torstai 15. syyskuuta 2022

Neljäs kala!Neljäs kala on uinut verkkoihini! Löysin tämän valkoisen vonkaleen tori.fi:stä 18 euron hintaan ja en voinut tuolla summalla kalaa vastustaa. Kyseessä on samanlainen tapaus, kuin tuo tumma yksilö, mutta tästä tyypistä päätin laittaa vaalean puolen esiin.

Nämä kalanmalliset Arabian talouslevyt todella viehättävät minua! En ole löytänyt vielä yhtään ns. kaivertamalla koristeltua mallia, eli niitä vielä metsästän. Nämä Kaarina Ahon suunnittelemat ja Raija Uosikkisen koristelemat talouslevyt ovat olleet tuotannossa vuosina 1953–1960. 

Näin muuten kesällä Imatralla kirppiksellä toisen tuollaisen kaksivärisen kalan ihan omin silmin. En ole siis nähnyt unta, kun aikaisemmin yritin tuloksetta löytää edes kuvaa internetin syövereistä vastaavasta tyypistä. Tuon kaksivärisen kalan sain ystäviltäni lahjaksi ja ilahduttaa seinässä minua joka päivä.Ainoastaan yksi kaloista (lasitteella maalattu/koristeltu) löytyy pöydältä ja toimii pannunalusena. Muut ovat seinällä, mutta valmiina toimimaan vaikkapa tarjoiluastioina. Mitään kovaa en näiden päällä uskalla leikata, ettei pintaan tule naarmuja!

Millaisia tunteita nämä kalat herättävät? Oletko hurahtanut keräämään kaloja?

6 kommenttia:

 1. Kyllä noita voi parven verran kerätä :)

  VastaaPoista
 2. Onnea vonkaleesta! Kyllähän nuo ovat supersymppiksiä! Jonkin värisen bongasin Punavuoren Patinasta, oisko se voinut olla vain 18 euroa? Naarmuja siinä kyllä oli. Tuo kaksivärinen kala on kyllä selvä harvinaisuus, kuten myös noin hieno kokoelma! Ehkä minä tyydyn halvan lasikampelasisaruksen metsästykseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kalat on kyllä symppiksiä - just näin kolmea kokoa lasikampeloita kirppiksellä ja tulit niistä mieleen! Katsotaan, koska alan hamuilla myös lasisia yksilöitä.

   Poista
 3. Huutonetissä sellainen kaiverrettu yksilö. Ostin siltä naiselta kaksi, aiemmin tänä kesänä ostanut kolme. Mäkin oon innostunut näistä 🤭

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hienolta kattaukselta kaloja! Taisin nähdä huuto.netin kaiverretun kalan, mutta hinta oli vähän liian kallis omaan makuun. Jatkan siis etsintöjä ja toivon kohtuullisia hintoja! Löytöonnea kalojen kanssa myös sinulle <3

   Poista