torstai 25. elokuuta 2022

Mesimarja ja suomuurainRubus arcticus
ja Rubus chamaemorus löytyivät tori.fi:n kautta muiden Botanica-lautasten pariin muutama viikko sitten. Viime kesänä näin Salon kierrätyskeskuksessa mesimarjan 15 eurolla, mutta olin juuri ostellut kesän suurella kirppismatkalla niin hirveän kasan kaikkea, että en pystynyt hankkimaan sillä erää enää mitään. Vähän lautanen jäi kaihertamaan, koska hyvin usein näiden Arabian lautasten hinnat ovat huomattavasti korkeampia. Olin siis hyvin ilahtunut, kun bongasin nämä kaksi marjalautasta 15 euron kappalehintaan.


Kumpainenkin lautanen miellyttää silmää, erityisesti tuo mesimarja. Hilla, lakka, suomuurain – mitä nimitystä ikinä halutaan käyttää, on marjana suorastaan myyttinen! Itse en ole koskaan ollut hillasuolla, mutta jonkin sortin vakavasta harrasteesta hillastamisessa on ymmärtääkseni kyse. Mesimarjaa en muista nähneeni myöskään, mutta muistikuvani saattavat olla myös vääriä. Mustikkaa ja puolukkaa olen sentään poiminut, ettei mene ihan epäilyttäväksi.

Nyt on Botanica- ja Rosa-lautasia yhteensä jo 33 kipaletta. Löytyyköhän sopuhinnalla sarjan muita lautasia vielä?

4 kommenttia:

 1. toivottavasti löydät.

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti löytyy ja toivottavasti myös minä löydän! :D Näistä kyllä nykyään osataan pyytää ihan kelpo summia. Kun aloitin näiden lautasten keräilyä kuvittelin, että niitä voi ostaa muutamalla eurolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan todellakin, että molemmat törmäävät kohtuullisen hintaisiin lautasiin vielä! Mun halvin lautanen on tainnut olla 7 euroa ja kallein 20 e. Huomaan kyllä, että oma hintakatto on koko ajan hivuttautunut ylöspäin...

   Poista