maanantai 13. toukokuuta 2024

Pahkajakkaran kilpailija

Vahvasti mielipiteitä jakanut pahkajakkara on saanut kilpailijan! Muovinen 1960-lukua henkivä kukkapylväs/jakkara löytyi Salosta Secondhandmarketista noin kuukausi sitten. Pahkajakkara on ollut hienoinen kiistakapula siitä asti, kun se muutama kesä sitten Imatran kierrätyskeskuksesta löytyi. Pahkaihanuus on istunut ihan hyvin eri kohtiin olohuoneessa ja jopa kanssa-asuja on haudannut sotakirveen jakkaran kanssa, mutta olen itsekin ihan tyytyväinen, että uusi, vähän freesimpi jalusta löytyi sopuhintaan (10 euroa) Salosta. 

En näköjään kuvannut pahkaa tähän hätään laisinkaan, mutta tällä hetkellä vanha jakkara toimittaa rahin virkaa. Ihan kivalta tuo näyttää, eli pahkasta ei varmaankaan luovuta aikanaan vielä.


Uudesta muovijakkarasta ei ole mitään tietoa, onko se viime vuodelta tai vähän vanhempi. Tämä voi hyvin olla vaikka Ikeaa tai Tokmannia. Hyvältä tuo joka tapauksessa näyttää kumiviikunan jalustana. Jos tunnistat kyseisen jakkaran, kerro ihmeessä.Muoviset huonekalut ovat alkaneet vähän kuin palaamaan pitkän rottinki- ja tiikkikauden jälkeen olohuoneeseen. Hyvä, että olen säästänyt muutamat kalusteet, koska arvasin, että niiden aika vielä tulee. Oma silmä tykkää välillä muutoksesta, mutta usein jo aikaisemmin hankitut suosikit löytävät pienen hengähdystauon jälkeen paikkansa uudelleen.

4 kommenttia:

 1. Näyttää ihan Tam Tam jakkaralta jonka ranskalainen Henri Massonet suunnitteli 60-luvun lopulla! Se on vielä nykyäänkin valmistuksessa ja esim Vepsälaisen valikoimassa. Ja vaikka olisin kopio niin silti täyttää sisustuksessa ulkoisesti design klassikon piirteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, jakkarassa on paljon samaa näköä kuin Massonnetin Tam Tamissa! Kiinnostavaa, kiitos vinkistä.

   Poista
 2. muistan 80 luvulta värikkään samanlaisen muuten mutta muistaisin että "jalka"paksumpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tällaisia on useita aika samanlaisia. Osa on tehty varmaan jo 60-luvulta eteenpäin.

   Poista