sunnuntai 6. helmikuuta 2022

Ihana kala
Sain loppuvuodesta lahjaksi aivan ihanan kala-alustan. Olen kuumeisesti etsinyt tietoa tällaisesta kaksivärisestä laudasta, mutta en ole löytänyt pienintäkään tiedonmurua tästä. Kyseessä on siis Kaarina Ahon Arabialle suunnittelema leikkuulauta ja koristelu on Raija Uosikkisen käsialaa. Talouslevy on ollut tuotannossa vuosina 1953–1960. Olen nähnyt näitä kaloja pintakuvioituina, yksivärisinä ja nyt tällaisena kahden värin kombona. Olen aivan varma, että jossakin olen törmännyt tällaiseen vastaavaan väritykseen, mutta voi olla, että muistikuviin ei voi täysin luottaa. Onko tällainen väritys sinulle tuttu? Väritys ei ole myöskään harrastelijamaalarin tekosia mielestäni.
Kalaparveen voi vielä uiskennella uusia tyyppejä, mutta juuri nyt tuo tumma lauta ja kaksivärinen näyttävät yhdessä todella kivoilta. Vaalea kala toimii tällä hetkellä pöydällä pannunalusena. 

Oikein kivaa helmikuun alkua! 

4 kommenttia:

 1. Nuo kalat ovat kyllä niin symppiksiä 😍 kuten myös se kampela. Joka kerta, kun käytän lasista kampelavatiani (tiedätkö kun sai monessa koossa, aina kirppiksillä niitä näkee) mietin sinua. Vaikka oma kampelani onkin paljon tylsempi, mutta sillä on tunnearvoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos! Kalat on kyllä symppiksiä ja ykkössuosikkina tietty kampela. Ihanaa, että sun lasisesta kalasta tulen mä mieleen <3

   Poista
 2. Oi, miten hieno! En ole aikaisemmin nähnyt tuollaista kaksiväristä, mutta on kyllä tyylikäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 En ole mäkään löytänyt mitään infoa tästä kaksivärisestä, mutta ihana se on joka tapauksessa.

   Poista