maanantai 24. tammikuuta 2022

Viikonlopun kirppislöydöt

Matkasimme lauantaina pienelle kirppisretkelle Järvenpäähän. Olen noin vuosi sitten viimeksi Järvenpäässä käynyt kirppareilla ja näköjään vuoden sykleissä kyseisiä paikkoja pitää päästä koluamaan. Alkujaan ajattelimme Hämeenlinnaa, kun viimeisimmästä Hämeenlinnan visiitistä on tosi monta vuotta, mutta Järvenpää valikoitui etäisyyden ja sen perusteella, että kirppiksiä on vain neljä auki lauantaisin, eli retki ei olisi liian massiivinen.

Ekana kurvasimme itsepalvelukirppis Helmeen. Tuo on perinteinen hyllykirppis ja pieniä lieveilmiöitä on havaittavissa kyllä: nyppyisiä ketjuliikkeiden vaatteita, paljon lastenvaatteita, vähän kiinakamaa jne., mutta olen lähes joka kerta tuolta jotakin kivaa löytänyt. Myös tällä kertaa: käyttämättömät talvipohjalliset (à 2 euroa) ja vanhempi joulukuusen koriste (0,50 euroa). Joulu tulee taas! Kranssit ovat mielessä alkuvuodestakin.


Toisena paikkana oli uuteen kiinteistöön muuttanut Kierrätysmylly. Tuntuu, että tuolla on usein hinnat aika korkealla, mutta päädyin kuitenkin pitkin hampain hankkimaan kaksi isompaa viinilasia kotiin. Tällaisista on ollut pulaa. Lasit maksoivat 3 euroa kipale – aika paljon, koska yleensä kierrätyskeskuksissa on juuri viinilaseja pilvin pimein ja hinnat yleensä lähempänä euroa kuin kolmea. Toki poikkeuksiakin löytyy.Myös ViaDia-tori oli muuttanut, mutta osoite on pysynyt lähes samana. Kirppis on samassa rakennuksessa kuin ennenkin, mutta aivan Fidan vieressä, ei siis rakennuksen päässä. ViaDiassa oli paljon potentiaalisia juttuja, esimerkiksi Malva-lautasten (pinnassa naarmua) kanssa kävin pitkän taiston, mutta päätin jättää neljä lautasta kuitenkin hankkimatta. Olisikohan pitänyt sittenkin ostaa nuo lautaset, kun ne olivat vain 5 euroa kipale..?

Neljäs ja viimeinen paikka Järvenpäässä oli oma suosikkini, eli Fida. Tällä kertaa en tehnyt aivan niin paljon löytäjä kuin edellisellä kerralla, mutta ihan hyvä niin. Tämä musta villainen (100 %) COSin tunika/mekko tuntui niin laadukkaalta ja juuri oikean kokoiselta, eli tämä lähti matkaani. Vaatteessa on myös kiva, hieman erilainen pääntie. Hinnat olivat mielestäni nousseet Fidassa ja merkki- ja materiaalitietoisuus oli selvästi kasvanut. Tässäkin vaatteessa luki ihan hintalappua myöden 100 % villaa, 12,50 euroa. Koska kello näytti vasta hieman yli kolmea, päätimme jatkaa vielä pienen ruokatauon jälkeen matkaamme Keravan Fidaan. Tuo ja Järvenpään Fida ovat auki klo 17 asti, siitä iso plussa! En ole aikaisemmin käynyt Keravan Fidassa, eli matkassa oli jopa hieman jännityksen tuntua! Myös Keravan Fida oli positiivinen kokemus. 

Löysin tuolta aivan ihanan kirjotun (?) koristetyynyn. Epäilen, että joku on tuon ihan käsityönä värkännyt, vau! Tyynynpäällisessä ei ole mitään lappuja ja ompelujälki tyynyn sisäosassa näyttää kotikutoiselta. Pohjakangas vaikuttaa pellavalta. Tämä maksoi vain 4 euroa – sanoisin, että tämä oli reissun paras löytö! 

Fidasta nappasin matkaani myös kauniin vanhemman neliapilakorun. Näyttää siltä, että helmi on lisätty koruun myöhemmin, mutta kokonaisuus on minusta kiva näin, enkä aio helmeä tuosta ainakaan heti poistaa. Koru maksoi 3 euroa. 
Päätimme vielä paluumatkalla Helsinkiin ajaa Vantaan Koivukylän kierrätyskeskuksen kautta (on auki lauantaisin klo 18 asti!) ja viimeiset löydöt olivat myös koruja. Nämä kaksi rintakorua maksoivat vain 0,50 euroa kipale ja kantisalen jälkeen summaksi jäi yhteensä 0,90 euroa. Luulen, että tuo toinen koruista on Aarikkaa. Ei siis hassumpi korulöytö!


Tällainen ei-niin-kuvauksellinen kokonaiskombo. Olisiko joku näistä lähtenyt matkaasi?
 

Ihanaa tammikuun loppua!  

4 kommenttia:

 1. Hyvän malliset viinilasit! Kolme euroa ei ole paljon laatulasista. Mulla kallein on maksanut 35 euroa kappale alessa 😂 tosin oli uusi.
  Olisin myös innostunut ainakin nyt tuosta pukkikoristeesta, tyynystä ja tunikasta. Hyviä läytöjä teet aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiitos! En tiedä, onko laatulasi, mutta lasi tuntuu ihan hyvältä ja käytössäkin testattu.

   Poista
 2. No tyyny ainakin olis lähtenyt takuuvarmasti. Olet siis pyörinyt mun kotikirppiksillä, viikko-ohjelmassa nämä aina sillon kun en ole Savossa viikkoani :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tyyny on kyllä kaunis! Ja hauskaa, että sulle tuttuja paikkoja olen kiertänyt <3

   Poista