keskiviikko 10. elokuuta 2022

Pahkaa
Nyt on jälleen tapahtunut jotain sellaista sisustusrintamalla, mitä en olisi aivan heti uskonut, että tapahtuu! Ostin kirpparilta pahka-asian! Kyseessä ei ole mikään pienen pieni pahkakuppi, vaan kyse on ihan huonekalusta. Pahkajakkara, pahkapalli – esineellä on toki monta käypää nimeä.

Jakkara herätti jo heti ensimetreiltä aikamoisen suurta vastustusta kanssa-asujassa, mutta kuulemma jotkut muut kirppisostokseni ovat olleet tätäkin pah(k)empia. Pahka siis nököttää nykyään olohuoneen nurkassa viherkasvijalustana. Bongasin tämän kauneuden Imatralta kierrätyskeskuksesta kympillä. Jos esineen hinta olisi ollut yhtään pahempi, en olisi hankkinut tätä. Toki luulen, että jossakin hipsteri-vetoisessa paikassa, tästä oltaisiin voitu pyytää oikein sievoinen summa, sen verran paljon pahka-asioille ollaan jo altistuttu. 

Keväällä kirjoitin, miten 1980- ja 1990-luvun asiat ovat kuin salaa lipuneet sisustukseen, mutta tämä pahkajuttu ei kuitenkaan mene ihan samaan kategoriaan, vai meneekö? En tiedä, jokin tässä miellyttää, mutta ymmärrän toki, jos pahka herättää edelleen kauhistusta. Sanoisin, että riippuu todella paljon muusta sisustuksesta, mihin pahkuuden yhdistää. Esimerkiksi mäntypuinen mökkimiljöö puolipaneeliseinillä, ei olisi itselleni se ensimmäinen mätsäyskohde.
Mitäköhän alan seuraavaksi himoita kirpparilla? Arvauksia otetaan vastaan!

Ps. pahka aiheutti vaikka mitä huonoja väännöksiä päässäni, mitä suunnittelin jopa otsikkoon asti (kuten, voihan pahkapahkuuspahka juttu (sic) jne.)

6 kommenttia:

 1. Ou jeah, reilu vuosi sitten meille alkoi kulkeutua pahkaesineitä. Pahkakulhoja, pieniä tasoja... ja myös olen yhdistänyt siihen mäntypaneeliseinään ;-) Joten sanonpa, että pahkeisen hieno tuo sun taso!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahka-maniaa on selvästi liikkeellä! Oon kyllä tyytyväinen tuohon pahkajuttuun, yllättävän kivalta se näyttää.

   Poista
 2. 60-70-luvuilla pahkajuttuja oli maalla jokaisella käsistään kätevillä metsänomistajaukolla. Tuo jakkara on sentäs ihan söpö. Seuraavaksi sitten kupukello 😂 ja kullanvärinen kynttilänjalka, jossa roikkuu kristalleja 😂 ja joku taidelasimöhkälevaasi tai -kulho, ja sellainen taulu, jossa on kieputettu lankaa nauloihin ja siitä tulee joku näppärä kuvio, seinälle raanu. T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan loistavia ehdotuksia, suorastaan nerokkaita! Luulen, että seuraavaksi retkahdan taidelasimöhkälevaasiin - sellaisia olen hipelöinyt jo niin monta kertaa, että tilastollinen todennäköisyys hankintaan lähenee kovaa vauhtia.

   Poista
 3. Pahkaesineet näyttävät nostavan suosiotaan. Karjaalle avatussa vintage-kirppiksessä pahkakuppeja oli myynnissä 40-60€ hintaan. Täytyykin pelastaa kesämökiltä isäni tekemä kuppi, joka palvelee tällä hetkellä pullonkorkkien roskiksena. Hyvää elokuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, pahka on selvästi nousussa! Kiitos samoin, kivaa elokuun jatkoa ja kiitos kommentista!

   Poista