keskiviikko 9. maaliskuuta 2022

Koruja ja kenkiä

Olen aikaisemminkin kertonut, että haalin koruja kirppikseltä suht helposti. Tämä siksi, että korut mahtuvat pieneen tilaan ja olen tottunut käyttämään niitä päivittäin. Toki helyissäkin on kriteerinsä: vintage-korut menevät tietysti ketjuliikkeiden rihkaman edelle. Suurin osa helyistäni on juuri vähän vanhempaa tuotantoa. 



Säilytän rintaneulojani peltirasioissa ja niistä koruja pääsee tutkailemaan helposti. Jos korut olisivat aivan kaapin perukoilla, jäisivät ne helpommin käyttämättä. Riipuksista iso osa roikkuu seinällä samalla tavalla helposti saatavilla.

Alkuvuodesta olen löytänyt yllättävän paljon juuri rintakoruja. Välillä kirppiksellä on pusseja, minne koruja on niputettu isompi kasa yhteen. Varsinkin, jos koruryppään hinta on kohdillaan, tulee ostettua myös sellaisia yksilöitä, mitä ei välttämättä yksittäin hankkisi. Salon Secondhandmarketissa oli 0,90 eurolla korupussi. Tuo rusehtava todennäköisesti luusta tehty rintaneula ei olisi varmaankaan lähtenyt matkaani, mutta pussin mukana tämäkin vaihtoi omistajaa.

Posliininen rintaneula tuli vastaan Puotinharjun Fidassa 1,50 eurolla. Olin yllättynyt, kun huomasin, että koru on Arabiaa. En ole aikaisemmin tällaisia keraamisia koruja Arabialla nähnytkään paitsi tietysti Heljä Liukko-Sundströmin keraamiset rintaneulat. 

Kengät ovat korujen lisäksi toinen vaikeasti vastustettava juttu kirppiksillä.  Kenkien kanssa yritän tosin ihan tosissani myös rajata ostovimmaa. Nyt vein hyväntekeväisyyskirppikselle viisi paria kenkiä, kun uusia kirppiskenkiä on löytänyt useampi pari tämän vuoden puolella.




Kiiltonahkaa olevat nilkkurit löytyivät Itäkeskuksen SPR:n Kontista 12 eurolla. Eihän tällaisia italialaisia kaunokaisia voinut vastustaa! Olen aina ollut heikkona kiiltonahkaan, se on super ihanaa. Kenkä ei siis ole muovia, huom. Kontissa oli ihan tosi monta kivaa ja kiinnostavaa kenkää näiden nilkkureiden lisäksi. Oli oikein pitelemistä, etten sortunut 4 muuhun kenkäpariin. 



Kalliimpi, mutta erittäin hyvä ostos tuli tehtyä tori.fi:n kautta. Dr. Martensin Shriver-maiharit löytyivät 50 eurolla. Nämä on ihan mahtavat loskassa ja muutenkin tykkään tällaisista vähän massiivisemmista kengistä. Tosi moni mekko näyttää varsin kivalta näiden kenkien kanssa!

Kevättä kohti mennään! Kaunista viikkoa ja ollaan jälleen kuulolla kirppisjuttujen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Tosi hienot kenkälöydöt! Minäkin fanitan juuri italialaista kiiltonahkaa. Minulla oli omat sellaiset korkkarit kirppiksellä myynnisstä, koska ne puristivat liikaa varpaista. Huokaisin helpotuksesta, etteivät ne menneet (varmaan kapeuden takia) halvallakaan kaupaksi. Nyt voin vain ihailla niitä, jollen käytä :D Mietin myös sinua monessa kohtaa, kun näin myynnissä koruja, samalla myös minua kun olen kieltänyt itseltäni ostamasta enää koruja. Peltirasiat ovat kyllä oiva paikka niiden säilytykseen. Nyt kotona ollessa tulee kyllä liian vähän koruja kätettyä! Aurinkoista kirppisviikkoa sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Kiiltonahka on ihanaa ja ymmärrän, että italialaisia korkkareita ei ihan pienellä summalla halua myydä pois. Ehkä suutari pystyisi vielä venyttämään varvasosaa..? Suutarit pystyy tekemään ihmeitä! Mä en pysty vastustamaan koruja ja oon edelleen hyvin höveli niiden suhteen.

      Poista