torstai 31. maaliskuuta 2022

Kimaltavaa ja kiiltävää

Katselin viimeaikaisia kirppislöytöjäni ja huomasin, että yllättävän paljon kimaltavaa ja kiiltävää olen löytänyt. Kevätvalon kurkistellessa ikkunasta, voisivat tällaiset löydöt sopia pikemminkin pimeän keskelle, mutta minua selvästi innostaa kaikki kiiltelevä juuri nyt. 

Instagramista tuttu Iivari Viilomaa (@finvint) on perustanut vintage-liikkeen Espoon Tapiolaan ja kävimme avajaisviikonloppuna katsomassa uutta putiikkia. Paikka on houkuttelevia huonekaluja, valaisimia ja astioita täynnä. Sorruin tietysti ostamaan jotakin, mutta halusin myös tukea nuoren keräilijän bisnestä.
Kuparinen vati löytyi Finvintistä 27 eurolla. Astia on mahdollisesti 40-luvulta, mitään tarkkaa tietoa kauppiaalla astian alkuperästä ei ollut, mutta minulle riittää tässä kohtaa kauneus. Vati on nyt ollut appelsiiniastiana olohuoneen pöydällä ja erityisen ihastunut olen sen muotoon ja jalkojen lehväkoristeisiin.

Aarikan puinen kookas kynttilänjalka löytyi puolestaan Iso Roban Fidasta 16 eurolla. En ole vastaavaa jalkaa ennen nähnyt, mutta oma arvioni on, että tämä ei ole aivan uusinta tuotantoa. En ole vielä löytänyt sopivan kokoista kynttilää tähän, mutta tuollainen kruunukynttiläkin jalkaan istuu, vaikka näyttää ehkä vähän töpöltä.

Helmeä, timanttia ja kullan kimallusta löytyy euron rintaneulasta, mikä löytyi Suomenojan kierrätyskeskuksesta. Korun muoto on hauskan puumainen, mutta ehkä tämä on sittenkin jonkinlainen tyylitelty kimppu. Rihkamakorussa ei ole säästelty blingblingissä!


Vaatepuolella on löytynyt myös pari kimaltavaa tapausta. Todennäköisesti 80-luvulta peräisin oleva Tuomi-tuotteen kauluspaita taittaa hopeaan. Ruudukko on sateenkaaren väreissä. Paita on polyesteria, mitä yritän välttää, mutta välillä tällaiset vähän vanhemmat vaatteet toimivat ihan hyvin käytössä, vaikka muovia ovatkin. Paita löytyi Turusta Kirppis-Center Manhattanilta 2 eurolla.Toinen asteen verran kiiltävä vaate on jonkinlaista trikoosamettia materiaaliltaan. Vaatteesta on poistettu kaikki laput, eli en tiedä sen merkkiä tai materiaalista mitään. Nämä melko 90-lukuhenkiset housut ovat hieman vaajaamittaiset ja melko leveät. Housut löytyivät Fidasta Iso Robalta ja nämä maksoivat 5,50 euroa.

Tällaiset kimmeltävät löydät tällä erää! Löytyykö lukijoista muita harakan sukulaisia? 

2 kommenttia:

  1. Kyllä olen sukua harakalle :D minulla on tosi samanlaiset 60-luvun klipsikorvikset, kullatusta puusta, kuin tuo ihana rintaneula. Tuo Aarikan kultainen kynttiläjalka on myös upea. Minulla on pienet kultaiset, joissa on ns. helminauha keskellä. Haluaisin löytää myös ison, mutta tosi harvoin tulee vastaan. Kuparivatisi näyttää myös hienolta! No ainahan löydät kaikkea vain hienoa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistavaa! Aarikan kynttilänjalat on monet tosi hienoja, mulla on nykyään vain tämä kookas yksilö. Kiinnostavaa tietoa, jos tuo rintarossi on 60-luvulta.

      Poista