sunnuntai 11. syyskuuta 2022

Kirppistelyä Itä-SuomessaElokuun alussa teimme jo perinteeksi muodostuneen Itä-Suomen kesärundin. Reissun kohokohta on mökkeily ystävien kanssa Savonlinnan tuntumassa ja usein matka määränpäähän taittuu useamman kirpparin kautta. Niin tälläkin kertaa. Kirppiksiä ei ollut aivan niin massiivista määrää kuin männävuosina, mutta ehdittiin kolmella paikkakunnalla kiertää useampi paikka totta kai! Kirppareita koluttiin Kouvolassa ja Imatralla sekä Savonlinnassa.

Kouvola

Kouvolassa kävimme kahdella kirpparilla ja molemmat paikat olivat viime vuodesta tuttuja. Kirpputori Centtilästä nappasin matkaani vain pussillisen pieniä muovisitruunoita 0,50 eurolla. Suunnittelen jo sormet syyhyten joulu- ja pääsiäiskransseja ja nämä söpöläiset pääsevät ehdottomasti mukaan pääsiäisaskarteluun. 


Kouvolan Fidasta löytyi lopulta useampi löydös: aleosastolta bongasin sopuhintaisia valkoisia Kilta-teekupin lautasia euron kappalehintaan. Pohjasta löytyy jopa Arabian leima, eli olin hieman ihmeissäni, miten leimallista Arabiaa tuohon hintaan myytiin. Tuntuu, että juuri hyväntekeväisyyskirppiksillä hinnat ovat nousseet raketin lailla ja tämän hetkinen maailmantilanne ei ainakaan pidättele hinnoittelua. Hamstraajaluonne kun olen, en voinut vastustaa tanskalaisen Rögilden kukkaruukkujen lautasia. Halvalla kun sai! Nämä pikkuvikaiset lautaset olivat yhteensä euron. Katsotaan nyt, tuleeko vastaan saman mallin ruukkuja, mutta ainakin olen varautunut asiaan!90-lukulainen KappAhalin hihaton pitkä silkkipaita oli alkujaan hinnoiteltu lähemmäs kymppiä (tämäkin on muuttunut, ennen silkkiä ei usein edes tunnistettu, nyt silkki kirjataan lappuun ja samalla hintaa voi kätevästi nostaa), mutta huomasin pari läikkää vaatteen selässä ja sain hinnasta pois muutaman euron. Tykkään erityisesti kauluksesta ja kauniista koristenapista. Vaate maksoi 6 euroa.

Imatra

Imatran edellisestä kirppisvisiitistä on useampi vuosi aikaa ja lähes kaikki tällä kertaa kolutut paikat olivat uusia minulle. Kierrätyskeskuksesta löytyneen pahkaupeuden esittelin jo, mutta samaisesta paikasta sain vähän kuin kaupan päälle neljä englantilaista pullalautasta.Nämä lautaset matkaavat mökille. Olen usean vuoden etsinyt jotakin neutraalia, tarpeeksi moneen olemassa olevaan astiaan sopivaa pikkulautasta. Katsotaan, millaisen vastaanoton nämä lautaset saavat. Mökillä on todella sekalainen seurakunta kaikenlaista astiaa (Kustavin savipajaa, Tokmannia, Arabiaa jne.). Lautaset olivat ilmaiset – mitä nyt pahkajutusta maksoin kympin.


Toinen tuottoisa paikka Imatralla oli Kirppis Amalia. Katseeni osui jonkun itse tekemiin samettisiin hiuslenkkeihin, eli donitseihin. Tai siis, nykyään noita kasari- ja ysäripompuloita kutsutaan nimellä scrunchie. Tunnen itseni ihan dinosaurukseksi! Sama juttu on kesän kuumimman asusteen kohdalla, eli pyöräilysortsit: ne ovat nykyään bikerit ja kalastajahattu on tietysti bucket hat. 


Niin, nuo donitsit maksoivat yhteensä 3,50 euroa. Toinen ostos oli Arabian pikkuvikainen kukkaruukku 3,90 eurolla. Itse asiassa ruukussa majaili ihan komea kirjopeippi, eli värinokkonen, muta en halua enää yhtään värinokkosta kotiini, eli heitin kasvin kompostiin. En vain voinut vastustaa hyvin halpaa Arabian SN-ruukkua (vaikka en tarvitse yhtään lisää näitä ruukkuja).

Savonlinna

Savonlinnassa oli yksi ihan uusi paikka katsastettavana! Kaupungin pääkadun varrella löytyvän verhoomon secondhand-osasto oli todella houkutteleva ja kaunis! Esillä oli lähinnä huonekaluja ja hieman astioita, mutta muutama koru oli myös esillä. Nämä kauniit yksilöt maksoivat yhteensä 8 euroa. Ainakin tuo perhonen on vanhempaa tuotantoa, toisen rossin ikää on vaikeampi arvioida.


Olivia-kirppikseltä löysin tällä kertaa vain eurolla Alica Munroen esikoisteoksen. En ole lukenut Munroelta mitään ja novellikokoelmasta on hyvä aloittaa! 


Olivian lähellä sijaitsevasta Kierrätyskeskuksen vaatesatelliitista löytyi parikin juttua: Espritin oranssi hame ja Marimekon pikkuhuivi. Tuo hame tuntuu ihan tuliterältä, en tiedä onko se ollut juurikaan käytössä. Vaate maksoi 4,50 euroa. Huivi oli puolestaan 6 euroa, koska kulmassa lukee Marimekko. Sekä hame että huivi ovat jotenkin syksyisiä, näitä siis seuraavaksi ylle.

Oikein hyvää ja leppoisaan sunnuntaita! Palataan jälleen kirppisjuttuihin lähiaikoina!

4 kommenttia:

 1. "Ainakin olen varautunut asiaan" - mahtava asenne! Tuolla ajatuksella minäkin ostin sata vuotta sitten ruskeat Singapore-tassit enkä ole edelleenkään bongannut niille kuppeja. Mutta hyvät kynttilänaluset! Itä-Suomi on minulta tyystin koluamatta, jopa hävettävää. Hienoja löytöjä olet taas tehnyt.en ole myöskään lukenut Munrolta mitään, täytyypä ehkä lainata tuo teos. Täytyy kans kirjoittaa Helsinki-kirppistely!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luulen tosin, että tuo "ainakin olen varautunut" -asenne koituu ns. tuhokseni, kun tavaraa tuppaa muutenkin löytymään ihan mukavasti. Itä-Suomelle ja varsinkin järvi-Suomelle suuri suositus. Muistan, kun itse menin länsirannikkolaisena ekaa kertaa itään, niin olin kyllä aikamoisen yllättynyt monesta asiasta (asenne, maisemat, puheliaisuus jne.).

   Poista
 2. Ihanaa, kun joku ymmärtää vielä sanat: hiusdonitsi ja pyöräilyshortsit! Kivoja löytöjä teit Itä-Suomesta. T Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja mahtavaa, että sanojen käyttäjiä löytyy edelleen!

   Poista