tiistai 16. huhtikuuta 2024

Joensuussa kirppistelyä (eka kerta!)

Kävin ekaa kertaa ikinä Joensuussa ja siinä samalla tietysti kirppiksillä. Oikeastaan lähinnä kiersimme juuri kirppareita, eikä aikaa jäänyt kauhean paljon muuhun. Joensuu otettiin siis haltuun Kolin matkalla, paluureitti kulki kyseisen paikkakunnan kautta.

Ensimmäinen kohde Joensuun lähistöllä oli itse asiassa Kontiolahdella sijaitseva työttömien kirppis Töpinän tori. Pieni ja kompakti hyväntekeväisyyskirppis ei tällä kertaa tarjonnut löytöjä, mutta uskon, että tuolta voi tehdä hyviä ja kohtuuhintaisia hankintoja, jos sattuu paikalle oikeaan aikaan.

Joensuussa vierailimme ensin SPR:n Kontissa. Paikka on taattua Kontti-laatua: siisti yleisilme, paljon tavaraa ja hinnat hippasen korkealla.


Olen jo aikaisemmin ihaillut Tapio Wirkkalan Kultakeskukselle suunnittelemaa metallista tarjotinta puisilla yksityiskohdilla, mutta tällä kertaa en pysynyt vastustamaan tätä. Hinta oli mielestäni hieman korkea, mutta kipurajalla (18 euroa). Googlaamalla saa aikamoisen korkeita hintoja samaiselle esineelle, mutta en tiedä, mikä tämän ns. todellinen hinta on. Astia taitaa olla uustuotantoa vastaavasta tarjottimesta, mitä on tehty myös hopeisena sekä uushopeasta. Tällä hetkellä Kultakeskuksen sivuilta ei samaista tarjotin saa hankittua, mutta tuo on ollut ainakin jossakin kohtaa heillä valikoimissa.Laitoin tarjottimen keittiöön tiikkisen kapean puutarjottimen tilalle. Näkymä on ehkä jotenkin vähän ysäri (metallin kiiltoa vähän liikaa), mutta toisaalta ikirumalla keittiöntasolla kaikki näyttää jotenkin surkealta. 

Joensuussa kurvasimme seuraavaksi Fidaan. Tuolla on erikseen vintageosasto ja muutenkin paikka on laitettu nätisti. Hinnat olivat tosin aika korkeat. Silmäni nauliutuivat Kaunottaren raidalliseen paitaan/jakkuun vintagerekissä. Vaatteen väri on tummanvihreä, ei musta, vaikka kuvissa tuo taitaa näyttää aivan mustalta. Onneksi tutkin vaatetta sovituskopissa tarkemmin ja huomasin, että edellinen omistaja on irrottanut vaatteesta kauluksen ja kaula-aukon sauma näyttää hieman rispaantuneelta.


Päätin kysyä kassalla alennusta ja ilahduin todella positiivisesti, koska sain vaatteen lopulta 16 eurolla 22 euron sijaan. Myyjä myös tutki vaatetta kanssani ja löysi mm. löystyneet hihansuut, mitä itse en ollut edes tajunnut ja suhtautui alennuksen pyytämiseen todella positiivisesti. Ihanaa, arvostan!

Kolmantena kohteena oli Easykirpppis. Instagramissa tuota paikkaa suositteli moni. Kyseessä on ihan potentiaalisen oloinen hyllykirppis, mutta lopulta tein vain yhden ns. järkiostoksen: nahkarukkaset 4 eurolla. Turkisosa on tekoturkista, mutta hansikas on nahkaa. Ensi talvena ei kädet palele, toivotaan niin.


Neljäs paikka oli keskustassa sijaitseva pieni SPR:n kirppis. Kyseessä ei siis ole Kontti. Paikka on aikamoisen mini, eikä valikoima ollut kovinkaan houkutteleva, mutta koruharakkana en tietenkään voinut vastustaa 0,50 eurolla siilirintakorua.


Keskustan Plaza-kauppakeskuksen pohjakerroksessa oli avannut ovensa aikaisemmin Lieksassa sijainnut Ajan patinaa -vanhan tavaran liike. Tuonne kannattaa mennä jo pelkästään siksi, että kauppa on pullollaan kaikkea todella kaunista ja laadukasta vintagea. Päädyin vain ihailemaan aarteita, vaikka moni asia olisi tuolla toki myös houkutellut.

Kuudentena katsastimme vielä paikallisen Kiertämö-kierrätyskeskuksen. Mikkelin ja Varkauden kierrätyskeskuksiin verrattuna paikka oli ehkä hieman pettymys, mutta uskon, että tuolta voi hyvällä säkällä myös bongata hyvääkin kamaa.

Viimeinen kohde Joensuussa oli Huippukirppis. Hyllykirppis oli selvästi profiloitunut lastentavaraan, mutta bongasin kuitenkin aikuistenkin juttuja, kuten vastustamattoman villapaidan. Paita osoittautui vanhaksi InWeariksi 90-luvulta. Muistan tuon logon vielä! Villapaita on pidempää mallia ja voin käyttää vaatetta myös mekkona. Tämä on täyttä villaa ja hintaa oli 4,50 euroa. Ei hassumpaa.Loppuun vielä reissun muut vaatelöydöt, jotka jäivät edellisestä postauksesta uupumaan: Mikkelin ViaDioista tein muutamat erittäin hyvät vaatehankinnat. Musta laadukas italialainen villapaita kustansi 1,50 euroa. Ihan pilkkahinta! Vastaavalla hinnalla löysin myös vastustamattoman silkkipaidan. Ehtaa ysäri Vero Modaa. Eipä enää nykyään taida Vero Moda valmistaa silkkipaitoja..? 


Olipa kiva päästä kiertämään aivan uuden paikan kirppiksiä! Oma, ehkä hieman puolueellinen näkemykseni on, että Länsi-Suomessa on suhteessa parempi kirppistarjonta kuin idässä, mutta voi olla, että minulla on ollut vain parempi tuuri länsirannikolla.

Onko Joensuun kirppikset tuttuja? Mikä paikoista on suosikkisi?

4 kommenttia:

 1. Nyt oli hyvä kierros. Olen vieraillut vain Siltakadun ja Kirkkokadun risteyksessä Ekokirppiksellä (Realisointi Karelia). Tästä vinkkiä seuraavaan kertaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Tuo paikka ei tainnut osua tällä kertaa silmään

   Poista
 2. Puuilon vierestä löytyy myös yksi kirppis Fleahouse

  VastaaPoista