tiistai 30. huhtikuuta 2024

Nyt niitä on kaksi!



Katsokaa, mikä kotiutui Tuusulan Femmatorilta! Pitäisikö olla huolissaan? Täytyy myöntää, että ehkä hieman pitää. Viime syksynä yllätin itseni Pentikin ruskean Kaamoskiven kanssa ja nyt taloon saapui jo toinen savikaunistus/kauhistus!



Taidan kuitenkin tuon ruskean yksilön laittaa kirppiskassiin. Tai, ainakin harkitsen vakavasti sitä. Tämä sininen Kaamoskivi on yhden kynttilän versio ja värimaailma on kieltämättä enemmän mieleeni kuin tuo ruskea. Esine ei ollut edes erityisen halpa (15 euroa), mutta näköjään tämä oli silti saatava. Jonkin aikaa googlailin näitä Kaamoskiviä kirppiksellä, kun minua hieman hämäsi saviesineen signeeraus: MM. Luulin, että Kaamoskivet ovat Anu Pentikin signeeraamia, mutta Pentikillä työskennellyt suunnittelija Marjut Maarni on tämän esineen takana. 




Samaisella kirppisreissulla bongasin muuten Vantaalla SPR:n Kontissa vitriinistä vastaavan, mutta ruskeansävyisen savikimpaleen ja hinta oli aika paljon korkeampi, 38 euroa. Tämä sininen miellyttää omaa silmää huomattavasti enemmän.

Sininen Kaamoskivi näyttää muuten aika kivalta sinisen Killan kanssa. Vaikka Killan lasite ei ole aivan yhtä ultramariini, näyttävät nuo yhdessä herkulliselta. Valitettavasti tästä ei ole kuvatodistetta tähän hätään.

Mahtaakohan Kaamoskivien porukka tästä vielä kasvaa? Millaisia fiiliksiä tämä sininen versio herättää?

10 kommenttia:

  1. MInulta tuo ruskean Kaamoskiven muoto saa enempi pisteitä, mutta sinisen väri on todella herkullinen. Jään seuramaan kasvaako kokoelmasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ruskean muoto miellyttää, mutta sininen on värinä kauniimpi. Luulen, että yritän eroon tuosta ruskeasta. Saattaa olla, jos keltainen Kaamoskivi tulee halvalla vastaan, haksahdan sellaiseen.

      Poista
  2. Miä sain äitiniäidin jäämistöstä tuollaisen sinisen kuukiven myös ja signeeraus MM! Tuota..en oikein osaa saada mitään erikoista tunnetta tuohon..muutakuin että se on isöäitini Lapin reissulla joskus silloin ostama ja nyt minulla tuossa Artekin tarjoiluvaunun alaosassa keräämässä pölyä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siniset Kaamoskivet on mun suosikkeja, mutta katsotaan nyt, kuinka ahkerasti tätä käytän vai jääkö pölyttymään nurkkiin.

      Poista
  3. Sinisen väri on hieno, ruskean malli. Itselläni on vielä pienempi ja "sirompi# yhden kynttilän jalka.
    Kun löysin, ja ostin, ensimmäiseni yli kymmenen vuotta, ehkä 15 vuotta sitten, ihmettelin signeerausta. Kirjoitin Pentikille ja sain vastauksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kunpa tuo isompi ruskea olisi sininen, mutta ei voi mitään. Varmasti moni luulee, että Kaamoskivet ovat pelkästään Anu Pentikin käsialaa, mutta ainakin just Marjut Maarni on näitä muotoillut myös.

      Poista
  4. ruman kaunis.onneksi en ole tavannut kumpaakaan.vaarana ostaa.

    VastaaPoista
  5. Kerronpa pienen tarinan tuollaisesta ruskeasta kynttilänjalasta. Anoppini oli saanut ex-miniältään lahjaksi ruskean mötikän. Muistin, että anoppini piti sitä maalla vielä asuessaan vintin portaissa. Ja kun hän sitten muutti kaupunkiasuntoon, niin hän ei huolinut kynttilänjalkaa mukaan muuttokuormaan.

    Kävi sitten niin, että asumattomaksi jääneeseen taloon oli talven aikana murtauduttu. Ikkuna oli rikottu tiiliskivellä ja niin oli päästy sisätiloihin. Kynttilänjalka oli lähtenyt vorojen matkaan. /Piri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, aikamoinen tarina! Aika hyvin, että Kaamoskivi lähti varkaiden mukaan.

      Poista