maanantai 17. tammikuuta 2022

Parit kirppislöydöt

Vielä ennen tämän vuoden ekoja kirppislöytöjä on luvassa viime vuodelta roikkumaan jääneitä kirppishankintoja. Nämä ostokset kuvaavat itse asiassa aika hyvin tyypillisiä juttuja, mitä kirpparilta helposti hankin. Ja mistä myös eniten tykkään: viherkasvit, keittiöjutut, korut.

Punalehti, Facebook-kirppis, 3 euroa
Tämä pieni viherkasvi on onneksi päässyt hyvään alkuun, vaikka talven kynnyksellä sen hankin. Kunhan kevätaurinko paistaa kunnolla, istutan kasvin ruukkuun paremmin. 

Virolaiset aterimet, Mäkelänkadun Emmaus, 6 euroa  
Löysin kesällä 2013 Tallinnan Telliskiven ulkokirpparilta mustapäiset aterimet (6 kpl) ja olen ihaillut näiden muotoilua useasti. Aterimet ovat pysyneet todella hyvässä kunnossa ja tuo muoviosa kestää myös astianpesukoneen (nythän meillä ei ole tällaista kapinetta laisinkaan, yhyy). En enää muista, mitä myyjä sanoi aterimien alkuperästä, mutta luulenpa, että kyse on made in USSR -kamasta. 

Voitte kuvitella innostukseni, kun törmäsin tismalleen samanlaisiin aterimiin 6 eurolla Emmauksesta! En epäillyt hetkeäkään näiden ostamista, vaikka kaapissa onkin lähes hävettävän paljon erilaisia aterimia. Itse asiassa kirppiskassiin siirtyi jokunen mustapäinen aterin, jotta nämä pääset kunniapaikalle ja käyttöön. Olin aivan varma, että ainakaan näitä haarukoita ja veitsiä en löydä koskaan lisää, mutta tässä on jälleen hieno esimerkki kirppistelyn mahtavista puolista! 

Aarikan koru, Tapiolan Fida, 4,50 euroa


Minulla oli 90-luvulla tällainen samanlainen koru punaisena! Voi olla, että koru löytyy edelleen vanhempieni luota, mutta tämä musta innostaa kyllä vielä enemmän kuin punainen. Sateenvarjokoru huuteli nimeäni kirppiksellä niin kovaa, että en voinut vastustaa sen kutsua.

Hansikkaat, Hämeentien UFF, 10 euroaNiin sanottuja perusjuttuja etsin jatkuvasti käytettynä, kuten nahkahansikkaita. Nämä paksummat sormikkaat ovat toimineet mallikkaasti vähän kylmemmässäkin säässä. Ja kerrankin hansikkaat ovat lähes oikean kokoiset vielä!

Arabian kukkaruukun lautanen, tori.fi, 25 euroa


Myönnän, että nyt mennään todellakin kipurajoilla ruukun lautasen hinnan kanssa. Mutta. Olen etsinyt oikean kokoista lautasta tälle ruukulle vajaa 5 vuotta, eli annoin periksi, vaikka hinta hieman kirpaisi. Nyt on kuitenkin sopusuhtainen setti kasassa, ihanaa.

Oletteko tehneet kirppislöytöjä jo tänä vuonna? 

Oikein hyvää kirppisonnea ja palataan jälleen kirppisjuttuihin piakkoin!

10 kommenttia:

 1. Onpa taas tosi hyvät löydöt! Nyt, kun näin tuon Aarikan sateenvarjon, muistan että minulla oli joskus ysärinä varmaankin tuollaiset korvikset juuri punaisina! Välillä hämmästelen, mihin kaikki tavara häviää, en kyllä muista myyneeni niitä kirppiksellä. Nuo nahkahanskat ovat myös todella tyylikäs löytö.
  Minä olen tosiaan vähän liikaakin jo tehnyt kirppislöytöjä suhteessa siihen, että ensi kuussa pitäisi mennä myymään kirppikselle! Joskus mietin, saisiko tietyistä jutuista paremmat rahat huutiksessa tai torissa, mutta siinä kuvaamisessa, näpyttelyssä ja postittamisessa on kamala vaiva. Ja aina joku haluaa tarkempia mittoja jostain kohtaa. Parempi siis vain ostaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Hauskaa, että sulla on ollut myös ysärillä tuollaiset Aarikan sateenvarjokorut. Mun pitäisi myös myydä kirpparilla tavaraa, mutta Helsingissä en tiedä samalla tavalla hyviä hyllykirppareita kuin Turussa. Ja juu, verkkokirppikset on aina työläitä - parempi vaan ostaa, totta on..!

   Poista
 2. Hyviä löytöjä! Nuo Arabian kukkaruukkujen lautaset tosiaan on aihe, jolla voi suorastaan kiristää ihmistä. Minullakin on ruukkuja, joista puuttuu se siihen kuuluva lautanen ja se kyllä tympii.
  Nuo aterimet on tosi stylet!!
  En ole vielä kieppunut kirppareilla, mutta ehkä taas... (tavaraähky ja korona suitsii).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Arabian ruukut on jo itsessään nykyään törkyisen hintaisia ja sitten on vielä erikseen nuo lautaset. Ihan on ikävä aikaa, kun ruukkuja löysi helposti alle 10 eurolla isojakin, yhyy. Tavaraähky on siitä hyvä, että pitää kirppiksiltäkin kauempana. Yritän itsekin vähentää, mutta ei oo helppoa, ei.

   Poista
 3. Oletpa taas tehnyt kivoja löytöjä ja blogiasi on kiva lukea. Noita Arabian kukkaruukkuja (ja ennen kaikkea aluslautasia) itsekin metsästelen. Minkä kokoinen tuo ostamasi on? Etenkin isompia kokoja hankala löytää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon mukavasta kommentista! Arabian ruukut on kyllä tosi suosittuja nykyään! Ja hinnat myös helposti pilvissä. Tuo lautanen on 23 cm:n eli ymmärtääkseni lähes kookkain ellei isoin ruukku, mitä on tehty. Mä en ole itse nähnyt isompia kokoja, mutta voi olla, että en ole vain törmännyt.

   Poista
  2. Ihan kohtuullinen hinta tuon kokoisesta aluslautasesta, kun melkein ihme, että sellainen on löytynyt :D en ollut aiemmin nähnyt edes noin isoa kokoa, mutta syksyllä sellainen sattui kirpparilta löytymään aluslautasineen n. 35 e. Olen käsittänyt, että olisi ainakin vielä ruukku n. 26 cm halkaisijalla.

   Poista
  3. Joo, näitä lautasia on kyllä hankala löytää! Ja hyvä tietää, että löytyy vielä yksi suurempi koko, jospa sellaisen vielä joskus löytäisi!

   Poista
 4. Hei!

  Haastan sut päivätehtävään nimeltä yllätysresepti! Otatko haasteen vastaan?❤️


  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! Harvemmin ruoka on osana blogiani, mutta hauska idea!

   Poista