torstai 30. toukokuuta 2024

Latvian kirppistuliaiset

Vietimme vapun ympäristön tänä vuonna Latviassa, muutaman päivän Jurmalassa ja yhden päivän Riiassa. Reissuun sisältyi totta kai kirppiksiä myös, vaikka pääpaino oli muussa ilakoinnissa kuin  kirppistelyssä tällä kertaa.

Heti menomatkalla Viron puolella Pärnussa tupsahti kirppis eteemme ja totta kai katsastimme Jenny Kruse Heategevuspoodin tarjonnan. Kyseessä on ehkä hyväntekeväisyyskirppis, hyllyillä oli tavaraa laidasta laitaan. Katseeni osui värikkääseen silkkihuiviin 2,50 eurolla ja tuohon hintaan en kookasta huivia voinut  kirppikselle jättää.

Jurmalassa törmäsin vanhan tavaran liikkeeseen aivan pikkukaupungin ytimessä. Myyjällä oli kaupan ulkopuolella tavaraa esillä ja ihastuin hetimiten matalajalkaisiin kuohuviinilaseihin. Kuulemma lasit ovat latvialaista alkuperää 1960-luvulta. Täytyy tutkailla vähän tarkemmin näitä ja latvialaista suunnittelua yleensäkin, jos jotakin tiedonmurusia näistä tulisi vastaan.Lasit ovat mielestäni todella tyylikkäät ja sopivat hyvin yhteen olemassa olevien astioiden kanssa. Vanhempi design on näistä ihan selvästi aistittavissa. Koko setti maksoi 10 euroa.Liikkeessä oli vaikka mitä houkutettelevaa, mutta lopulta päädyin lasien lisäksi hankkimaan vai yhden lasisen joulukoristeen. Pallo maksoi 3 euroa. Tämä täydentää hienosti lasisten koristeiden kokonaisuutta ja tänäkin vuonna joulu jälleen saapuu, nopeammin kuin arvaammekaan. 


Riiassa kävimme useammassa Humanassa, mutta haksahdin ainoastaan yhteen vaatteeseen tällä erää. Ehkä 1990-luvulta peräisin oleva musta viskoosineule lähti matkaani kympillä. Edellisellä kerralla samaisessa kaupungissa oli Humanoissa meneillään euron päivät ja tein vaikka mitä kivoja (ja halpoja) löytöjä tuolloin. Nyt hinnat tuntuivat nousseen, mutta ehkä alepäivien aikaan saattaa samoista paikoista löytää huokeampaan hintaan löytöjä.

Olipa ihana matka ja kirppislöydöt ovat hieno muisto reissusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti