tiistai 5. huhtikuuta 2022

Kukkia!

Räntää vihmoo taivaan täydeltä ja todellinen takatalvi pärähti myös Helsinkiin. Sisätiloissa on mukava keskittyä johonkin kukkivaan vastapainoksi. Tällä kertaa luvassa ei ole kukkivia viherkasveja tai leikkokukkia, vaan kirppislöytöjä, jotka kukkivat. 

Alkuun pari helposti arvattavaa juttua, eli Arabian Botanicaa. Molemmat lautaset, puna-apila ja metsäkurjenpolvi maksoivat 3 euroa yli hintakattonia, eli olen alkanut lipsua. Yhdelle lautaselle jäi hintaa 18 euroa. 




Puna-apilan löysin Turusta Mimmin kirppikseltä. Nämä lautaset ovat Esteri Tomulan kuvittamia ja ovat olleet tuotannossa 1980-luvun puolivälissä. Setti näitä kasvitauluja majailee mökin seinässä, kotona minulla on ainoastaan kurjenkello esillä. 



Metsäkurjenpolven löysi ystäväni minulle Salon Secondhandmarketista. Luonnossa tykkään erityisesti tästä kukasta, eli lautanen oli siitäkin syystä mieluinen bongaus. 



Kukkivaa löytyi myös Vaajakosken Vaajapörssistä. Kyseessä on vanhempi keittiöpyyhe, mihin on kuvattu erilaisia puutarhan kukkia, kuten neilikka ja verenpisara. Mielestäni pyyhe on todella kaunis ja arvelen sen olevan 50-luvulta. Pyyhe kustansi 3 euroa.


Viimeisenä vaate! Tämän turkulaisen Marja Valonen -merkin paidan ostin puhtaasti kasviaiheisen kauluksen takia. Paidan kaulus näyttää todella hauskalta neuleen alla – oikeastaan haluaisin, että kyseessä olisi irtokaulus, mutta en uskalla surkeilla ompelutaidoillani testata, onnistunko taikomaan kauluksen irti paidasta onnistuneesti. Vaatteen materiaali on polyesteria ja minulla on todella huonoja kokemuksia juuri tuon liukkaan kankaan ompelusta (= mahdottomuus).

Tämä kaulus tai paita löytyi Salon Secondhandmarketista. Hintaa vaatteella oli 2 euroa. 

Toivottavasti pian myös ulkoa löytyy jotakin kukkivaa! Itse olen törmännyt vasta leskenlehtiin. Kevättä kohden siis!

2 kommenttia:

  1. Onpa hieno tuo keittiöpyyhe! Botanica-löydöt ovat toki mielestäni myös hyvät, kuten voit arvata. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Pyyhe on viehättävä ja luulen, että se on oikeastikin vähän vanhempaa tuotantoa, mikä tekee löydöstä tietty vielä kivamman.

      Poista