tiistai 12. huhtikuuta 2022

Koristeista pääsiäis-kranssiksi

Tadaa! Tein pääsiäiskranssin! Minusta on hyvää vauhtia tulossa crazy wreath lady – enää ei riitä joulupallokranssit, vaan innostuin kokeilemaan myös pääsiäisaskartelua. Uniikki tämä idea ei ole: bongasin Instagramista upean kranssitilin, White Christmas Wreathsin pääsiäisaiheisen kranssin ja se oli niin sanotusti sitten menoa.


Kävin viime viikolla Kaisaniemen kierrätyskeskuksessa tsekkaamassa pääsiäiskoristeiden tilanteen ja kiertsistä ei löytynyt yhtä ainutta pääsiäiskoristetta! Olin aika ihmeissäni, mutta päätin luottaa kirppisvaistooni ja suunnata viikonloppuna uudelleen parille kirppikselle ja reissu ei ollut laisinkaan turha! 

Kävimme Porissa SPR:n Kontissa ja isolla Patakirppiksellä. Juuri pääsiäiskoristeet olivat kiikarissani ja olin todella tyytyväinen, että löysin yhden kranssin verran materiaalia. Hankin koristeita yhteensä noin 15 eurolla. Omasta takaa minulla oli muutama keltainen tipu, mutta ei juuri muuta. 

Tein hyvin samalla periaatteella tämän kranssin kuin jouluversiot, eli mahdollisemman paljon eri kokoisia koristeita yhteen kranssiin. Tällä erää en voinut päättää värimaailmaa, vaan käytin puhtaasti niitä koristeita, mitä onnistuin löytämään. Olen lopputulokseen kuitenkin hyvin tyytyväinen!   

Alkutilanne oli siis tämä: kaikki koristeet pöydällä enemmän tai vähemmän lajiteltuina. Aluksi irrotan kaikki kiinnikkeet tai muut osat koristeesta, mitä en käytä. Monet koristeet myytiin pusseissa ja muutamaa juttua en kranssiin pystynyt hyödyntämään, mutta suurin osa oli oikein toimivaa materiaalia. Pääsiäiskoristeista en tunnista samalla tavalla, onko koriste vanha vai uusi, toisin kuin joulukoristeiden kohdalla. Luulen, että ainakin yksi kukkokoriste on vanhempaa tuotantoa, mutta muut taitavat olla ihan viime vuosilta. 
Sommittelen aluksi ilman kuumaliimaa hitusen ja esimerkiksi tällä kertaa päätin aloittaa pastellisävyisestä kipsireliefistä. Aluksi ajattelin, että tuo ei tulisi edes mukaan, mutta yllättävän kivasti tuo söpöys tuohon istuu. 


Kuumaliimapyssy on aivan ehdoton väline tähän puuhaan! Tarpeeksi liimaa ja kärsivällisyyttä, niin lähes kaiken kevyen materiaalin saa tuollaiseen styroksirinkulaan kiinnitettyä. Askartelu on mukavan meditatiivista – pikku hiljaa kokonaisuus alkaa kehittyä ja lopuksi lisään pieniä koristeita ikään kuin tilkitsemään aukkoja. 

Muutaman koristeen jätin kranssista, koska nämä yksittäiset koristeet näyttivät sen verran kivoilta. Mintunvihreä kana ja pupumuna pääsevät osaksi muuta pääsiäiskoristelua. 

Tässä vielä parit muut löydöt, jotka tein Porin kirppiksiltä:


Flamingo-rintaneula on mielestäni aivan upea! Tämä ei ollut aivan halpa (3 euroa), mutta en voinut jättää lintua Kontin koruhyllyyn. Toiset rintarossit löysin Patakirppikseltä ja nämä olivat puolestaan lähes ilmaiset. Samassa pussissa olivat sateenvarjokoru (erityisesti tämän halusin itselleni) ja kaksi silkkimaalauskorua. Kolme korua maksoivat yhteensä 0,20 euroa!


Kontista nappasi matkaani myös violetit glitter-sukat. Nämä käyttämättömät Norlynin nilkkasukat kustansivat 2 euroa. Arundhati Royn kirjoittama Joutavuuksien jumala -kirja on ollut minulla lukulistalla pitkään ja nyt löysin kirjan 2 eurolla Patakirppikseltä, eli opus päätyi matkaani. 


Katsotaan, koska iskee jälleen kranssien askarteluvimma. Ainakin ennen joulua aion jälleen toteuttaa pari kranssia! 

Kaunista pääsiäisen odotusta!

6 kommenttia:

 1. ihana kun joku jaksaa tehdä noin ihanan pääsiäisjutun.kirppiksillä vain on niin harvoin pääsiäisjuttuja.sääli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tätä oli tosi kiva tehdä. Totta, pääsiäiskoristeita on vähemmän kirpparilla, mutta ainakin juuri ennen pääsiäistä hyllykirppiksillä niitä näkyy.

   Poista
 2. Todella hieno tuo kranssi! 😀

  VastaaPoista
 3. Hieno kranssi! <3 Ihmettelin Kyläsaaren Kierrätyskeskuksessa samaa - sielläkään ei ollut lainkaan pääsisäiskoristeita koko sesonkina. Vaikea uskoa ettei niitä olisi Kierrätyskeskuksiin kertynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Ja niinpä, onpa todella kummallista, että myöskään Kyläsaaressa ei ollut pääsiäiskoristeita! Huomasin, että kierrätyskeskuksen verkkokauppa myi pääsiäiskoristepusseja, mutta todella ihmettelen, ettei ainakaan näissä parissa myymälässä ollut sesongin koristeita laisinkaan.

   Poista