme pienemmän kokoista Kimaraa löysin Instagramin kautta 9 eurolla. 


Haaveilen löytäväni värisuoran Kimaraa suuremmassa koossa, nyt minulla on kaksi isompaa lasia ja neljä pienempää. Kimarasta löytyy lyhyt tietopätkä täältä.

Bongasin kaksi pienimmän koon (10 x 10 x 4 cm) Kilta-neliöitä tori.fi:n kautta 20 eurolla. En voinut vastustaa ostosta, koska juuri näitä pienen kokoisia neliöitä löytyy sen verran harvoin. Nämä ovat aivan loistavia tarjoiluastioita. Killasta olen kirjoittanut paljonkin, täältä löytyy ehkä eniten infoa, vaikka teksti onkin jo monta vuotta vanhaTällaiset klassikkoastiat tällä erää. Oikein hyvää joulukuun alkua, valoa kohti mennään!

4 kommenttia:

 1. Molemmat myös omia suosikkeja ja erityisesti vanhat versiot. Hyvää joulun odotusta myös sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat versiot on usein jotenkin sielukkaampia, vaikka kyllä esim. Kartio on käytössä kätevämpi kuin Kimara. Ja periaatteessa Kiltaa ei saisi kai laittaa astianpesukoneeseen, mikä tekee tietty Teemasta tuossa kohtaa helpomman. Toki, meillä ei ole tiskikonetta, eli joka tapauksessa joutuu tiskaamaan käsin.

   Poista
 2. En osta enää Kartio-laseja, koska ne menevät niin helposti rikki! Isosta kasasta on jäljellä vissiin kolme...Ainakin 15 on mennyt rikki. Olisi sen häälahja-lahjakortin voinut paremminkin käyttää... Onneksi ostin myös Mariskooleja ja heti ruostuneita uunivuokia (jippii iittalan myymälät!). 25 vuotta vanhat Vernat on kyllä ehjiä, ovat niin paksuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kurjaa, että Kartiot ovat menneet helposti rikki. Minulla juuri Kartiot tuntuvat kestävän, vain muutama on mennyt yli 20 vuoden aikana rikki. Pahin rikkoutuja taisi aikoinaan olla Arabian Ego-kupit, joita rikoin käytössä varmasti yli 10. Verna on tosi paksua lasia myös, niitäkin minulla oli joskus muutama.

   Poista