lauantai 26. helmikuuta 2022

Vihdoin!


Olen etsinyt jo vuosia valkoista Kilta-teekuppia – osa ehkä muistaakin tämän – ja nyt tärppäsi! Ja tuplasti! Materialisti ja keräilijä hieroo juuri nyt tyytyväisenä käsiään yhteen. En olisi uskonut, että tällä määrällä kirppiskäyntejä yhden kupin metsästys osoittautuu näin hankalaksi, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.



Jos ihan totta puhutaan, törmäsin ehkä vuonna 2015 Hietsun kirppiksellä valkoiseen kuppiin, mutta silloin kupin hinta tuntui niin korkealta, että jätin sen ostamatta (olikohan hinta vitosen, kympin?). Virhe. Tai no, nythän minulla on kuppi, eli tilanne on oikein passeli. Ja onhan kyse vain teekupista, ei mistään oikeasti tärkeästä asiasta [tässä maailmantilanteessa tuntuu suht falskilta kirjoittaa teekupeista, kun kyse on vain maallisesta mammonasta, mutta blogini painottuu juuri materiaan ja muuhun kirppiselämöintiin; olkoon tämä jonkinlaista eskapismia, vaikka muuten päätä ei pidä pistää pensaaseen ja ummistaa silmiä siltä, mitä maailmassa tapahtuu.]


Kyseinen kuppi löytyi Salon Secondhandmarketista ja astia ei tietenkään ollut mikään puoli-ilmainen, 4,80 euroa,  mutta tässä kohtaa etsintöjä olen ollut valmis pulittamaan kyseisestä kupista vähän enemmänkin. Samaisesta pöydästä bongasin myös kaksi valkoista lautasta ja nappasin ne matkaani tietysti. Lautaset maksoivat 3,40 euroa kipale. Toinen valkoinen kuppi löytyi puolestaan Kaarinan Ykköstien kirpparilta 3,50 eurolla. Hauskaa, että nyt minulla on jo kaksi kuppiparia!




Salosta löysin myös todella halvalla pinon vihreitä Kilta-lautasia. Kuusi lautasta kustansivat yhteensä vain 2,50 euroa! Kaikki lautaset ovat säröttömiä ja ilman krakeloitumia, mutta jokunen valmistusvaiheen värivirhe niistä löytyy. Näiden lautasten pohjassa ei ole Arabian leimaa – luulen, että hinta olisi voinut olla kovempi, jos leima olisi löytynyt.


Kolmion mallinen tumma matala lautanen tarttui matkaani myös Secondhandmarketista vitosella. Tämä astia on Ulla Procopén suunnittelema ja lautasessa on sama lasite kuin tummassa Killassa. Nämä Procopén suunnittelemat astiat lasketaan usein osaksi Kiltaa. 

Tyytyväinen Kilta-keräilijä kiittää ja kuittaa tältä erää! Jännittävää nähdä, millaisia Kilta-löytöjä on seuraavaksi luvassa. 

10 kommenttia:

  1. kävin karkkilan taitokirppiksellä.pöydänkuvan perusteella luulin että on teemaa janiin hintalapussa luki olin kuitenkin sitämieltä että kyse oli killasta .säälo kun kerään teemaa.värikin oli väärää sinistä.olisi ollut kerrankin tarjoiluastioitakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teemaa ja Kiltaa myydään suloisesti sekaisin nimien suhteen tosi usein. Mä bongaan aika usein myös Teemaa, mutta en sitä hanki, kun olen päättänyt keskittyä Kiltaan. Killan sininen on todellakin eri kuin Teemassa, se on helppo tunnistaa, mutta vihreä ja keltainen ovat tosi samanlaisia molemmissa sarjoissa.

      Poista
  2. Taidetaan kesällä käydä Turun kotosesta Salossa kirpparikierroksella. Ilmeisesti siellä on useampikin kirppari…

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, suosittelen! Salossa on hyvä kirppiskanta - monta kivaa paikkaa!

      Poista
  3. Hyvä, hyvä! Komea kokoelna kiltoja sinulla onkin! Jos jotain alkaisin keräämääm, tuo olisi kyllä hyvä kohde.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Kilta on kiva ja helppo kohde kerätä, suosittelen tietty <3

      Poista
  4. Mahtavaa, onnea!! Siitä tulee niin hyvä olo, kun vihdoin löytää ikuisuuden jälkeen jotain kaipaamaansa! Hieno väri tuolle sarjalle. Ja olkoon materiaa, yksi pieni teekuppi voi olla hyvin tärkeä. Tässäkin maailmanajassa voisivat kaikki istua teekupin äärelle, maailma olisi parempi paikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiitos paljon! Ja onhan se totta, että enemmän teenjuontia, vähemmän muuta pahaa <3

      Poista
  5. Onnea löydöistä! Hienoa, että löysit ne vihdoin. Valkoiset kupit eivät edes mielestäni olleet kovin kalliit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Niinpä, pitkä etsintä päättyi <3 Mun mielestä hinta oli myös kohtuullinen, nykyään varsinkin kun hinnat ovat näissä Killoissa myös nousseet.

      Poista