perjantai 14. kesäkuuta 2024

Kilta-kannu ja muita kirppislöytöjä
Valkoista Kiltaa tulee vastaan harvemmin ja aina, jos astia on kohtuullisen hintainen ja hyväkuntoinen, niin kasvatan totta kai omaa kokoelmaani. Näin tapahtui myös Puotinharjun Fidassa, mistä bongasin 6 eurolla valkoisen kannun. Astia on särötön ja ehjä, mutta sisällä on vähän värivirhettä. Saman sarjan sininen kannu maksoi lähes 3 kertaa enemmän samaisella kirppiksellä. Vantaalta löysin SPR:n Kontista kaksi tummaa Kilta-kulhoa hyvin kilpailukykyiseen hintaan: 2 euroa kipale. Nämä ovat naarmuttomia ja pohjasta löytyy myös leimat. Myin Siivouspäivässä pois muutamia samanlaisia pikkukulhoja, mitkä olivat huomattavan kuluneita, eli oli kiva löytää tilalle vähän fressimpiä yksilöitä.  Maskun Wanhasta Nestorista löysin kaksi ruudullista varmaankin käyttämätöntä tyynyliinaa mökkikäyttöön yhteensä 3 eurolla. Samaisessa paikassa tuli vastaan paketillinen pieniä pallokynttilöitä 2 eurolla, mahtavaa. Näitä olen etsinyt ja hankkinut myös kovempaan hintaan.


Välillä ostan myös vanhempia sisustuslehtiä kirppiksiltä. Tämä Glorian antiikki ei ollut edes halpa, mutta kannessa mainostetut Tamara Aladin ja Ornon valaisimet innostivat sen verran paljon, että pulitin lehdestä 3,50 euroa. Tuo löytyi Salon Secondhandmarketista. 


Turkulainen vanha Ipnos-keksirasia tuli vastaan puolestaan 3 eurolla Riihimäen kellarissa. Tykkään säilyttää postikortteja tällaisissa rasioissa. Sieltä esimerkiksi potentiaalisia onnittelukortteja on helppo plärätä ja valita.
Suomalaiset koristeelliset Lintero-merkin vanhemmat nahkahansikkaat hankin Pasilan kierrätyskeskuksen myymälästä. Käyttämättömät hansikkaat maksoivat 7,20 euroa. En löytänyt mitään lisätietoa tuosta merkistä, mutta olisi hauska tietää enemmänkin Linterosta. 


Muutamia ihania koruja en ole pystynyt vastustamaan, vaikka olen yrittänyt hieman hillitä myös helyjen hankkimista, koska niitä on kertynyt nurkkiin todella runsaasti. Toukokuun lopussa myin Vallilassa pihakirppiksellä tosin lähes 25 korua pois, eli hieman uusiakin koruja voi tietysti katsella.... Kookas norsurossi löytyi 3,50 eurolla Porvoosta Jussin jättikirppikseltä. Korua voi myös käyttää kaulassa, mutta luulenpa, että rintakoruna tuo on kivempi. Aarikan sininen sateenvarjo löytyi Nihtisillan kierrätyskeskuksesta 4,50 eurolla. Minulla on tämä sama koru mustana ja punaisena, mutta en voinut vastustaa tätä ysäri-ihanuutta sinisenä.

Mustaa puuta ja metallia yhdistävä kaulakoru tuli vastaan Espoon Kontissa 3 eurolla. Kaulakoru on hieman vanhempaa tuotantoa selvästi, mutta ei varmaankaan kuitenkaan esim. Aarikkaa.


Kaksi tammipuistakehystä löytyi Vantaalla kierrätyskeskuksessa ja vanhat lintuprintit saivat vihdoin kehykset. Raameissa oli melko hirveät valokuvat, mutta laadukas kehys osui onneksi silmään ja näin linnut saivat vihdoin kehykset ympärilleen. Nuo maksoivat yhteensä 4,50 euroa.Viimeisenä hieman syksyinen löytö: nahkanilkkurit. En vain voinut vastustaa laadukkaita espanjalaisia Wonders-merkin kenkiä 6,30 eurolla (!) Kaisaniemen kierrätyskeskuksessa. Nämä nilkkurit maksavat uutena ainakin 150 euroa, eli sanoisin, että todella hyvä diili lähes käyttämättömistä kengistä tuolla hinnalla! Vieressä nökötti tekonahkaiset kengät huomattavasti kalliimmalla – välillä hinnoittelun periaatteita on vähän hankala ymmärtää, mutta tällä kertaa taisin napata pidemmän korren. 

Oletko tehnyt hyviä löytäjä viime aikoina kirppiksiltä?

2 kommenttia:

  1. Kilta kokoelmasi on kyllä hieno ja pidän paljon myös sen esillepanosta. Samanlainen kannu tarttui minunkin haaviin tänä keväänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Just mietin, että muutan ehkä hieman Kilta-hyllyn ulkomuotoa/asettelua, mutta katsotaan, saanko muutoksen tehtyä.

      Poista