perjantai 24. toukokuuta 2024

Siivouspäivä, pihakirppikset, rompetorit

Tulevana lauantaina, eli huomenna 25.5. järjestetään jälleen valtakunnallinen Siivouspäivä! Rakastan tuota päivää, kun kuka vain voi pistää pystyyn kirppismyyntipisteen lähipuistoon, omalle pihalle, rannalle  tai lähes minne vain. Helsingissä tapahtuma on ainakin aikaisemmin ollut suosittu, eli porukkaa on ollut sekä myymässä ja ostamassa mukavasti. 


Roudaan omat kirppiskassini lähipuistoon ja toivon, että en joudu kantamaan aivan yhtä isoa määrää kamaa takaisin sisälle. Ainakin sääennustus näyttää lupaavalta, 20 astetta ja aurinkoa!


Kesän kynnyksellä myös erilaiset pihakirppistapahtumat heräävät jälleen eloon. Helsingissä lähes kaikilla kaupunginosilla on omia tapahtumia, viime viikonloppuna kirppisteltiin Arabianrannassa ja Käpylässä. Herttoniemen kirppispäivä oli jo muutama viikko sitten. Peräkonttikirppikset heräävät myös henkiin, mm. Vermon konttitori järjestetään sunnuntaisin.


Rompetorit ovat usein myös aarreaittoja, vaikka itse en niiden perässä erityisesti reissaa, mutta välillä on kiva yllättyä positiivisesti, kun sellaiseen törmää. Rompetoreja on listattuna ainakin täällä.


Vielä on kesäloman suhteen sen verran levällään kaikki suunnitelmat, että esimerkiksi kesän suurta kirppismatkaa ja sen paikkakuntia ei ole vielä päätetty. Kirppisretki toteutuu aivan varmasti, mutta pitää vielä hioa hieman suunnitelmia.

Odotatko erityisesti jotakin kesän kirppistapahtumaa? 

2 kommenttia:

  1. Pihakirppikset on kyllä kivoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Niissä on usein kiva tunnelma ja parhaimmillaan ihmiset löytävät itselleen tarpeellista tavaraa ja myyjä pääsee eroon turhasta, kätevää.

      Poista